Liderii Natiunilor Unite din Gaza primesc pistoale mitraliera pentru a se proteja „impotriva Hamas”

Directorul activităţilor UNRWA din Gaza a spus ca  viata lui este constant  în pericol şi ca are nevoie de o protecţie mai bună decât pistoalele bodyguarzilor lui „.

Departamentul de apărare a facut un pas neobişnuit prin aprobarea data UNRWA (United Nations Relief and Works Agency) de aduce patru arme în Gaza. Armele, pistoale mitralieră, sunt pentru a asigura o paza mult mai securizata şefilor agenţiei din Gaza.

Cererea de a aduce armele a fost facuta acum trei ani şi aprobata săptămâna trecută.

Directorul activităţilor UNRWA în Gaza, John Ging, a declarat pe site-ul său că viaţa lui este în pericol constant şi are nevoie de protecţie mai adecvată decât pistoale pe care le poarta gărzile sale de corp.

Organismul ONU a cerut pistoale mitralieră germane Heckler si Koch şi pentru comisarul general al UNRWA, Filippo Grandi şi pentru Ging.

UNRWA operează cu 221 de şcoli din Gaza şi cu zeci de centre medicale, centre de ocupare a forţei de muncă şi centre de ajutor pentru femei.

Ya’akov IMUT, responsabile cu înregistrarea armelor la Ministerul de Interne, a declarat ca ministerul a refuzat solicitarea, deoarece este autorizata numai la pistoale cu licenţă. Numai săptămâna trecută, după presiunea venita din partea ONU, cererea a fost aprobată.

Biroul COGAT a declarat că „întârzierea s-a produs pentru că UNRWA a primit autorizaţia de la germani doar cu cinci luni în urmă.”

Reprezentantul UNRWA în Israel, a declarat că nu se emit răspunsuri pe problemele de securitate.

Comentariu: Desi cererea a fost facuta acum trei ani iar licenta a fost primita cu cinci luni in urma, liderii UN au primit armele doar alaltaieri. Sa aiba asta legatura cu vizita lui Obama in India? In mod sigur. Dar stau si ma intreb: daca Obama se teme atat de tare pentru viata sa, de ce nu sta el frumusel acasa? Asta i-ar scuti pe americani de cheltuielile exorbitante prilejuite de aceasta vizita iar Obama ar putea dormi linistit. Este ceva ciudat cu aceasta vizita sau mi se pare doar mie?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.