SĂ ÎNCEAPĂ DANSUL: Germania-Erste Bank nu mai emite numerar – o vor urma și alte bănci?

Este cash-ul la final? Având în vedere evoluțiile actuale de pe piață, această întrebare este destul de justificată. O primă bancă a încetat complet să mai emită numerar în Germania.

Din ce în ce mai mulți oameni renunță la numerar și plătesc cu cardul sau cu telefonul mobil prin intermediul Apple Pay sau Google Pay. Prin urmare, multe instituții financiare germane se confruntă cu o scădere a retragerilor de numerar – atât la bancomat, cât și la ghișeu. O primă bancă a fost afectată și în curând nu va mai oferi depozite și retrageri de numerar. Ar putea alte bănci să urmeze acest exemplu?

Raiffeisenbank Hochtaunus renunță la numerar începând cu luna decembrie

Clienții Raiffeisenbank Hochtaunus sunt informați în prezent că, cu excepția sediului central din Bad Homburg, banca va închide în decembrie cele patru sucursale rămase în regiune. Închiderea va însemna, de asemenea, că nu va mai fi disponibil numerar. Mlă (atât la ghișeu, cât și la ATM) nu vor mai fi posibile în viitor”. Acest lucru ai exact, în scrisoare se precizează că „depozitele și retragerile la sucursaeste valabil și pentru sediul central, unde vor fi oferite doar consultații.

Așa-numitul „FullService Account” pentru 30 de euro pe lună va fi, de asemenea, eliminat. Spre deosebire de contul exclusiv online, acest tip de cont se axa pe consultanță și servicii la fața locului. Cu toate acestea, deoarece Raiffeisenbank Hochtaunus își închide acum sucursalele, aceste servicii nu mai pot fi oferite. Cu toate acestea, clienții băncii își pot transforma contul într-un cont gratuit, doar online.

Cum fac acum rost de numerar clienții băncii?

În cazul în care clienții băncii nu pot sau nu doresc să renunțe la numerar, aceștia trebuie să folosească alte opțiuni pentru retrageri. De exemplu, cu cardul gratuit Mastercard DirectCard, care face parte din cont, aceștia pot obține bani de la bancomatele altor bănci. Cu acest card, banii pot fi retrași gratuit de până la 52 de ori pe an de la alte bănci din întreaga lume. Clienții Raiffeisenbank Hochtaunus pot obține bani și de la casieriile din diverse supermarketuri și farmacii. Aici, este posibil chiar să retrageți bani cu Girocard. Suma maximă pe retragere este de 200 de euro la Rewe, Penny și Dm.

Multe bănci se concentrează din ce în ce mai mult pe afacerile online. Pentru unii clienți, aceasta va fi o pauză. Persoanele în vârstă, în special, se bazează în continuare pe contactul direct cu banca lor și își ridică în mod regulat numerar de acolo. Achim Brunner, președintele consiliului de administrație al Raiffeisenbank im Hochtaunus, nu consideră că aceste închideri reprezintă o reducere pentru majoritatea clienților. „Marea majoritate nici măcar nu va observa, deoarece nu sunt afectați de schimbări”, a declarat Brunner într-un interviu acordat lui Biallo. „Cel mai recent, am avut doar doi vizitatori pe oră. Iar numărul de retrageri de numerar a fost mai mic de zece pe zi în toate sucursalele. Am scris tuturor clienților. Au fost doar reacții izolate.”

Restricționează și alte bănci emiterea de numerar?

Decizia Raiffeisenbank Hochtaunus de a închide sucursale și de a nu mai emite numerar pare radicală. Cu toate acestea, având în vedere evoluțiile actuale de pe piața financiară, este destul de ușor de înțeles. Brunner subliniază, de asemenea, că dezvoltarea a fost indicată de mult timp. „Facem un pas cu care se confruntă și multe alte bănci de profil, în special cele mai mici.

Cu toate acestea, și alte instituții financiare mari au închis sucursale în ultimele luni, limitând astfel serviciile locale. Deutsche Bank, de exemplu, și-a anunțat intenția de a închide 200 de sucursale ale sucursalelor Postbank asociate până la sfârșitul anului 2023. În loc de 750, vor exista doar 550 de locații în toată Germania. Commerzbank își restrânge, de asemenea, operațiunile și a anunțat închiderea a încă 50 de sucursale în Germania. Astfel, vor rămâne 400 de ramuri.

Sursa

3 gânduri despre „SĂ ÎNCEAPĂ DANSUL: Germania-Erste Bank nu mai emite numerar – o vor urma și alte bănci?”

  1. Roubini care este un fel de „mama omida” a papsusarilor:

    „vor exista insolvențe uriașe… și crize financiare succesive la nivel mondial!”

    👇

    Roubini a declarat el pentru Der Spiegel, „politicienii ar trebui să se gândească, de asemenea, la inflație și recesiune, adică la eșalonare”.

    Economistul a declarat recent că orice speculatii de aterizare ușoară în economie sunt „delirante”.
    „Vom avea o recesiune proastă, o eșalonare și o altă criză economică gravă.
    Cred că asta e baza”, a spus el în podcastul Bloomberg Odd Lots în această lună.
    Băncile centrale, a susținut el, nu au opțiuni bune în acest moment. Acestea pot continua să crească ratele dobânzilor pentru a lupta împotriva inflației sau pot „dispărea” și pot reduce ratele dobânzilor de teama unei recesiuni.
    „Din păcate, ne aflăm într-un punct în care… te duci la naiba dacă faci un pas, sau te duci la naiba… dacă nu faci”, a spus Roubini.
    „Nu există o cale ușoară de a scăpa.
    Dacă te lupți cu inflația, vei avea o recesiune și o criză economică.
    Iar dacă nu lupți cu inflația, vei avea o decuplare a inflației și vei avea eșalonări și o altă criză economică”.

    După cum Roubini a scris într-un articol din New York Times în această lună, vor exista insolvențe uriașe… și crize financiare succesive la nivel mondial!

    https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/649737/roubini-eilikrina-o-g-pagkosmios-polemos-exei-idi-ksekinisei-meta-tin-oukrania-erxetai-i-taivan

    Apreciază

  2. Johnny’s Cash and The Smart Money Nightmare. (The End Game For Dummies)

    https://rumble.com/v1mu4fa-johnnys-cash-and-the-smart-money-nightmare.-the-end-game-for-dummies.htm

    TRANSCRIPTUL FILMULUI, ÎN CONTINUARE:

    -CASH-UL LUI JOHNNY SI COSMARUL BANILOR DIGITALI-

    Guvernul Marii Britanii va introduce în curand schimbări fundamentale în modul de funcționare a banilor. Schimbările sunt planificate de Băncile Centrale din întreaga lume, inclusiv de Banca Centrală a Marii Britanii, Banca Angliei. Aceste schimbări odată introduse vor afecta pe toată lumea.

    Așadar, în ce constau aceste schimbări? Schimbările propuse se referă la faptul că nu vei mai avea controlul total al cheltuielilor tale. De fapt, ceea ce plănuiesc este înlocuirea banilor cu ceva care este fundamental diferit. Prin urmare nu vor să înlăture doar cash-ul din economie ci chiar banii.

    Fiți atenți, pentru că dacă noul sistem monetar este pus în funcțiune, va fi foarte dificil de înlăturat și ar putea marca începutul sfârșitului libertății oamenilor.

    Pentru a explica schimbările viitoare care se pregătesc pentru tine în aceste momente, să explicăm puțin cum funcționează banii tăi astăzi.

    Să ne imaginăm că John hotărăște să-i cumpere fiicei sale un cadou pentru ziua de naștere, de la Argos. El alege produsul dorit apoi plătește cincizeci de lire folosindu-și cardul de debit.

    Ai putea crede că acele cincizeci de lire sunt transferate imediat din contul bancar al lui John în contul bancar al Argos. Dar nu așa se întâmplă.

    Se crează o înregistrare care arată că banca lui John îi datorează băncii Argos cincizeci de lire și banca lui John chiar va arăta că banii au ieșit din contul lui. Dar transferul efectiv de fonduri nu are loc la momentul achiziției.

    Tranzacția de cincizeci de lire a lui John este una din cele cincizeci de milioane de tranzactii care au loc în fiecare zi în Marea Britanie.

    Cu toate că de fiecare dată banca poate să arate că banii au fost transferați, transferul efectiv de fonduri între banci are loc o singură dată pe zi. O dată la douazeci și patru de ore toate plățile făcute la și de la fiecare din cele mai mult de 300 bănci înregistrate în Marea Britanie sunt contabilizate pentru a determina ce sumă datorează sau îi este datorată fiecărei bănci. Banca Angliei, care este Banca Centrală cu care sunt conectate toate băncile sistemului, contabilizează valoarea totală a sumelor pe care fiecare bancă le datorează sau îi sunt datorate în acea zi. Apoi Banca Angliei întermediază schimburile de fonduri dintre toate celelalte bănci.

    Ca atare, Banca Angliei nu știe nimic despre John sau despre cele cincizeci de lire pe care le-a cheltuit pentru fiica sa. Banii lui John sunt doar o părticică minusculă din transferul uriaș de fonduri.

    Asta înseamnă că singura organizație care ar putea să vadă ce face John cu banii lui, este propria lui bancă. Banca Centrală nu poate să vadă cum își cheltuiește John banii sau când îi cheltuiește. Banca lui John este obligată să nu divulge nimănui detalii despre cheltuielile sale. Asta înseamnă că există un grad mare de anonimitate și intimitate cu privire la cum anume decide John să-și cheltuie banii, adică guvernul sau autoritățile centrale precum Banca Angliei, nu pot în mod direct să-l restricționeze pe John în momentul în care își folosește cardul de credit pentru că nu pot vedea ce face John cu banii lui.

    Dacă John ar plăti cadoul cu cincizeci de lire cash, achiziția ar fi complet anonimă.

    Nimeni, nici banca lui John nu ar ști cum și-a cheltuit banii. Așadar, tranzacțiile cash sunt cu adevărat anonime iar tranzacțiile cu cardul de debit au un grad mare de anonimitate pentru că numai banca ta poate să știe despre ele.

    Ca urmare, ce este acest ”nou sistem”? Numele noului sistem este Moneda Digitală a Băncii Centrale sau CBDC.

    Uneori i se mai spune ”Bani inteligenți”/Smart Money.

    Să vedem cum funcționează.

    Să ne imaginăm că John decide din nou să-i cumpere fiicei sale un cadou pentru ziua de naștere, de la Argos.

    Telefonul lui are un portofel electronic inteligent sau o aplicație din care plătește cincizeci de lire pentru produs.

    App-ul comunică direct cu Banca Centrală, Banca Angliei, iar banii sunt transferați din portofelul lui digital în portofelul digital al Argos, în mai puțin de o secundă.

    Transferul de fonduri are loc în momentul achiziției și tranzacția este înregistrată și aprobată de un sistem computerizat centralizat, într-un program centralizat ”blockchain”.

    Un program blockchain este un program special pentru calculatoare, care înregistrează cu exactitate informațiile și nu poate fi modificat. Sistemul centralizat de calculatoare funcționează continuu și prelucrează sute de tranzacții într-o secundă pe măsură ce se derulează la nivelul întregii economii, procesarea tuturor achizițiilor publice fiind făcută prin intermediul milioanelor de portofele digitale.

    Pare a fi ceva extraordinar! Și e mai rapid și mai simplu decât sistemul vechi!

    Dar există o diferență fundamentală: toate tranzacțiile sunt centralizate în timp real, în momentul în care se derulează. Cu alte cuvinte, un singur sistem va fi capabil să înregistreze fiecare tranzacție digitală din economie, pe măsură ce tranzacția are loc.

    Aceasta este diferența esențială în cazul noului sistem monetar digital, diferența pe care fiecare trebuie să o cunoască.

    Toate tranzacțiile sunt centralizate în timp real, în momentul în care se derulează. Oamenii care planifică acest nou sistem au spus foarte clar că va fi util, în viziunea lor, pentru a folosi algoritmi inteligenți artificiali cu scopul de a bloca în timp real, anumite tranzactii publice, din diferite motive.

    Ca atare, ce înseamnă asta pentru John?

    Să spunem că se instituie un noulockdown și guvernul vrea să opreasca deplasarile in tara. Cu acest nou sistem s-ar putea introduce o simpla schimbare care ar insemna ca portofelul digital al lui John ar fi functional numai daca el ar fi localizat la o anumita distanta de casa sa.

    Argos este la doua mile de casa lui John si el decide sa mearga si sa cumpere un cadou pentru ziua de nastere a fiicei sale.

    El incerca sa plateasca cele cincizeci de lire pentru produs folosind app-ul. App-ul comunica direct cu Sistemul computerizat al Bancii Angliei si sistemul respinge plata lui John inainte de a fi facuta pentru ca sistemul stie ca John este la doua mile departare de casa sa si portofelul digital al lui John a fost limitat la a fi folosit la doar o mila.

    Acum John nu mai poate sa cumpere decat daca se deplaseaza mai aproape de casa sa.

    Banii lui sunt acum inutili oriunde ar vrea sa mearga. De ce nu foloseste John banii cash? Ar fi o buna solutie pentru John atat timp cat cash-ul este inca utilizat.

    Asadar, cum ar putea acest nou sistem sa fie introdus?

    Prim-ministrul a solicitat o intalnire de urgenta astazi pentru a discuta alunecare fara precedent intr-o recesiune economica a Angliei si a economiilor globale. Inflatia a scapat de sub control si ratele mari ale dobanzilor determina mii de pierderi ale drepturilor de proprietate.

    Toate bancomatele si serviciile de retragere de cash de la ghiseu sunt acum blocate si milioane de oameni sunt in situatia de a-si pierde economiile de o viata pe masura ce bancile centrale sunt declarate insolvabile.

    Guvernul si Banca Angliei accelereaza introducerea unei noi monede digitale a Bancii Centrale pe care o vor putea primi toti clientii bancari din Anglia, in schimbul banilor detinuti care, in multe cazuri, sunt acum imposibil de retras din conturile personale. Guvernul sustine ca noii bani digitali vor ajuta economia sa-si revina din recesiune si vor fi folositi pentru a salva banii publici si ai corporatiilor, tinuti in milioane de conturi bancare, prin intermediul bancilor care sunt pe punctul de a intra in colaps.

    -Scrie ca nu pot sa scot cash din acest cont. Ne-au blocat banii.

    -Renunta, John! Chiar vreau sa mergem acasa!

    -Avem numai o suta douazeci de lire si cand se termina, nu mai avem nimic.

    -Nu pot sa cred! Banca ne-a blocat banii!

    -Aveam 25000 de lire in acel cont si nu ni-i mai dau inapoi.

    Downloadeaza-ti astazi app-ul portofel digital CBDC si primesti lire digitale ca bonus gratuit. Daca iti schimbi acum fondurile existente in cont, cu portofelul monetar digital, vei primi gratuit lire digitale pentru fiecare cont pe care il schimbi. Poti apoi sa platesti cu portofelul digital folosind app-ul din telefon ca si in cazul unui card de debit. Downloadeaza acum app-ul gratuit de pe website-ul guvernului Angliei sau din appstore.

    -John, trebuie sa downloadam portofelul digital. Vezi daca putem transfera in el.

    -Nu avem alta optiune, iubito!

    -Uau, s-au transferat! Si ne-au dat si un bonus in bani. Nu pot sa cred! –

    De unde stii ca merge?

    -Merge, iubito! Toata lumea foloseste banii acestia acum. Bine, ma duc la Tesco sa-l incerc. Deci merge!

    Cifrele recente arata ca folosirea cash-ului de catre public s-a injumatatit in ultimele 12 luni. Expertii spun ca aceasta situatie se datoreaza succesului si comoditatii absolute in folosirea noilor bani digitali CBDC. Guvernul a anuntat ca tot cash-ul va fi inlaturat complet in urmatorii trei ani.

    -Nici nu-mi mai amintesc cand am folosit cash ultima data. Pare atat de greoi si de moda veche sa te joci cu monede ori de cate ori vrei sa cumperi ceva. E mult mai simplu acum.

    Trei ani mai tarziu

    -Ai vazut cumva telecomanda, iubito?

    -Ha, ha, uite ce am gasit! Iti amintesti de astia?

    -Ce o sa faci cu ei?

    -Pai, nu stiu.

    -Uite, de ce sa nu-i pastram? O sa-i pun intr-o rama.

    Date recente prezentate la Conferinta anuala pentru schimbarile climatice au aratat ca numai o reducere drastica a utilizarii combustibililor fosili, va ajuta la protejarea impotriva schimbarilor climatice.

    Guvernul a anuntat limitari in utilizarea benzinei si a motorinei pentru toate persoanele din Anglia, care vor fi aplicate utilizand banii inteligenti. Fiecare portofel digital va fi limitat la cumparaturi de 15 litri pe saptamana, ulterior urmand ca portofelul digital sa fie restrictionat in a se mai face cumparaturi cu el in acea saptamana.

    -Uau, prostii!

    Guvernul Marii Britanii: Ingrijorarile crescute privind obezitatea si sanatatea precara vor fi abordate folosind reteaua banilor inteligenti. Guvernul propune limitarea numarul total de produse zaharoase care pot fi cumparate cu fiecare portofel electronic in fiecare luna.

    -Ce?

    Guvernul Marii Britanii: Expertii spun ca noua pandemie care este de zece ori mai contagioasa si mai mortala decat coronavirusul, nu poate fi depasita decat prin minimizarea tuturor contactelor umane si ramanerea acasa cat mai mult posibil. Pentru a impune acest lucru, toate portofelele digitale vor functiona numai pana la o distanta de o mila(1,6Km) fata de adresa de domiciliu. Orarul pentru cumparaturi va fi esalonat asa incat sa poti face cumparaturi pentru o perioada de 2 ore in fiecare zi. Toate cumparaturile neesentiale vor fi respinse.

    -Doamne, Dumnezeule!

    Guvernul Marii Britanii: In incercarea de a stimula cresterea economiei, guvernul incearca sa se asigure ca toate beneficiile banesti acordate publicului sunt cheltuite intr-o anumita perioada de timp. Incepand cu 1 august, toate beneficiile banesti precum si noile credite sociale vor trebui cheltuite in doua luni de la primire. Beneficiile banesti vor expira si nu vor mai avea nici o valoare daca nu sunt cheltuite intr-o perioada de doua luni.

    -Uau, pun un termen de valabilitate pentru bani!

    Guvernul Marii Britanii: Procentul de vaccinare pentru pandemia recenta este acum de 95%. Cei care nu sunt vaccinati vor avea restrictii ale portofelelor digitale. Pentru procentul de 5% de nevaccinati, cumparaturile vor fi permise numai in anumite momente si la o distanta de pana la o mila de casa. Anumite bunuri precum alcoolul, tichetele de calatorie si platile la restaurant nu vor fi disponibile pentru nevaccinati si portofelul lor digital nu va functiona in afara Angliei.

    -Uau!

    Guvernul Marii Britanii: Cresc ingrijorarile cu privire la oamenii care cultiva si isi asigura propria hrana in afara companiilor agreate de guvern. Guvernul va restrictiona achizitionarea tuturor semintelor si a altor produse agricole pentru toti cei care nu sunt inregistrati ca fermieri.

    -De ce fac asta?

    Guvernul Marii Britanii: Guvernul incearca sa micsoreze cantitatea de carne rosie pe care o consuma oamenii, din motive de mediu si sanatate. Cu portofelul digital iti va fi permis sa cumperi 8 uncii ( 230 grame) de carne rosie pe saptamana.

    -Cat inseamna 8 uncii (230 grame)?

    Guvernul Marii Britanii: Cu scopul de a proteja mediul inconjurator, guvernul introduce limitari ale cantitatilor din urmatoarele produse care pot fi cumparate cu portofelul digital: recipiente cu aerosoli, materiale plastice de unica folosinta, carbune, carne, ciocolata, peste si cafea.

    -Cum ramane cu smochinele?

    Guvernul Marii Britanii: In incercarea de a incuraja buna purtare, guvernul te rasplateste cu monede digitale direct in portofelul tau digital daca raportezi pe oricine care incalca regulile de lockdown sau daca raportezi un individ care are vederi extremiste. Oricine este catalogat ca exprimand pareri extremiste poate in schimb sa aiba restrictii ale portofelului digital.

    -Ce inseamna asta, pareri extremiste?

    Daca renunti la cash, vei renunta la libertatea ta si vei renunta la libertatea generatiilor care vin. Nu este importanta comoditatea in folosirea noilor bani. Ceea ce este important este faptul ca administrarea centralizata a banilor digitali ar putea fi folosita pentru a controla fiecare aspect al vietii tale. Spune ”Da” pentru a pastra cash-ul si spune ”Nu” pentru banii inteligenti controlati de la centru.

    CEEA CE URMEAZA SA PROPUNA NU SUNT BANI, CI UN SISTEM DE CONTROL SOCIAL.

    Apreciază

  3. Doar dacă aveți bani peșin puteți face orice vreți cu ei și puteți cumpăra orice cu ei, fără a fi obligați să purtați semnul Fiarei, scrie avocatul Gheorghe Piperea pe o rețea socială, atrăgând atenția că băncile pregătesc introducerea monedei digitale emisă de băncile centrale.

    Fără să vreau să sâcâi pe cineva, fac remarcată o știre strecurată printre rânduri săptămâna trecută – cică băncile din România intenționează să desființeze 3000 de bancomate.

    Dacă se va pune în practică în mod coordonat, mișcarea va reduce și mai mult circuitul banilor peșin în economia vizibilă (cu consecința că va crește corespunzător circulația din economia gri, ne-vizibilă). Este foarte probabil că gestul cartelar, coordonat, al băncilor vine în pregătirea iminentei introduceri a monedei digitale emisă de băncile centrale (CBDC – central bank digital curency), instrument totalitar prin intermediul căruia vom fi încarcerați într-o colivie digitală globală unde fiecare va sta, ca în feudalism, pe bara corespunzătoare statutului său social.

    Fiecare albină a stupului va avea dreptul să cumpere cu banii SĂI, obținuți prin munca/activitatea SA și taxați/impozitați/penalizați cu sumele plătite de EA (statului sau corporației agreate de stat), DOAR acele produse sau servicii pe care i le va permite banca centrală.

    Acest oribil apartheid va fi o treabă simplă, urmând a fi perfectată de la butoanele platformei digitale în interiorul căreia sunt depozitate și stocate toate avatarurile noastre digitale, construite din estimările comportamentului nostru, efectuate pe baza a ceea ce lăsăm/încărcăm noi pe internet sau în rețelele de socializare de fiecare dată când le utilizăm – iar asta o facem cu conștiința că viața noastră e mai bună, mai ușoară, mai spectaculoasă, iar decizia ne aparține, nefiind fabricată, pe nesimțite, de golemul tehnologic în care am fost adânc afundați.

    Cu CBDC pe frunte, sub piele, în zmartfon sau în sânge nu vom mai putea cumpăra și nici vinde decât ceea ce Fiara ne va fi permis, Fiară al cărui semn vom fi obligați să îl purtăm peste tot, în culcare și-n sculare, la munca în amfiteatru sau la câmp, în biserică sau la bodegă.

    Doar dacă aveți bani peșin puteți face orice vreți cu ei și puteți cumpăra orice cu ei, fără a fi obligați să purtați semnul Fiarei. Doar cu bani peșin veți avea garanția proprietății personale și a libertății de a exista.

    Numai în România sunt peste 100 de miliarde de euro în depozite bancare. Dacă toți deponenții sau măcar un procent oarecare dintre deponenți și-ar cere banii înapoi imediat, nimeni nu ar mai avea tupeul să lucreze sau să se gândească măcar la a ne pecetlui cu semnul Fiarei și a ne încarcera în colivia lor digitală.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: