Noua definiție a „știrilor false” ar trebui să sune așa: Toate informațiile, scrise sau verbale, care nu coincid cu cele difuzate/publicate de media agreată de stat sunt considerate știri false aka fake news. Despre cum sunt verificate și catalogate fake-urile și despre cât de credibili sunt cei abilitați să facă acest lucru am scris ieri. Realitatea bate cartea „1984”. Doar cei înțepați și cu steagul 🇺🇦 la profil vor fi fericiți în aceste vremuri. Restul 🏕️⛰️__________
BRUXELLES – Comisia Europeană își înăsprește măsurile împotriva știrilor false și anunță un nou Cod de conduită privind dezinformarea (originalul este din 2018), pentru care anunță că a obținut deja semnătura a 33 de operatori, printre care „big tech” precum Google, Facebook (Meta), Microsoft sau TikTok.
Angajamentele din codul revizuit includ, printre altele, reducerea stimulentelor financiare pentru dezinformare, măsuri pentru a opri comportamentul manipulator, cum ar fi conturile false, „bots”, sau răspândirea dezinformării, o mai mare verificare a faptelor și crearea unui centru și a unui grup de lucru pentru a supraveghea și a pune în aplicare codul. (ANSA).