Dacă credeați că anularea restricțiilor înseamnă sfârșitul vaccinării v-ați înșelat. Este doar pregătirea terenului pentru o nouă etapă, cea a introducerii obligatorii a pass-ului verde, care va fi dat doar celor vaccinați sau recuperați după boală. Așa că liber pentru ăștia să iasă din țară și să călătorească oriunde vrea mușchiul lor fără nici o restricție. Restricțiile vin pentru cei nevaccinați care nu vor mai putea călători în afară fără să aibă probleme chiar dacă au un test negativ. Chiar dacă toți știm că nu cei nevaccinați sunt de vină, asta nu mai are nici o relevanță. Vor fi șicanați și retestați până când se vor da bătuți. Cele 9 luni (dacă greșesc vă rog să-mi spuneți) de prelungire a actualului certificat verde au exact acest scop: de a adânci prăpastia dintre unii și alții, de a-i face pe cei nevaccinați să jinduiască la „libertățile” celor vaccinați și , în cele din urmă, „să o apuce pe calea cea dreaptă a vaccinării. ” Doar strategia se schimbă nu și SCOPUL. Dacă până la toamnă nu se vor vaccina aproape toți, atunci iar vor schimba strategia.
Citiți:
Restricțiile de călătorie în UE au avut un impact redus sau chiar inexistent asupra răspândirii Omicron, potrivit unei noi cercetări.
Analizând impactul testelor înainte de plecare impuse de Italia și Finlanda în decembrie, cercetătorii nu au constatat nicio diferență vizibilă în ceea ce privește răspândirea variantei COVID-19.
Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) Europa și Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) afirmă că datele susțin renunțarea la restricții.
Începând de ieri (1 februarie), țările UE au fost informate să își bazeze regulile de intrare pe statutul de vaccinare al turiștilor, mai degrabă decât pe situația COVID din țara de unde au plecat.
Cele două organisme de aviație susțin că analiza, efectuată de Oxera și Edge Health, susține această abordare centrată pe persoană și solicită tuturor statelor membre să o adopte.
De ce nu au funcționat restricțiile?
Chiar dacă restricțiile mai stricte ar fi fost impuse în ziua în care Omicron a fost identificat ca variantă îngrijorătoare, cercetarea sugerează că acestea nu ar fi oprit răspândirea sa.
Esența problemei constă în faptul că variantele circulă pe scară largă înainte de a fi identificate – motiv pentru care OMS a avertizat, de asemenea, împotriva interdicțiilor de călătorie pripite.
Este un caz clasic de închidere a ușii grajdului după ce calul a fugit.
„Este un caz clasic de închidere a ușii grajdului după ce calul a fugit”, spune directorul general adjunct al IATA, Conrad Clifford.
„Prin urmare, menținerea testelor pentru pasagerii vaccinați pare complet ineficientă din punct de vedere sanitar, dar dăunează încrederii pasagerilor și economiilor naționale.”
Directorul general al ACI Europe, Olivier Jankovec, a subliniat, de asemenea, povara restricțiilor.
„Restricțiile de călătorie au într-adevăr un efect semnificativ”, spune el, „dar nu asupra sănătății publice, ci asupra stabilității economice și a mijloacelor de trai.
„Pe scurt: ele fac mai mult rău decât bine”.”
Care este noua abordare a UE în ceea ce privește restricțiile de călătorie?
Arătând că continuarea testelor înainte de plecare pentru călătorii vaccinați și recuperați nu va avea niciun impact asupra răspândirii viitoare a Omicron, noile cercetări susțin abordarea centrată pe persoană a Consiliului UE.
Adoptând recomandarea săptămâna trecută, Consiliul a declarat că urmărește să simplifice regulile pentru călători. Comisarul pentru sănătate, Stella Kyriakides, a declarat că aceasta
„plasează certificatul digital COVID al UE în inima și în centrul abordării noastre coordonate” și a îndemnat țările să pună în aplicare imediat normele.
Aceasta vine în contextul în care OMS afirmă că continentul ar putea încheia faza de urgență COVID în 2022, deoarece Omicron nu a fost atât de grav pe cât se temea.
Ce schimbări doresc IATA și ACI Europe?
IATA și ACI Europe doresc ca toate țările să se alinieze la noul cadru al UE, solicitând guvernelor din Austria, Cipru, Republica Cehă, Lituania și Malta să renunțe imediat la restricțiile suplimentare.
În timp ce Finlanda a eliminat restricțiile pentru toți călătorii care sosesc în țară, vaccinați și recuperați, Italia a făcut acest lucru numai pentru călătorii care sosesc din interiorul UE, ceea ce, potrivit organismelor de aviație, trebuie să se schimbe acum.
„Noul regim pentru călătoriile în interiorul UE/SEE este corect să se concentreze pe o „abordare bazată pe persoană” și să recunoască faptul că atât călătorii vaccinați, cât și cei recuperați nu ar trebui să fie supuși niciunei restricții„, adaugă Jankovec.
„Dar faptul că avem regimuri comune la nivelul UE nu a împiedicat până acum statele să meargă pe drumul lor. Acest lucru trebuie să înceteze.