” Zece mari minciuni ale mass-mediei” despre Israel

Michel Collon, un jurnalist belgian şi autor, în cartea sa „Israelul, hai sa vorbim despre asta”, a criticat mass-media europeană ca fiind ” mincinoasa ” fata de oameni de-a lungul deceniilor, pentru a sprijini Israelul. 

Collon, în cartea sa, a enumerat  „10 mari minciuni” răspândite de către mass-media occidentala, în scopul de a „justifica existenţa şi acţiunile Israelului”, care sunt concis prezentate mai jos:

1. Prima Minciuna este că Israelul a fost înfiinţat ca reacţie la masacrul evreilor în timpul celui de-al doilea război mondial
Această noţiune este complet greşită. Israelul este, de fapt, un proiect de dominaţie care a fost aprobat în Primului Congres Sionist de la Basel, Elveţia, în 1897, când evreii naţionalisti au decis să ocupe Palestina.

2.  A doua justificarea pentru stabilirea şi legitimarea Israelului este că evreii se reîntorc pe pamantul  strămoşilor lor de unde au fost alungaţi în 70 AD.

Aceasta este o poveste.  Am vorbit cu faimosul istoric israelian Shlomo Sand şi alţi istorici şi toţi cred că nu a existat nici un „exod”,” astfel ca „reîntoarcerea” este lipsită de sens. Persoanele care locuiesc în Palestina nu si-au părăsit teritoriul în epoca antică.

De fapt, descendentii evreilor care locuiau în Palestina sunt oamenii care în prezent locuiesc în Palestina. Cei care susţin că doresc să se întoarcă în ţinuturile lor sunt originari din Europa de Vest şi de Est şi din Africa de Nord. 

Sand spune că nu există naţiune evreiască. Evreii nu au istorie comună, limbă sau cultură. Singurul lucru pe care il au in comun între ei este religia lor şi  religia nu creaza o naţiune.

3. A treia minciuna  este că, atunci când imigranţii evrei au ocupat Palestina, aceasta a fost o ţară goala şi fara rezerve.  [naturale, minerale, agricole, etc].

Cu toate acestea, există documente şi dovezi care dovedesc că în secolul al nouăsprezecelea produsele agricole din Palestina erau exportate către diferite ţări, inclusiv Franţa.

4. În al patrulea rând, unii oameni spun ca palestinienii si-au părăsit ţara de bună voie. 

Aceasta este o altă minciună, pe care o mulţime de oameni au crezut-o, inclusiv eu. Până cand istorici israelieni ca Benny Morris şi Ilan Pappe au spus că palestinienii au fost alungaţi şi izgoniti de pe pământurile lor, prin utilizarea forţei şi teroarei.

5. Se spune că astăzi Israelul este singura democraţie din Orientul Mijlociu şi ar trebui să fie protejata; este un guvern „al legii”.

Dar, în opinia mea, nu numai că nu este un guvernul al legii; este singurul regim caruia nici o lege nu-i defineşte teritoriul şi limitele sale. Toate ţările din lume au o constituţie care le defineşte limitele, dar un astfel de lucru nu se aplică la Israel. Israelul este un proiect de expansiune care nu cunoaşte limite, şi legea sa este complet rasista; în conformitate cu aceasta lege Israelul este o  ţara pentru evrei şi cetăţenii săi non-evrei nu sunt considerati oameni. O astfel de lege este o contradicţie la democraţie.

6. Se spune că SUA încearcă să protejeze democraţia în Orientul Mijlociu, prin protejarea Israelului.

Şi ştim că ajutorul american financiar anual pentru Israel se sridica la suma de 3 miliarde de dolari. Aceşti bani sunt utilizati pentru bombardarea ţărilor vecine Israelului.

Dar America nu umbla după stabilirea democraţiei în Orientul Mijlociu; ea vrea flux neîngrădit de petrol.

7.  Ei pretind că SUA caută un acord între Israel şi Palestina.

Acest fapt este, de asemenea, complet greşit şi o minciună. ” Fostul sef pentru Politică Externă al UE, Javier Solana, i-a spus Israelului „sunteţi a 21-a ţara  a Uniunii Europene.”  Industriile europene [fabricante] de arme coopereaza cu industriile militare israeliene şi să le sprijina financiar. Dar când palestinienii si-au ales propriul guvern, Europa nu l-a recunosct şi-a dat undă verde Israelului să atace Fâşia Gaza.

8. Când cineva vorbeşte despre aceste fapte şi despre istoria Israelului şi a Palestinei, atunci când cineva dezvăluie interesele Statelor Unite în această situaţie, i se spune antisemit pentru a fi redus la tacere.

Dar noi trebuie să spunem că, atunci când criticam Israelul, nu este rasism sau anti-semitism. Noi criticăm un guvern care nu crede în egalitatea dintre evrei, creştini şi musulmani şi distruge astfel pacea între adepţii diferitelor religii.

9.  Mass-media spune că palestinienii cauzeaza violenţa şi  terorismul.

Noi spunem ca ocuparea armata de către Israel este violenta, politica care a furat terenurile şi casele de la palestinieni este violenţă.

10. O problemă care este adesea invocata este că nu există nici o cale pentru rezolvarea acestei situaţii şi ca nu există nici o soluţie pentru ura şi duşmănia cauzate de către Israel şi complicii săi.

Dar există o soluţie. Singurul lucru care poate opri acest proces este presiunea publica asupra complicilor Israelului din SUA şi Europa şi din alte părţi ale lumii; presiunea publicului asupra mass-mediei care se abţine de la a spune adevărul despre Israel; şi folosind internetul sau oricare alte mijloace media publicarea de stiri reale despre Palestina.”

8 gânduri despre „” Zece mari minciuni ale mass-mediei” despre Israel”

  1. Prostiiiii ,prostiiii ale ermeticismului cerebral.Se vede ca toti antisemitii sunt complect lipsiti de minimalul I.Q.Se vede ca ortodoxia, trebue sa-l urmeze pe Gog in prostia lui.Succes ortodoxule cu biblia hazlie.Filip

    Apreciază

  2. nu stiu de ce iti zici mucenicul. dpmdv n-ai nimic crestinesc in tine. toata lumea stie ca Israelul (tara) nu e vre-o fata mare. dar reintoarcerea eveilor in tara lor e scrisa in Biblie. a fost randuit de Dumnezeu asta nu e o minciuna. palestinieni sunt dusmani lor de secole. btw Iacov = Israel. nu-ti plac jidanii treaba ta dar e voia Domnului. iar tu te dai „mucenic”. esti un duh ratacit. daca evreii L-au rastignit pe Hristos e din alta cauza pe care n-o intelegi tu altfel n-ai debita astfel de aricole. mai duci in eroare si pe altii. tu crezi ca trebuie sa te razbuni pe everi? de scri astfel de tampenii? mai si ti partea arabilor prin alte articole. vezi ca la urma Dumnezeu v-a despartii oile de capre. tu unde te situezi? care este credinta ta? ai vre-un reper crestin?

    Apreciază

    1. @ grija mea
      daca te-ai dus in Bucuresti si ti-ai schimbat ip-ul nu inseaman ca nu stiu cine esti. te las doar ca sa-ti raspund. Stii ce-a zis Dabija?….. Non ti preocupare. Cat despre punctul tau de vedere este foarte crestinesc sa judeci,nu? nici macar nu ma intereseaza parerea ta. daca esti nevorbit du-te la adunare si vorbeste putin in limbi ca sa-ti treaca.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.