Noua variantă COVID ar putea împinge Israelul în lockdown, avertizează oficialii

O nouă tulpină a variantei Delta ar putea forța Israelul să intre în lockdown, a avertizat luni un oficial din domeniul sănătății, deoarece Israelul a depășit 50.000 de cazuri active, față de mai puțin de 200 de acum două luni.
 
 Rabin Square COVID-19 testing site, Tel Aviv, Israel, August 16, 2021. (photo credit: AVSHALOM SASSONI/MAARIV)
Rabin Square COVID-19 testing site, Tel Aviv, Israel, August 16, 2021. (photo credit: AVSHALOM SASSONI/MAARIV)
Tulpina provine din America de Sud și a fost identificată în SUA.
 
„Dacă va ajunge în Israel, vom ajunge la lockdown-ul pe care vrem cu disperare să-l evităm”, a declarat dr. Asher Shalmon, directorul Departamentului de Relații Internaționale al Ministerului Sănătății, pentru Comitetul pentru Legea și Constituția Knesset-ului.
 
Tulpina pare a fi mai contagioasă și mai rezistentă la vaccinuri, a spus el.
 
Cu toate acestea, directorul general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash, a declarat că detaliile complete nu sunt încă disponibile.
 
„Au existat și vor exista întotdeauna variante”, a spus el pentru KAN Reshet Bet. „Sper că nu ajung și la noi, dar nu vreau să creez panică inutilă. Va trebui să ne ocupăm și de variante în viitor. ”
 
Dacă morbiditatea coronavirusului nu scade, începutul anului școlar ar putea fi amânat, a spus Ash, adăugând că există un număr limitat de zile lucrătoare în septembrie.
 
Tot luni, premierul Naftali Bennett a convocat o întâlnire cu oficialii guvernamentali pentru a discuta despre modul de efectuare a vaccinărilor în școli. Problema a generat tensiune între ministerele sănătății și educației.
 
În cadrul ședinței, se aștepta ca aceștia să discute o propunere a ministrului educației Yifat Shasha-Biton (Noua speranță) de a permite centrelor de vaccinare să funcționeze în școli până la începutul anului școlar și apoi înainte și după orele școlare, odată cu reluarea școlii.
 
Shasha-Biton s-a opus desfășurării unei campanii de vaccinare în școli, spunând că elevii ar trebui să se poată simți într-un mediu protejat în care lucrurile revin la normal și să se concentreze asupra studiilor lor după perturbarea cauzată de pandemie.
 
Ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz (Meretz), spune că o campanie de vaccinare în școli este cea mai bună modalitate de a crește numărul de tineri vaccinați, ceea ce consideră că este crucial pentru a opri un nou val într-un moment de urgență.
 
Rata de vaccinare în rândul copiilor care au împlinit deja 12 ani este de aproximativ 30%, în cohorta 13-15 este de aproximativ 42%, iar în rândul celor cu vârste cuprinse între 16-19 ani este de aproape 70%, a raportat Ministerul Sănătății.
 
Bennett i-ar fi cerut lui Shasha-Biton să își asume responsabilitatea pentru vaccinarea elevilor.
 
Între timp, noul sistem de restricții de călătorie a intrat în vigoare luni. Toți călătorii care intră în țară trebuie acum să se autoizoleze, chiar dacă sunt vaccinați sau recuperați, cu excepția cazului în care provin dintr-o listă selectată de țări galbene. În cadrul sistemului anterior, națiunile care necesitau carantină trebuiau menționate și aprobate în mod explicit.
 
În prezent, lista țărilor galbene include Hong Kong, Ungaria, Taiwan, Moldova, Noua Zeelandă, China, Singapore și Republica Cehă.
 
Majoritatea țărilor au fost scoase din grupul țărilor roșii, unde israelienii nu pot călători decât dacă obțin permisiunea de la Comitetul de excepții al guvernului, care necesită și autoizolare pentru repatriați.
 
De luni, lista roșie a inclus Bulgaria, Brazilia, Georgia, Mexic, Spania și Turcia.
 
Izolarea completă în Israel durează două săptămâni, care poate fi scurtată la șapte zile cu două teste PCR negative.
 
În plus, începând de miercuri, sistemul Green Pass va fi extins la toate activitățile și locurile, cu excepția mall-urilor și a magazinelor, pentru care conturul Purple Ribbon va fi reintrodus, permițând maxim o persoană pe șapte metri pătrați. Magazinele mai mici de 100 mp vor fi scutite.
 
În cadrul sistemului Green Pass, doar persoanele vaccinate, care s-au recuperat sau au fost supuse unui test rapid în ultimele 24 de ore vor avea dreptul să intre în anumite locuri.
 
Duminică târziu, Ministerul Sănătății a anunțat noi limite de capacitate pentru sălile de evenimente, plafonând numărul de oaspeți pe care îi pot întâlni la 400 în interior și 500 în aer liber.
 
Decizia a fost luată mai devreme în cursul zilei de un comitet interministerial, nu de comitetul coronavirus, și va intra în vigoare duminica viitoare, 22 august, a declarat ministerul într-un comunicat.
 
Aproximativ 5.075 de cazuri noi au fost înregistrate duminică și mai mult de 6% dintre persoanele supuse testelor au dat rezultate pozitive, cel mai mare procent din februarie, a raportat Ministerul Sănătății.
 
În timpul săptămânii săptămânii trecute, au existat aproximativ 6.000 de cazuri pe zi, dar cu un număr mai mare de teste. Datele de duminică sunt încă influențate de weekend, când sunt luate și procesate mai puține teste.
 
Duminică au fost 531 de pacienți aflați în stare gravă, ușor în creștere față de ziua precedentă. Autoritățile speră că cel de-al treilea vaccin va duce la scăderea morbidității grave în zilele următoare.
 
Luni, Israelul a atins borna unui milion de oameni inoculați cu cea de-a treia doză, au declarat într-o declarație comună prim-ministrul și Ministerul Sănătății, la scurt timp după ce Pfizer a anunțat că a prezentat datele inițiale din studiul de testare a booster-ului vaccinului coronavirus către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA).
 
În prezent, Israelul este singura țară din lume care administrează un rapel pentru un segment vast al populației sale, toți indivizii cu vârsta peste 50 de ani.
 
Autoritățile au ales să se miște rapid, deoarece imunitatea părea să scadă la persoanele în vârstă care au fost complet vaccinate încă de la mijlocul lunii ianuarie.
 
Conform concluziilor studiului de fază I prezentat de Pfizer, persoanele care au primit a treia doză au prezentat un număr semnificativ mai mare de anticorpi decât după primele două vaccinări: de cinci ori mai mare la cei cu vârste cuprinse între 18-55 și de 11 ori mai mari la cei cu vârsta de 65 de ani -85.
 
Participanții au fost vaccinați la opt sau nouă luni după ce au terminat primele două vaccinări.
 
De asemenea, rapelul a avut un nivel ridicat de tolerabilitate.
 
Rezultatele unui studiu de fază III vor fi transmise în curând către FDA, Agenția Europeană pentru Medicamente și alte organisme internaționale, a spus Pfizer.
 
https://www.jpost.com/israel-news/coronavirus-in-israel-new-travel-restrictions-cap-on-weddings-676840

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.