Radu Ghetea: 25% din companiile cu credite restructurate nu reusesc sa le achite, desi li s-a dat o gura de oxigen

Posibilitatea de restructurare a creditelor, oferita de banci companiilor si persoanelor fizice care au dificultati financiare si nu pot plati ratele, nu functioneaza in cazul tuturor clientilor. Unele companii au probleme financiare atat de mari, incat nu reusesc sa isi achite creditul nici in noile conditii. Astfel 25% dintre companiile care au credite restructurate nu reusesc sa isi plateasca datoriile, a declarat preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea.

„Din 100 de credite restructurate de CEC la companii, 25% dintre clienţi nu mai reuşesc să continue, deşi li s-a dat o gură de oxigen.  Totuşi, 75% se salvează. La persoane fizice procentul e mult mai bun. Un număr foarte mic de clienţi cărora li s-a dat o gură de oxigen nu reuşesc să mai ţină pasul”, a spus Gheţea, citat de Mediafax.

Preşedintele CEC Bank a menţionat că este dificil de estimat care va fi profitabilitatea sistemului bancar la finalul primul semestru.

„Poţi să ai rezultate bune, dar în ultima zi să te trezeşti că un mare client vine cu introducerea unei cereri de insolvenţă şi trebuie să faci provizioane mai mari decât ai fãcut în şase luni”, a precizat Gheţea.

Referitor la situatia companiilor executate silit de banci, Ghetea a precizat ca bancile vand foarte greu bunuri obtinute in urma executarii, intrucat nu exista cumparatori cu buget pentru achizitii.

„Vindem fabrici, uzine, case şi limuzine. Nu-i adevărat, nu se vinde nimic sau se vinde foarte puţin pentru că nu există piaţă pentru aşa ceva. Faptul că o bancă ajunge să execute un client este pur şi simplu sfârşitul unei încercări de a găsi un dialog”, a explicat Gheţea.

Un gând despre „Radu Ghetea: 25% din companiile cu credite restructurate nu reusesc sa le achite, desi li s-a dat o gura de oxigen”

  1. Buna ziua,
    Pt domnul Radu Ghetea :
    Aveti aici un link, referitor la o luare de pozitie a dvs.
    Poate inteleg eu gresit, va rog sa ma lamuriti, este cumva vorba de o instigare impotriva nerespectarii unei hotariri a unei instante de judecata ?
    Daca nu, sa explice distinsul domn ce a vrut sa zica, sau, daca jurnalistii au inteles gresit, sa ceara dezmintirea.
    Daca am dreptate, este inacceptabil ca o presoana in calitatea dinsului, sa sustina „torpilarea” statului de drept.
    Acest lucru dupa cite stiu este pedepsit penal in orice tara din lume .
    Aveti aici link-ul.

    http://www.agenda.ro/bancile-nu-vor-sa-fie-luate-la-rost-de-oricine-pentru-clauzele-abuzive/279294

    Judecati singuri, stimati cititori !

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.