Catedrala Manturii Neamului va costa aproape 200 milioane euro si va crea 4000 locuri de munca

Constructia in rosu a viitoarei catedrale ortodoxe a Mantuirii Neamului va costa aproximativ 100 milioane de euro, iar firma care a castigat concursul pentru proiect este SC Vanel Exim SRL, din Bacău, au anuntat vineri reprezentantii Patriarhiei Romane. La concurs au participat in total şapte proiecte. După construirea in roşu, pentru Catedrală vor fi cheltuiţi alţi 100 de milioane de euro pentru picturi şi alte investiţii de ordin estetic.

Constructia va incepe după 15 august şi este estimata sa se încheie în 2013, iar în anul 2015 este planificata sfinţirea picturii. Catedrala va fi construită astfel încât să reziste la cutremure de 8,5 grade pe scara Richter, iar lucrările vor crea aproximativ 4.000 de noi locuri de muncă.

Va fi cea mai inalta cladire din Bucuresti. Va avea o lungime de ansamblu de 120 de metri, lăţimea va fi de 70 de metri, iar cea mai înaltă turlă va măsura 120 de metri, suprafaţa Catedralei urmând să fie de zece ori mai mică decât cea a Palatului Parlamentului lângă care va fi construită.

Pentru aceasta constructie, Patriarhia Română nu va primi bani de la stat ci va lua un credit bancar, banii urmând să fie returnaţi din donaţiile credincioşilor. Cei care vor dori să depună bani mai mulţi vor avea la dispoziţie un cont deschis pentru donaţii.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.