Restricții de călătorie în Italia: Tot ce trebuie să știți despre teste și Super Green Pass

În decembrie, Italia și-a înăsprit restricțiile pentru toți călătorii ca răspuns la amenințarea crescândă a variantei Omicron.

Cei care sosesc din alte țări ale Uniunii Europene trebuie acum să facă un test COVID înainte de a ajunge în țară. Puteți prezenta un rezultat negativ al testului PCR efectuat în termen de 48 de ore sau un test negativ al antigenului efectuat în termen de 24 de ore de la sosire.

De asemenea, trebuie să prezentați certificatul digital Covid al UE (EUDCC) – numit adesea „permisul verde”, care dovedește că sunteți fie complet vaccinat, fie că v-ați vindecat de COVID-19.

Citiți în continuare regulile pentru călătorii din țările din afara UE.

Consiliul de Miniștri italian a anunțat că toți călătorii nevaccinați „vor fi supuși obligației de carantină” timp de cinci zile la adresa indicată în formularul de localizare a pasagerilor. Ei pot apoi să facă testul de eliberare.

Aceste reguli de testare vor rămâne în vigoare cel puțin până la 31 ianuarie 2022.

Care sunt cerințele de testare pentru Italia?

Noile reguli înseamnă că toți călătorii care sunt complet vaccinați împotriva virusului vor trebui să prezinte un test COVID negativ înainte de a pleca în Italia.

Însă călătorii nevaccinați trebuie să facă un test înainte de plecare și să stea în carantină timp de 5 zile la sosire.

Copiii cu vârsta sub 12 ani nu sunt supuși regulilor de carantină de cinci zile dacă călătoresc cu adulți care sunt vaccinați sau care s-au vindecat de Covid.

Starea de urgență a fost prelungită în Italia

Rata de infectare cu COVID în Italia este mai mică decât în alte țări din Europa de Vest, inclusiv în Marea Britanie, Franța și Germania. Dar, cu aproximativ 20.000 de cazuri noi pe zi și în creștere, aceasta înăsprește, de asemenea, măsurile interne pentru a ține sub control varianta omicron foarte transmisibilă.

În decembrie, miniștrii italieni au votat pentru prelungirea stării de urgență a țării până la 31 martie 2022.

Acest lucru înseamnă că atât guvernul național, cât și autoritățile regionale își vor păstra puterile de a impune noi legi în scurt timp, dacă situația sanitară necesită măsuri mai stricte.

Explicații privind „Super Green Pass

În conformitate cu acest decret, rezidenții italieni și turiștii trebuie să aibă asupra lor un „Super Green Pass” pentru a avea acces în majoritatea spațiilor interioare.

Acest nou tip de permis verde a fost lansat la 10 ianuarie și trebuie să prezinte dovada vaccinării (în prezent se consideră că este vorba de două doze) sau a vindecării de virus în ultimele șase luni.

Necesar deja în cinematografe, teatre și stadioane, Super Green Pass nu poate fi obținut cu un rezultat negativ la testul covidiei, ceea ce înseamnă că acesta exclude persoanele nevaccinate.

De asemenea, aveți nevoie de el pentru a putea lua masa în restaurante, atât în interior, cât și în aer liber, precum și pentru a putea intra în hoteluri, teleschiuri, muzee, situri arheologice, săli de sport și piscine, alături de o serie de alte activități, de la recepții de nuntă și săli de bingo la festivaluri și parcuri tematice.

Permisul Super Green Pass este necesar pentru toate formele de transport public.

Cum pot obține un Super Green Pass?

Puteți obține un Green Pass dacă rezultatul testului rapid COVID-19, disponibil în farmacii și centre de testare locale, este negativ – dar nu uitați că acest test nu vă va mai permite să intrați în majoritatea locurilor.

Furnizorul de teste vă va imprima rezultatele testului și vă va trimite prin e-mail un cod unic. Apoi trebuie să accesați site-ul guvernamental (în limba italiană) și să introduceți datele dumneavoastră. Selectați opțiunea „Utente senza tessera sanitaria” („Utilizator fără card de sănătate”).

Va trebui să introduceți tipul și numărul actului de identitate pe care l-ați prezentat când ați obținut testul, precum și codul de pe certificat. Dați clic pe „Ricupera certificazione” („Obțineți certificatul”) pentru a descărca rezultatul digital al testului dumneavoastră.

Pot folosi dovada de vaccinare în locul unui Green Pass?

Pentru britanici, Italia va accepta dovada de recuperare a COVID-19 sau carnetul de vaccinare din Regatul Unit ca fiind echivalentă cu un Super Green Pass – atât timp cât aceasta este sub forma unui cod QR.

În calitate de britanic, cardul de programare NHS de la centrele de vaccinare nu este conceput pentru a fi folosit ca dovadă de vaccinare și nu ar trebui să fie folosit pentru a demonstra statutul dumneavoastră vaccinal. În schimb, trebuie să downloadezi aplicația NHS App și să obții un cod QR prin intermediul acesteia.

Pentru cei din UE, puteți folosi certificatul digital Covid UE emis de țara de origine în locul unui Super Green Pass.

Începând cu 1 februarie 2022, Italia va adopta o perioadă de valabilitate de șase luni. Acest lucru înseamnă că EUDCC-ul dvs. va fi valabil în Italia doar pentru șase luni de la data celei mai recente doze de vaccin.

**Care este cel mai simplu mod de a afla regulile de călătorie pentru Italia?

**

Regulile din Italia se pot schimba în scurt timp.

Pentru cele mai recente și fiabile informații, completați acest chestionar al Ministerului italian de Externe. Acesta este în limba engleză și vă va oferi cerințele de călătorie în funcție de situația dumneavoastră individuală.

De asemenea, puteți consulta pagina de informații de călătorie a Ministerului italian al Sănătății (în limba engleză).

Sau puteți suna la linia italiană de informare privind coronavirusul.

Din Italia: 1500 (număr gratuit)

Din străinătate: +39 0232008345 sau +39 0283905385

Sursa

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.