Provocare pentru d-na senator independent Șoșoacă: Având în vedere antecedentele Pfizer-BioNTech cu Argentina și Brazilia, vă rog să solicitați în Parlament contractul și clauzele semnate de Romania cu compania menționată, în cadrul sau în afara UE.În mod cert veți beneficia de susținerea AUR care militează pentru transparență

Îi invit pe d-na Șoșoacă  și pe reprezentanții și simpatizanții AUR să citescă următorul articol, care trebuie să le ridice niște mari semne de întrebare deoarece nimeni n-a suflat o vorbă despre asta.

ȘTIȚI că mass-media din vestul post-creștin nu va transpira NICIODATĂ un cuvânt despre asta. Acesta este motivul pentru care trebuie să aflăm din reportajul din India . Această informație este total legitimă în Asia de Sud. Aceasta este definiția unei  COLONIZĂRI FASCISTE. Aceasta este o corporație „privată” în parteneriat cu un stat fascist (fostele SUA) care încearcă să preia literal proprietatea  unei națiuni suverane. Întreabați-i pe indieni . Ei știu TOT despre asta. India a fost GUVERNATĂ 101 ani (1757-1858) de către o corporație britanică privată – Compania Indiilor de Est .

Ce s-a întâmplat în Argentina?

Discuțiile dintre Argentina și Pfizer au început în iunie 2020. În iulie, președintele Alberto Fernandez a avut o întâlnire cu CEO-ul Pfizer din Argentina.

Apoi, Pfizer a cerut să fie despăgubită pentru costurile oricăror procese civile viitoare. Dacă cineva intentează un proces civil împotriva Pfizer în Argentina și câștigă acest caz, guvernul Argentinei și nu Pfizer ar plăti compensația. Deci, parlamentul Argentinei a adoptat o nouă lege în octombrie 2020, dar Pfizer a fost nemulțumită de formularea sa. Legea spunea că Pfizer trebuie să plătească cel puțin pentru neglijență, pentru propriia greșeală, dacă se întâmplă să facă vreuna în viitor.

Pfizer a respins acest lucru, după care Argentina s-a oferit să modifice legea pentru a defini neglijența mai clar – pentru a include doar distribuirea și livrarea vaccinului în termenul neglijență.

Pfizer nu a fost  însă fericită nici așa și a cerut modificarea legii printr-un nou decret, pe care Argentina l-a refuzat. Apoi compania i-a cerut  Argentinei să cumpere o asigurare internațională pentru a plăti eventualele viitoare acțiuni în instanță îndreptate  împotriva Pfizer, iar țara a fost de acord.

În decembrie 2020, Pfizer a revenit cu mai multe cereri și a cerut active suverane ca garanție. Pfizer a dorit ca Argentina să pună în joc rezervele sale bancare, bazele militare și clădirile ambasadei . Producătorii de vaccinuri s-au bucurat întotdeauna de un anumit grad de exonerare a răspunderii. Să presupunem că primiți un vaccin de la Pfizer și apoi aveți efecte adverse din cauza lui.

Puteți oricând să inițiați un proces împotriva Pfizer. Dacă câștigați acel proces – în locul companiei Pfizer, guvernul tău va compensa cererea. Asta este normal. În Statele Unite, de exemplu, legea PREP (Legea privind pregătirea publică și pregătirea de urgență) conferă imunitate totală companiilor precum Pfizer și Moderna.

Dar asta numai în cazul în care ceva merge rău neintenționat și acest lucru nu intră sub incidența neglijenței. Dar compania Pfizer a vrut și mai mult – nu doar active suverane, ci și o asigurare antifraudă, cu care Argentina nu a mai fost de acord.

Ce s-a întâmplat în Brazilia?

Pfizer a făcut un pas înainte și a cerut Braziliei să creeze un fond de garanție și să depună bani într-un cont bancar străin.

La 23 ianuarie 2021 – Ministerul Sănătății din Brazilia a publicat o declarație care citează fragmente din clauzele precontractuale ale Pfizer.

Iată o listă a cererilor Pfizer

– Brazilia renunță la suveranitatea activelor sale în străinătate în favoarea Pfizer

– regulile țării nu se pot aplica companiei

-Brazilia să aibă în vedere întârzieri la livrare

-Pfizer nu este penalizată pentru  întârzierea livrărilor

-în cazul unor efecte secundare, Pfizer va fi scutită de orice răspundere civilă.

Guvernul Braziliei a numit aceste clauze drept abuzive și acordul Pfizer cu Brazilia a eșuat și el.

Care este jocul lui Pfizer?

Un alt raport al Biroului de jurnalism de investigație a vorbit despre o altă țară al cărei acord cu Pfizer ar fi fost respins cu trei luni în urmă, deoarece compania a făcut cereri similare, bizare.

Compania are de livrat doar 2 miliarde de doze anul acesta, pe baza principiului primul venit, primul servit. O întârziere de 3 luni ar putea costa un an întreg și ar putea costa vieți. Pfizer se joacă cu medicamentele salvatoare și abuzează de poziția sa după ce a dezvoltat un vaccin cu ajutorul finanțării guvernamentale.

Partenerul german Pfizer – BioNTech a primit 445 milioane de dolari de la guvernul Germaniei. SUA au plătit Pfizer 2 miliarde de dolari încă din iulie 2020 pentru precomenzi. Pfizer urmărește să câștige 15 miliarde de dolari din vânzările de vaccinuri în acest an și este în discuții cu 100 de țări și organizații. Pe 22 ianuarie, Pfizer a semnat un acord cu Covax și a angajat 40 de milioane de doze țărilor sărace în acest an.

Iată ce spunea un extras dintr-un comunicat de presă al companiei. La Pfizer, credem că fiecare persoană merită să fie văzută, auzită și îngrijită. De aceea, încă de la începutul programului nostru de dezvoltare a vaccinurilor, Pfizer și BioNTech s-au angajat ferm să lucreze către accesul echitabil și accesibil al vaccinurilor COVID-19 pentru oamenii din întreaga lume ”, se cita.

Comentariu mucenicul

Mă întreb ce clauze a semnat fiecare țară membră a UE, în afara Germaniei care este asociata Pfizer, pentru a primi vaccinurile. Având în vedere că Romania este considerată o țară bună de muls pentru Europa și o colonie pentru SUA, cred că ar trebui să se facă public contractul pe care l-am semnat, în cadrul UE, sau separat, cu compania Pfizer-BioNTech, asta așa ca să știm și noi, ce au mai vândut pe șest guvernanții noștri. Doamna ȘOȘOACĂ ar trebui să se ocupe de treburi mai serioase, ca aceasta, mai ales că este de profesie avocat. Bănuiesc că AUR ar susține-o în acest demers, având în vedere că partidul s-a declarat partizanul transparenței în politica și guvernarea țării. Ia să vedem!

 

3 gânduri despre „Provocare pentru d-na senator independent Șoșoacă: Având în vedere antecedentele Pfizer-BioNTech cu Argentina și Brazilia, vă rog să solicitați în Parlament contractul și clauzele semnate de Romania cu compania menționată, în cadrul sau în afara UE.În mod cert veți beneficia de susținerea AUR care militează pentru transparență”

  1. La stilul nostru de afaceri nu numai ca statul plateste oalele sparte dar plateste si daune companiei ca i-a stricat imaginea vaccinand oameni care au murit! Si cum nu prea mai avem cum ce plati bani vor fi luati imprumut tot de la producatorul de vaccin la o dobanda pe care acesta o considera potrivita!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.