ȘTIAȚI CĂ RUȘII SPUN ADEVĂRUL?:Hunter Biden a ajutat la asigurarea de fonduri pentru un contractor de biolaboratore americane în Ucraina: e-mailuri

Diferite e-mailuri de pe laptopul lui Hunter Biden au descoperit că acesta a ajutat un antreprenor din California din domeniul apărării cu boli ucigașe și arme biologice în Ucraina. Hunter Biden

Afirmația Rusiei potrivit căreia fiul președintelui Biden, Hunter, „finanța … laboratoare biologice în Ucraina” se baza pe adevăr, potrivit e-mailurilor analizate de The Post.

O sumedenie de e-mailuri de pe infamul laptop al lui Hunter Biden – a cărui existență a fost raportată în exclusivitate de The Post în octombrie 2020 – a descoperit că acesta a jucat un rol în sprijinirea unui antreprenor din domeniul apărării din California în analiza bolilor ucigașe și a armelor biologice din Ucraina.

Moscova a susținut că laboratoarele secrete de arme biologice americane din Ucraina au fost o justificare pentru invazia neprovocată a țării vecine luna trecută. Joi a intensificat acuzațiile, susținând că laboratoarele au produs arme biochimice la ordinul familiei Biden.

„Președintele american Joe Biden însuși este implicat în crearea de laboratoare biologice în Ucraina”, a declarat președintele Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, potrivit presei de stat.

Hunter Biden funded research of the United States’ military biological program, Russia’s State Duma speaker Vyacheslav Volodin said.
Hunter Biden a finanțat cercetarea pentru programul biologic militar al Statelor Unite, a declarat președintele Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin. Hunter Biden

„Un fond de investiții condus de fiul său Hunter Biden a finanțat cercetarea și punerea în aplicare a programului biologic militar al Statelor Unite. Este evident că Joe Biden, în calitate de tată și de șef de stat, era la curent cu această activitate”, a continuat Volodin, cerând o anchetă a Congresului american și o explicație din partea Casei Albe.

Oficialii serviciilor de informații americane respinseseră anterior mesajele Rusiei ca fiind propagandă de război, explicând că rețeaua ucraineană de laboratoare biologice dedicate cercetării agenților patogeni nu era secretă și primise în mod public finanțare de la Washington.

Cu toate acestea, noua afirmație a Rusiei potrivit căreia fondul de investiții al primului fiu a fost implicat în strângerea de bani pentru proiecte de laboratoare biologice din Ucraina a fost exactă, potrivit unor e-mailuri care implică afacerile lui Hunter Biden în Ucraina, obținute pentru prima dată de The Post și relatate inițial vineri de The Daily Mail.

Vyacheslav Volodin believes President Joe Biden is involved in the creation of biolaboratories in Ukraine.
Viaceslav Volodin crede că președintele Joe Biden este implicat în crearea de laboratoare biologice în Ucraina. ZUMAPRESS.com

Rosemont Seneca Technology Partners a investit 500.000 de dolari în Metabiota, o companie de cercetare a patogenilor din San Francisco, și a strâns alte milioane de dolari prin intermediul unor firme printre care se numără și Goldman Sachs, potrivit e-mailurilor găsite pe computerul care a fost abandonat la un atelier de reparații din Delaware în aprilie 2019, în timp ce Joe Biden candida la președinție.

Hunter a prezentat Metabiota oficialilor de la Burisma, compania ucraineană de gaze unde era membru al consiliului de administrație, pentru un „proiect științific” care implica biolaboratoare din Ucraina, arată e-mailurile.

O notă a unui oficial Metabiota către fiul vicepreședintelui de atunci, în 2014, spunea că firma ar putea ” susține independența culturală și economică a Ucrainei față de Rusia”.

The speculation around President Biden being aware of Hunter Biden's activity prompted Vyacheslav Volodin to demand a US Congressional investigation.
Speculațiile legate de faptul că președintele Biden era la curent cu activitatea lui Hunter Biden l-au determinat pe Viaceslav Volodin să ceară o anchetă a Congresului SUA. Hunter Biden

Vicepreședintele Metabiota, Mary Guttieri, i-a scris, de asemenea, lui Hunter despre problemele geopolitice care implică cercetările companiei în fosta republică sovietică în aprilie 2014, la două luni după ce Rusia a invadat și anexat regiunea Crimeea.

„Așa cum am promis, am pregătit memoriul atașat, care oferă o prezentare generală a Metabiota, a angajamentului nostru în Ucraina și a modului în care putem potențial să ne valorificăm echipa, rețelele și conceptele pentru a asigura independența culturală și economică a Ucrainei față de Rusia și integrarea continuă în societatea occidentală”, se arată în memoriul ei.

Câteva zile mai târziu, directorul executiv al Burisma, Vadym Pozharskyi, i-a scris lui Biden despre un proiect „așa cum l-ați numit „Science Ukraine„”.

„Din câte am înțeles, Metabiota a fost un subcontractat pentru principalul contractor al DoD B&V [firma de inginerie Black & Veatch]”, scria în e-mailul său. „Ce fel de parteneriat caută Metabiota în Ucraina?”.

Vadym Pozharskyi wrote to President Biden saying, “as you called ‘Science Ukraine’ project" after Mary Guttieri wrote to Hunter Biden about geopolitical issues.
Vadym Pozharskyi i-a scris președintelui Biden: „așa cum ați numit proiectul „Știința Ucrainei””, după ce Mary Guttieri i-a scris lui Hunter Biden despre probleme geopolitice. Bella Bellini

Statele Unite au acordat 23,9 milioane de dolari companiei Metabiota mai târziu, în 2014, cu 307 091 de dolari alocați pentru „proiecte de cercetare ucrainene”, conform înregistrărilor de cheltuieli guvernamentale.

Tânărul Biden s-a lăudat în fața investitorilor că firma sa a organizat finanțarea pentru Metabiota și a ajutat-o să „obțină noi clienți”, inclusiv „agenții guvernamentale”, potrivit e-mailurilor.

B&V fusese însărcinată în 2010 de către Agenția americană de reducere a amenințărilor la adresa apărării să construiască un laborator în Odessa, pentru a „îmbunătăți sistemele de supraveghere existente ale guvernului pentru a detecta, raporta și răspunde la atacuri bioteroriste, epidemii și potențiale pandemii”, se arată pe site-ul companiei.

A view shows the building that houses an office of a subsidiary of the Ukrainian energy company, Burisma Holdings, in Kiev, Ukraine.
Imagine a clădirii în care se află un birou al unei filiale a companiei energetice ucrainene Burisma Holdings, în Kiev, Ucraina. REUTERS

Aventurile lui Hunter Biden au ridicat sprâncenele unui fost ofițer CIA.

„Tatăl său a fost vicepreședinte al Statelor Unite și responsabil de relațiile cu Ucraina. Atunci de ce Hunter nu numai că era în consiliul de administrație al unei firme de gaze ucrainene suspecte, dar i-a pus în legătură cu o companie care lucrează la cercetarea în domeniul armelor biologice?”, a declarat Sam Faddis pentru Mail.

‘Este o încercare evidentă a propagandei rusești de a profita de acest lucru. Dar asta nu schimbă faptul că pare să existe ceva ce trebuie explorat aici.

„De ce se află Hunter Biden în mijlocul tuturor acestor lucruri? De ce se află în centrul acestei afaceri fiul căzut în dizgrație al vicepreședintelui – tipul fără abilități vizibile și cu dependență de cocaină?”.

Hunter Biden, în vârstă de 52 de ani, rămâne sub investigație federală pentru o posibilă fraudă fiscală. Ancheta s-a extins în 2018 pentru a examina modul în care afacerile sale internaționale ca lobbyist și investitor s-au îmbinat cu cariera politică a tatălui său. El a negat acuzațiile de nereguli.

Sursa

Un gând despre „ȘTIAȚI CĂ RUȘII SPUN ADEVĂRUL?:Hunter Biden a ajutat la asigurarea de fonduri pentru un contractor de biolaboratore americane în Ucraina: e-mailuri”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.