Al-Quds deschis numai pentru crestinii non-palestinieni

Numai creştinilor non-palestinieni le va fi permisă intrarea în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalimul de Est (Al-Quds) sâmbătă, când creştinii ortodocşi sărbătoresc „Sambata Luminata”.

Oficialii serviciului de securitate israelian i-au informat pe oficialii bisericii că doar pelerinilor internaţionali le va fi permis accesul in oraşul vechi şi in biserica situată în site.

Sâmbăta Luminata are loc cu o zi înainte de Paşte, cu o multime de creştini, pe străzile oraşului vechi, purtand mănunchiuri de lumânări ca anticipare a miracolului focului.

Adoratorii îsi aprind lumânările in biserica şi răspândesc focul aşteptand pelerinii care iau focul miraculos si il duc inapoi la casele lor, ca un simbol al comuniunii, speranţei şi reînnoirii.

Restricţiile israeliene sunt ultimele diîntr-un val de interdicţii orientate impotriva creştinilor palestinieni inchinatori de Paşti.

În Duminica Floriilor, creştinii din West Bank au fost împiedicati să ia parte la procesiunea Intrarii Triumfale, care urmeaza calea pe care se crede că a umblat Iisus la întoarcerea sa în cetatea sfântă înainte de crucificare. 

Creştinilor din West Bank iniţial le-a fost acordata permisiunea de Paşte pentru a avea accesul in zonă, dar închiderea zonei  anunţata cu o zi înainte de eveniment lungul week-end evreiesc de Paşte a  închis toate puncte de control pentru posesorii de permis.

În Duminica Floriilor, sute de activişti internaţionali, suporteri musulmani şi creştini din Betleem (Al-Quds) au mărşăluit spre cele 300 de puncte de control pe care oficialii israelieni le-au închis dimineta, în zori.

Soldaţi israelieni au reţinut 10 protestatari, inclusiv pe Abbas Zaki, membru al Comitetului Executiv al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei.

Nu este clar dacă restricţiile  vor persista atat in Vinerea Mare cat şi in Duminica Paştelui.

Israelul a impus, de asemenea, limite dure accesului musulmanilor palestinieni în timpul Ramadanului de anul trecut.

http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=122178&sectionid=351020202

3 gânduri despre „Al-Quds deschis numai pentru crestinii non-palestinieni”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.