Culmea imbecilitatii televiziunii: Se cauta voluntar-bolnav in stadiu terminal pentru mumificare

Unui voluntar bolnav in stadiu terminal i se solicită să îşi doneze corpul pentru un ” reality show ” de televiziune susţinut de Channel 4, pe care să-l vezi mumificat şi, eventual, expus într-un muzeu.

Compania Fulcrum TV, producatoare a  filmului, a plasat o reclama in revistele spirituale facand apel la voluntari să se prezinte.

Conform producătorului executiv al show-ului, acestia se pot aştepta să fie filmati în perioada premergătoare  dispariţiei lor, astfel încât telespectatorii sa aiba „un răspuns adecvat emoţional” fata de ei atunci când mor şi sunt mumificati.

Echipa de documentare si-a asigurat ajutorul unui om de ştiinţă, din nordul Angliei, care pretinde că a descoperit secretele procesului de mumificare a egiptenilor antici, care a fost popular, încă din 3300 î.Hr. şi se credea că ajuta  spiritul in călătoria spre viata de apoi.

În practica comună, organe corpului au fost eliminate şi stocate în borcane – în afară de creier, care a fost considerat a fi inutil şi aruncat – şi corpul a fost uscat cu natron înainte de a fi înfăşurat în pânză şi plasat într-un sarcofag.

Publicitatea spune: „Suntem în prezent, dornici sa vorbim cu cineva care, confruntat cu cunoştinţele despre boala terminala proprie precum şi despre tot ce aceasta implică, ar  putea avea în vedere, totuşi, un proces egiptean antic de îmbălsămare.”

Propunerea a primit fonduri de dezvoltare de la Channel 4, care a sprijinit „fascinanta” cercetare.

Producatorul executiv al Fulcrum TV, Richard Belfield, a vorbit despre planurile sale unui reporter sub acoperire de la The Independent, care s-a prezentat ca posibil voluntar.

 „Ne-ar plăcea să te filmam pe parcursul câtorva luni pentru a înţelege cine esti si ce fel de om eşti, astfel incât telespectatorii sa te cunoasca mai bine şi să aibă un răspuns emotional adecvat fata de tine”, a spus el.

„Poate parea destul de macabru, dar noi am mumificat un număr mare de porci pentru a verifica faptul că procesul a functionat şi functioneaza. Ne-am aliat cu oameni de ştiinţă pentru a susţine proiectul şi pentru a găsit un loc, aprobat de Autoritatea Pentru Tesut Uman, unde mumificarea va avea loc.

„După aceea, un alt gand a fost – deşi acest lucru nu este obligatoriu – de a pune corpul într-o expoziţie dintr-un muzeu corespunzător, astfel încât oamenii să poată înţelege în mod adecvat procesul de mumificare. In privinta asta insa  vom fi flexibili. Dar am dori să tinem corpul pentru doi sau trei ani pentru a vedea că procesul de mumificare a lucrat.  Dupa aceea, aranjamentele normale pentru înmormântare ar putea fi facute. ”

 Fulcrum nu oferă nici o plată pentru proiect, alta decât cea pentru a face faţă cheltuielilor programului. „Sfatul  avocaţilor nostri este că ar fi greşit să oferim plată”, a spus domnul Belfield.

Un purtător de cuvânt al Channel 4 a spus  ziarului The Independent că, cercetarea în practicile chimice egiptene ar putea avea implicaţii pentru ştiinţa modernă.

 „Suntem fascinati de cercetarea care are loc”, a spus el. „Dacă oamenii de ştiinţă sunt capabili sa găseasca un donator dispus,  noi am fi interesati în dezvoltarea procesului.

„Şi dacă ai pune întrebarea de ce am fi interesati ti-am spune:” În cazul în care oamenii de stiinta vor rezolva unul dintre misterele lumii antice cele mai durabile [procesul de mumificare] ei ne vor oferi o perspectivă unică în domeniul ştiinţei şi al istoriei egiptene şi, la fel de bine, poate se va dovedi a avea alte beneficii semnificative pentru stiinta medicala „.”

http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/6965033/Terminally-ill-volunteer-sought-for-mummification-on-Channel-4.html

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.