Cand vor vorbi si preotii nostri asa?

Ma intreb cati dintre preotii ortodocsi romani ( si nu numai)  vorbesc despre acest lucru la o slujba de duminica, cand majoritatea enoriasilor lor se afla in biserica? Cand oare, preotii nostri vor ataca teme de actualitate si mai ales pe cele care privesc viitorul credinciosilor? Cand oare va inceta grija lor pentru fonduri si va incepe adevarata lor grija fata de enoriasul cotizant? Sa nu credeti ca ei nu stiu ce se intampla. Stiu foarte bine dar din pacate scopul lor nu este acelasi cu scopul lui Dumnezeu. In mod cert, daca preotii ar aborda acest subiect in biserici, oamenii ar deveni mult mai interesati si mai constienti de ceea ce se intampla in jurul lor. Dintotdeauna oamenii au fost mult mai receptivi la cuvintele preotilor decat la cele ale mirenilor. Drept dovada, daca P.F. Daniel a spus ca putem lua pasapoartele cu microcip, majoritatea l-au crezut pe el si nu pe cei care, cu argumente solide, au dovedit ca acest lucru le ingradeste libertatea.

M-a surprins chiar si pe mine acest video-clip al evreilor mesianici, care insa spune adevarul( despre proiectul Blue Beam si Illuminati) si dovedeste ( a nu stiu cata oara) ca nu suntem nebuni cei care credem ca exista o conspiratie( de fapt sunt o multime) indreptata impotriva oamenilor, dar in special impotriva credintei noastre. Insasi Biblia avertizeaza despre aceste conspiratii: ” Îmbrăcaţi-vă cu toate armele lui Dumnezeu, ca să puteţi sta împotriva uneltirilor diavolului. Căci lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh.” Epistola catre Efeseni a Sf. Ap. Pavel, 6.11-12  ”  Iar Iisus a început să le spună: Vedeţi să nu vă înşele cineva. Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând că sunt Eu, şi vor amăgi pe mulţi.” Marcu 13.5-6

12 gânduri despre „Cand vor vorbi si preotii nostri asa?”

  1. În majoritatea epocilor istorice, statul a menţinut, de asemenea, un control strict asupra religiei, de regulă cimentând o alianţă confortabilă, de susţinere mutuală, cu o biserică dominantă: statul garantează puterea şi averea preoţilor, iar biserica inoculează în schimb populaţiei supuse ideea că datoria lor divin proclamată este să asculte de Cezar….
    http://proortodox.wordpress.com/2009/10/15/statul-dumnezeu/

    Apreciază

  2. Sunt suficienti preoti care predica despre adevarul acestei lumi. Enoriasii trebuie sa discearna si singuri, nu sa se bazeze doar pe sfaturile preotilor.Credinciosii din ziua de azi mai au un atuu pe care primii crestini nu-l aveau: Sfanta Scriptura!. Ea te lamureste asupra tuturor problemelor. Dumnezeu ti-a dat sa alegi. El nu te forteaza si nici nu constrangei. Ti se spune clar: „„intrati prin poarta cea strâmta că largă este poarta şi lată este calea care duce la pieire şi mulţi sunt cei care o află.” (Mt. 7, 13). Alege-l pe Iisus si alegi „Calea, Adevarul si Viata”!

    Apreciază

    1. @ Ion de la Chiuiesti
      nu stiu daca este chiar asa cum spui. Daca ar fi fost suficienti preoti, ar fi fost mai multi oameni care ar fi semnat petitia impotriva actelor electronice. Eu vorbeam despre preoti care sa aiba curajul de a vorbi deschis, nu prin parabole biblice, pe intelesul tuturor, despre astfel de lucruri, asa cum vorbeste dl. Nagy in sinagoga.

      Apreciază

    2. Ioan 12/42 Totuşi, chiar dintre fruntaşi, mulţi au crezut în El; dar, de frica fariseilor, nu-L mărturiseau pe faţă, ca să nu fie daţi afară din sinagogă.43 Căci au iubit mai mult slava oamenilor decât slava lui Dumnezeu
      Osea 6/.9 Ceata preoţilor este ca o ceată de tâlhari care stă la pândă, săvârşind omoruri pe drumul Sihemului; da, se dedau la mişelii.
      Ezechiel 22
      25 Mai marii lui uneltesc în mijlocul lui ca să înghită sufletele ca un leu care răcneşte şi îşi sfâşie prada; pun mâna pe bogăţii şi lucruri scumpe şi măresc numărul văduvelor în mijlocul lui.
      26 Preoţii lui calcă Legea Mea şi Îmi pângăresc lucrurile Mele sfinte, nu fac nicio deosebire între ce este sfânt şi ce nu este sfânt, nici nu învaţă pe oameni să facă deosebire între ce este necurat şi ce este curat, îşi întorc ochii de la Sabatele Mele, şi sunt pângărit în mijlocul lor.
      27 Căpeteniile lui sunt în mijlocul lui ca nişte lupi care îşi sfâşie prada, varsă sânge, pierd sufletele, numai ca să-şi potolească lăcomia de bani.
      28 Prorocii lui au pentru ei tencuieli de ipsos, vedenii înşelătoare, prorocii mincinoase. Ei zic: „Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu!” Şi Domnul nu le-a vorbit!
      29 Poporul din ţară se dedă la silnicie, fură, asupreşte pe cel nenorocit şi pe cel lipsit, calcă în picioare pe străin împotriva oricărei dreptăţi!
      30 Caut printre ei un om care să înalţe un zid şi să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru ţară, ca să n-o nimicesc; dar nu găsesc niciunul!
      31 Îmi voi vărsa urgia peste ei, îi voi nimici cu focul mâniei Mele şi le voi întoarce faptele asupra capului lor, zice Domnul Dumnezeu.”

      Apreciază

  3. Eu cred ca ceea este cu adevarat important, mai ales acum si in aceste timpuri, nu este doar raportul celor ce s-au raliat deconspirarii planurilor „iluminate” si globaliste pe diverese canale inclusiv amvoanele si predicile ci si faptul ca deja ei converg spre aceasta atitudine din arealuri socio-culturale si religioase din ce in ce mai cuprinzatoare, mai semnificative si cumva… ceva ceva mai reprezentative.
    Dar cum pe baieteii cei rai nu-i impresioneaza democratia, ba unii zic ca de fapt tot ei au finantat-o si pe asta si dupa cum ei se inchina doar la tehnica si tehnologie intr-un unic si deja invalid model comsumist, ce va seca de tot resursele naturale, probabil ca se vor bizui si pe mai departe pe latzul tehnologiilor de manipulare in masa si pe cel al creditzelor diverse ce sugruma orice reactie a individului, impotent si inutil daca este separat de ceilalti si incapabil sa comunice coerent cu ei. Culmea este ca ei obtin asta tocmai prin intimitatea actului creditarii si al contractului bancar.
    Mucenic, te citesc de mai multa vreme si cred ca faci o treaba buna! Dar tot simt ca trebuie s-o spun cum o stiou eu ca este:
    Deh, de ar fi mai multi preoti curajosi si atenti la ce se intampla in jurul lor, poate cu adevarat ar fi mai simplu sau ceva mai bine, ori… poate doar ar creste numarul vandutilor si al vanzatorilor!

    Apreciază

    1. @ Screenshadow
      cred ca cei care stiu ar trebui sa le spuna si celorlalti, indiferent de consecinte atat pentru unii cat si pentru altii. Cel care a ales calea preotiei stie foarte bine ca este dator sa spuna adevarul. dar cum am mai spus, in ziua de azi preotia a devenit o afacere care se lasa din tata in fiu, din pacate. asa cum spunea si cel din clip, probabil ca menirea unora in viata asta este sa faca cunoscut adevarul. eu am ales aceasta cale. chiar daca numai unul din cei ce citesc ceea ce scriu eu devine constient, inseamna ca am realizat ceva.

      Apreciază

    1. Pentru putin timp ii mai avem pe Preacuviosii Parinti Arsenie Papacioc si Iustin Parvu, mai ramane si Pr. Calistrat Chifan, dar totusi cred ca n-o sa dispara si am nadejdea ca nu ne va lasa Dumnezeu fara indrumatori puternici.

      Apreciază

      1. @ Mihail
        Sa speram si sa ne rugam Lui Dumnezeu sa-i tina in viata. Din pacate, sunt putini cei care asculta cuvintele acestor preacuviosi. Oamenii se duc la biserica si asculta cuvintele raspopitilor. Dar am fost avertizati ca asa va fi, deci nu ne putem plange. Doamne ajuta!

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.