Construirea Altarului Noului Templu din Ierusalim a inceput in ziua de Tisha B’av (joi)

Construirea altarului( click pentru a vedea video)

29.07.09, ora 10:09-(IsraelNN.com)  Institutul Templului va începe construirea  altarului de sacrificiu Joi, Tisha B’av, o zi  de post când evreii plâng distrugerea Templului cu 2000 de ani în urmă.
Altarul pentru sacrificii a fost amplasat in centrul Templului şi Kohanim (preotii) au oferit numeroase, voluntare şi obligatorii, sacrificii poruncite în Biblie.

 Institutul Templului, care a construit deja  multe dintre vasele pentru Sfintul Templu, cum ar fi chivotul şi menorahul, acum s-a angajat la proiectul construirii altarului. Construirea începe joi, la Mitzpe Yericho (la est de Ierusalim), la ora 5:30

 „Din păcate, în prezent, nu putem construi altarul în locul său, pe Muntele Templului,” a spus directorul Institutului Templului,Yehudah Glick . „Construim un altar de dimensiuni minime posibile, astfel încât sa il putem transporta la templu, când acesta va fi reconstruit.”

[Citeste mai mult despre Tisha B’av – click aici]

Pietrele vor fi cimentate împreună cu un amestec de nisip, argilă, smoala şi asfalt. Cercetătorii de la Institutul Templului au vizitat fabrica de sticla Finish de langa Yerucham, pentru a afla cum sa creeze un amestec care sa rămâna intact pe cat posibil sub actiunea focurilor continue de la altar şi pentru a-l proteja pe Kohanim(preotul), care a lucrat întotdeauna în templu, desculţ.

 Glick a spus că Tisha B’av, asociata cu o zi de doliu, este cu adevărat momentul ideal pentru a începe să  se construiască Templul. „Oamenii cred, din greşeală, ca Tisha B’av este doar o zi de plans, a explicat el.  „De asemenea, trebuie să fie o zi de acţiune. Noi avem posibilitatea în epoca noastră, de a începe construcţia Templului. „

„Există multe evoluţii pozitive, recente, cu privire la Templu,”  a adaugat Glick. „Sute de evrei au vizitat  Muntele Templului in această săptămână şi, si mai multi continuă să vină, după ce au fost supusi ritualului necesar al  imersiunii.”

Institutul Templului este in cautare de donatii pentru a ajuta la construirea altarului, care va costa în jur de 100.000  INS (aproximativ 26.000 dolari). Mai multe informatii sunt disponibile la http://www.templeinstitute.org/main.htm.

Imagini de la adunatul pietrelor si construirea altarului

 2009072910113520090729115619

30.07.09, 11:47- Institutul Templului are deja construite mai multe vase necesare la Templu, cum ar fi Chivotul şi menorah-ul şi acum a pornit un proiect ambitios de a construi altarul, care va măsura în cele din urmă,  3 metri  latime, 3 metri lungime si 2 m inaltime.

În timpul ceremoniei de joi, care a avut loc în Mitzpe Yericho, la est de Ierusalim,  Institutul Templului a pus piatra de temelie pentru altar şi a demonstrat cum smoala va fi folosita pentru a cimenta pietrele împreună.Institutul planuieste aducerea altarului pe locul său, pe Muntele Templului, atunci când Templul  va fi reconstruit.

 „Astăzi, Tisha B’av, nu este doar o perioadă de timp pentru a plânge distrugerea Templului”, a spus rabinul Yisrael Ariel, şeful Institutului Templului. „Este, de asemenea, o perioadă pentru a construi”.

 Rabinul Ariel a mulţumit  celor mai mult de 100 de oameni, care au venit în ciuda postului de Tisha B’Av şi în ciuda  caldurii foarte mari. Principala forta din spatele construirii altarului, Yonaton Tzadok, de asemenea, a explicat de ce  pietrele au fost luate direct de la Marea Moartă.

 „Altarul trebuie să reprezinte intoarcerea la radacinile noastre, la ora creaţiei, atunci când totul a fost pur”, a spus el. „Am luat pietrele de la Marea Moartă,deoarece este mai mult decat  probabil ca ele nu au fost niciodată atinse de mâna omului.”

 In cadrul ceremoniei, mulţi oameni care au venit sa seb uite au fost surprinşi când au fost invitaţi să ia parte şi sa toarne gudron pe pietrele de temelie. Rabinul Ariel prima data a  întrebat dacă nu  exista nici un Kohanim (preotii) în mulţime şi le-a cerut sa înceapa.  Atunci când o femeie a solicitat să se alăture, rabinul Ariel  a spus ” desigur,” şi a accentuat faptul că  si femeile au porunca să construiască Templul, de asemenea.

 La apusul soarelui, Tzadok le-a spus voluntarilor să se întoarcă si in altă zi pentru a ajuta la construirea altarului. ” La transportul pietrelor si turnarea gudronului este mult de lucru”, a spus el.  „Ne-ar fi de folos câteva sute de oameni, pentru a ne ajuta”

Constructia altarului-partea a II-a( click pentru a viziona video)

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/132630

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/132664pirhayati20090730171525125

Curios, in aceeasi zi s-a intamplat insa un alt eveniment:

30.07.2009 13:40- Mai mult de 200 de evrei extremişti au intrat Moscheea Al-Aqsa, s-au poziţionar în interiorul sfântului loc, chipurile pentru a efectua ritualuri religioase.

 În conformitate cu o declaraţie eliberată de către Fundaţia pentru Inzestrare şi Patrimoniu a Al-Aksa, invaziae a fost „semnificativa”.  Fundatia i-a chemat pe musulmani, arabi şi palestinieni să ia măsuri de sprijinire a moscheiei.

 Atacul vine in plin Tisha B’Av, de asemenea, cunoscut sub numele de „Cea de-a noua  Av” – o zi de post evreiasca care comemoreaza distrugerea celor două Temple. Evenimentul cade in cea de a noua zi a lunii  Av ebraică, care de obicei coincide cu sfârşitul lunii iulie sau cu jumătatea lunii august.

 Primul templu a fost construit de regele Solomon şi a fost considerat cel mai sacru loc in vechiul iudaism. El a fost distrus când Babilonienii au jefuit Ierusalimul (Al-Quds) în  anul 586 BCE.

 Potrivit  scrierilor evreieşti, construirea celui de-al doilea Templu a fost finalizată în 516 BCE pe locul primului Templu, dar a fost distrus în timpul asediului romanilor asupra Ierusalimului, în 70 CE.

Distrugerea celor două Temple se pretinde a fi a avut loc în aceeaşi zi – a noua de Av – la aproximativ 656 ani distanta una de cealalta.

 Asaltul Moscheiei Al-Aqsa – un loc sfânt  în ochii multor musulmani – a atras condamnarea din partea anti-israelienilor.
 Fostul ministru palestinian pentru  afaceri cu Al-Quds( Ieruslim), Hatem Abdel Qader, a avertizat că guvernul israelian se „joaca cu focul”, permiţându-le drepturi prea largi grupurilor de evrei pentru a pune moscheia în pericol in acest fel.

 Abdel Qader a demisionat din postul său luna trecută, după ce a cenzurat neglijenta Autoritatii Palestiniene interimare a a Al-Quds. El spune că  guvernul Salam Fayyad refuză să respecte angajamentele asumate fata de oraş, care trece printr-o perioadă dificilă.

Potrivit Abdel Qader, Ministerul Palestinian al Finanţelor  ” nu contribuie cu nimic la efortul de a menţine rezidenţii pe pamantul lor.”

MP/HGH/AA MP / HGH / AA

http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=102030&sectionid=351020202

13 gânduri despre „Construirea Altarului Noului Templu din Ierusalim a inceput in ziua de Tisha B’av (joi)”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.