Fostul Cancelar german spune: Puterile nucleare violeaza NPT

Fostul cancelarul german Helmut Schmidt, spune ca anumite puteri nucleare, inclusiv Rusia şi Statele Unite, încalcă  Tratatul de Neproliferare Pucleară (NPT).

 Moscova şi Washington-ul au refuzat să consimta a nu fi primele tari care vor folosi armele nucleare în cazul în care izbucneşte un război, a declarat Schmidt, exprimându-şi regretul.

Omul politic german a remarcat faptul că, China este singura ţară nucleara, care a anunţat oficial că nu va fi prima care va folosi armele atomice.

Schmidt a declarat că numărul de ţări cu arsenale nucleare a crescut de la cinci la nouă, în ultimele patru decenii, subliniind că, India, Pakistan, Coreea de Nord şi Israelul s-au alăturat clubului nuclear.

Schmidt a mai spus că NPT a esuat in mod lamentabil nereuşind să oprească proliferarea armelor nucleare în întreaga lume şi a avertizat asupra posibilitatii militanţilor din astfel de ţări de a avea acces la armele nucleare.

Fostul cancelar, de asemenea, a respins pretenţiile unor ţări occidentale că Iranul încearcă fabricarea armelor atomice, respingând afirmaţiile ca fiind” plângeri nefondate „. http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=120172&sectionid=351020604

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.