
Primul caz de subtip al variantei Delta a noului coronavirus supranumit „AY4.2” a fost detectat ieri marți în Israel, a anunțat Ministerul Sănătății.
Este vorba de o formă a virusului care a fost identificată în mai multe țări europene, a explicat ministerul.
Aceasta a fost diagnosticată la un băiat de 11 ani care a fost testat pe Aeroportul Internațional Ben Gurion din Tel Aviv, după ce s-a întors cu familia sa din Moldova.
Ministerul a adăugat că o anchetă epidemiologică este în curs de desfășurare, deoarece autoritățile monitorizează toate variantele și tulpinile secundare ale SARS-CoV-2 din țară.
În plus, ministerul a citat ieri 11 decese cauzate de COVID-19 și 1.487 de cazuri de SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. Bilanțul pandemiei noului coronavirus a ajuns la 8.021 de decese dintr-un total de 1.319.001 infecții.
Numărul așa-numitelor cazuri active a scăzut la 17.126. Numărul de pacienți cu COVID-19 spitalizați în stare gravă spre critică a scăzut la 353 (-4 în 24 de ore).
Guvernul britanic a anunțat marți că „monitorizează îndeaproape” o nouă subvariantă a COVID-19 numită „AY4.2”, care derivă din varianta Delta.
„Urmărim îndeaproape această nouă formă și nu vom ezita să luăm măsuri dacă este necesar”, a declarat marți un purtător de cuvânt al Downing Street, adăugând că „nu există niciun motiv să credem că se răspândește mai ușor”.
Dar ce se poate spune despre cu ea?
Numele său este „AY4.2 „Este o subvariantă a variantei Delta, care a fost caracterizată ca fiind foarte contagioasă.
Apariția și detectarea acestei noi subvariante are loc într-un moment în care Marea Britanie, țară în care varianta Delta a declanșat o creștere a numărului de cazuri la sfârșitul primăverii, se confruntă cu un număr tot mai mare de cazuri pozitive.
Timp de două săptămâni, noile infecții zilnice în Regatul Unit fluctuează între 35.000 și 45.000.
Potrivit lui François Balloux, director al Institutului de Genetică de la University College London, noua variantă „nu este cauza creșterii recente a numărului de cazuri în Marea Britanie”.
El a explicat că, având în vedere frecvența sa actuală scăzută, chiar și „o transmisibilitate cu 10% mai mare nu ar fi putut cauza decât un număr mic de cazuri suplimentare”.
Apariția subvariantei AY4.2 „nu este o situație comparabilă cu apariția tulpinilor Alpha și Delta, care erau mult mai transmisibile, cu 50% sau mai mult decât oricare dintre tulpinile care circulau la acea vreme”, precizează.
Potrivit experților, noua subvariantă AY4.2 este aproape inexistentă în afara Marii Britanii. De fapt, există doar trei cazuri detectate în Statele Unite și câteva în Danemarca.
Oamenii de știință din Marea Britanie studiază în prezent reacția acestora la vaccinurile existente.
Indiferent de Situație 🙏🏻
Slavă lui Dumnezeu 💥 pentru toate 🙏🏻
ApreciazăApreciat de 1 persoană
😠👎👎
ApreciazăApreciază
😂🤣😂
ApreciazăApreciază