MAI RĂMÂNE AERUL!: „Începem să ne gândim să punem preț pe apă, pe copaci, pe biodiversitate […] „. – Michael Sheren, fost bancher central, COP27 (+Video)

După ce a mutat carbonul într-un sistem în care va fi „foarte aproape de o monedă”, elita financiară a lumii caută să valorifice aproape tot ceea ce există în natură.

Luând cuvântul miercuri, în cadrul unei sesiuni secundare de la COP27, fostul consilier superior al Băncii Angliei (BoE) și copreședinte al G20, Michael Sheren, a declarat că carbonul „se îndreaptă foarte rapid către un sistem în care va fi aproape de o monedă” și că următorul punct pe ordinea de zi este simbolizarea naturii și a biodiversității, unde locuri precum Indonezia, Brazilia și Africa vor fi „absolut esențiale”.

„Ne-am ocupat deja de carbon, iar carbonul se îndreaptă foarte rapid către un sistem în care va fi foarte aproape de o monedă” – Michael Sheren, fost bancher central, COP27

„Am petrecut mult timp în G20, mult timp în BoE încercând să înțelegem unde este creată valoarea – nu doar în sistemele noastre, ci și unde sunt amenințările la adresa acesteia”, a spus Sheran.

„Ne-am dat deja seama de carbon, iar carbonul se îndreaptă foarte repede către un sistem în care va fi foarte aproape de o monedă, practic putând lua o tonă de carbon absorbit sau sechestrat și putând crea o curbă de preț la termen, cu o arhitectură de servicii financiare, documentație”, a adăugat el.

Și, având în vedere că carbonul este aproape de o monedă, „vor exista produse derivate”.

Următorul punct pe ordinea de zi este simbolizarea apei, a copacilor și a aproape orice altceva din natură.

„Începem să ne gândim să punem preț pe apă, pe copaci, pe biodiversitate […] Cum începem să facem tokenizarea? Cum începem să construim sisteme care să creeze de fapt nu doar valoare, ci și să transfere această valoare în întreaga lume?”. – Michael Sheren, fost bancher central, COP27

„BoE a petrecut mult timp încercând să dea o valoare naturii” – Michael Sheren, fost bancher central, COP27

Potrivit lui Sheren, „partea sudică a lumii are o valoare mult mai mare decât mari părți din partea nordică.

Și începem să ne gândim să punem preț pe apă, pe copaci, pe biodiversitate, vedem unde se situează asta?”.

Fostul bancher central a adăugat că Indonezia, Brazilia și Africa sunt „absolut critice”, deoarece „avem nevoie de capitalul lor natural ca o lume bazată pe sistem mai mult decât avem nevoie de cele 66 de miliarde [de monede de aur] pe care le avem în subsolul Băncii Angliei”.

„Cum începem să facem tokenizarea?

„Cum începem să construim sisteme care să creeze nu doar valoare, ci și să transferăm această valoare în întreaga lume?”. a reflectat Sheren.

Observațiile sale au fost făcute în timpul sesiunii secundare COP27 a UN Climate Change Global Innovation Hub cu tema „Activele digitale de mediu, banii programabili și viitorul finanțării climei”, care a explorat „modul în care tokenizarea activelor de mediu prin tehnologia blockchain poate aborda fricțiunile în mobilizarea și distribuirea finanțării climei la nivel global”.

După ce a părăsit Banca Angliei în iulie 2022, Sheren și-a preluat rolul actual de președinte și CSO la MetaVerse Green Exchange (MVGX).

MVGX „are două tehnologii în curs de brevetare, Non-Fungible Digital Twin pentru a reprezenta obiecte în metavers și Carbon Neutrality Token pentru a facilita tranzacționarea transfrontalieră a creditelor de reducere voluntară a emisiilor de carbon fără a declanșa probleme de proprietate națională”.

Un gând despre „MAI RĂMÂNE AERUL!: „Începem să ne gândim să punem preț pe apă, pe copaci, pe biodiversitate […] „. – Michael Sheren, fost bancher central, COP27 (+Video)”

  1. Aceștia sunt monștrii născuți prin indiferența noastră, a tuturor … lichelele, mafioții, derbedeii și neterminații planetei au preluat puterea și cu ajutorul nostru … sinistru !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: