Locația planetei Nibiru

Niciodată în istorie nu au existat atât de multe ființe umane interesate în mod special de o anumită planetă, cum se pare că sunt în zilele noastre. Nu trece o zi în care să nu poți găsi câteva informații noi referitoare la Planeta X. De la cei care cred în întregime în existența ei și până la cei care cred că credincioșii în existența Planetei X sunt nebuni, există o multitudine de opinii de fiecare parte. Cu toate acestea, ceea ce am încercat eu să fac a fost să privesc din toate unghiurile scrierile despre Planeta X, un fel de „mers pe jos” în jurul chestiunii și să văd dacă pot găsi ceva care ar fi putut fi omis sau, mai degrabă, trecut cu vederea.

Iată câteva lucruri pe care le-am găsit:

Şi numele stelei se cheamă Absintos. Şi a treia parte din ape s-a făcut ca pelinul şi mulţi dintre oameni au murit din pricina apelor, pentru că se făcuseră amare. ”

Apocalipsa 8:11

Ei bine, după cum vă puteți imagina căutarea mea a început într-adevăr cu Biblia, în cazul în care se menționează, în mod criptic desigur, despre o „stea”, planetă, de un anumit tip numită  Absintos (ἀψίνθιον). Și continuarea cercetărilor arată că suntem departe de a fi prima generație de ființe umane care se îngrijorează cu privire la această planetă Absintos. Atât de îngrozitoare au fost cunoștințele vechi despre această planetă încăt strămoșii noștri au anunțat-o tuturor, de la o generație la alta și prin diverse mijloace, pentru ca astfel fiecare dintre noi să ajungă la o cunoaștere instinctuală când aceasta va veni din nou.

Devastarea și distrugerea totală a vieții de pe acest Pământ se spune că a produs  în cadrul umanității o amnezie reală în memoria noastră, pentru că amintirea ar fi fost prea copleșitoare. Miturile antice și legendele strămoșilor noștri, nu sunt doar pline de povești despre ultima vizită a acestei planete, ci despre tot ceea ce știau ei despre această perioadă. Ca un avertisment pentru viitor, strămoșii noștri au construit, pe fiecare continent de pe pământ, piramide și au încifrat în ele evidențele despre cum și când această planetă va reveni și cum să ne pregătim pentru venirea sa. Și de ce ne-au  avertizat cu privire la ea ? Pentru că Absintos este raportată a fi de patru ori mai mare și de douăzeci și trei de ori mai densă decât Pământul.

Biblia afirmă că, atunci când aceasta va trece, efectele sale magnetice și gravitaționale asupra miezului din fier topit al Pământului  vor provoca cutremure frecvente / erupții vulcanice și alte fenomene. Vorbind despre ultimele zile, Biblia spune:

A trâmbiţat, apoi, al doilea înger, şi ca un munte mare arzând în flăcări s-a prăbuşit în mare şi a treia parte din mare s-a prefăcut în sânge; Şi a pierit a treia parte din făpturile cu viaţă în ele, care sunt în mare, şi a treia parte din corăbii s-a sfărâmat. Şi a trâmbiţat al treilea înger, şi a căzut din cer o stea uriaşă, arzând ca o făclie, şi a căzut peste izvoarele apelor. Şi numele stelei se cheamă Absintos. Şi a treia parte din ape s-a făcut ca pelinul şi mulţi dintre oameni au murit din pricina apelor, pentru că se făcuseră amare.” Apocalipsa, 8.8-11

Am observat de-a lungul ultimilor zece ani, schimbări drastice în modelele noastre meteorologice actuale, creșterea numărului cutremurelor( și a intensitații lor) și a activității  vulcanice, au apărut rapoarte despre încetinirea treptată a rotației Pământului și despre deviații ale câmpului geomagnetic planetar, și alte anomalii. Toate, se presupune, datorându-se energiei eliberate de către planeta noastră, ca răspuns la câmpul gravitațional care precede Planeta X.

Și, corelate cu aceste modificări, mai sunt eforturile depuse de guvernele lumii de a continua să ne spună că totul este în regulă. NASA va continua să identifice obiecte ce preced sau se învârt prin preajma planetei Absintos pentru a distrage atenția. În mod normal, angajații și personalul profesional al NASA sunt evazivi și condescendenți când sunt  întrebați despre asta. Faptul că NASA a ales să ne ”împărtășească” cunoștințele lor despre Planeta X se potrivește perfect în modelul de disimulare ( utilizat pentru orice fel de informație prețioasă din orice domeniu); Absintos / Planeta X a fost făcută în mod intenționat să sune ridicol și confuz din mai multe motive, unul dintre ele fiind ”evitarea provocării panicii” în rândul populației lumii. Multe site-uri și articole care continuă să scrie despre Planeta X, răspândesc minciuni.

Ei spun că poate doar există și că vine doar o dată la câteva milioane de ani, dacă o face. Această dezinformare este larg răspândită și se face cu un scop. Masa planetei X, magnetismul și densitatea ei sunt de așa natură încât perturbă suprafața fiecărei planete pe lângă care trece. De fapt, istoria arată că aproximativ cu 7 ani înainte de trecerea sa influența considerabilului său câmp electromagnetic / gravitational a modificat fluxurile miezulului Pamantului declanșând evenimente meteo, activitate vulcanică și seismică, ieșite din tipare.
De la începutul anului 1996 anotimpurile tradiționale s-au schimbat în mod dramatic, ieșind cu regularitate din toate tiparele. Creșterea semnificativă a numărului de cutremure zilnice, incidentele vulcanice și modificările electromagnetice au fost ținute departe de mass-media cât mai mult posibil. Vremea în sine poate fi în mod fals pusă pe seama încălzirii globale și a ciclurilor solare, dar nu și atunci când pământul huruie în același timp. Fiind pregătiți și avertizați vi se oferă, unora, o oportunitate de a supraviețui. Unii și-ar putea dori să nu fi aflat niciodată sau să fi fost preveniți asupra dificultăților care le sunt  prezentate, deoarece nu se pot compara cu stilul lor de viață avut înainte.

În acel moment mi-aș spune pur și simplu că fiecare a fost responsabil pentru el însuși cu privire la asimilarea și selectarea informațiilor primite și și-a determinat singur nivelul pregătirilor. Nu caut să-mi mulțumiți în viitor, dar încerc să evit împușcarea mesagerului. Faptul că aflați abia acum și că în acest moment s-ar putea să nu fiți în măsură să vă pregătiți, din cauza legăturilor de familie sau a problemelor financiare, ar putea sfârși prin a vă provoca griji inutile, înainte de vreme. Deci, fiți atenți înainte de a sări prea adânc aici. Nu e întotdeauna mai bine să știi. Credința mea interioară îmi spune că există un motiv pentru tot.

Știința găsește dovezi din ce în ce mai mari de ordine în haos, la fiecare pas. Pentru cei care mă vor eticheta drept un mesager al doom-ului( Sfarșitului), vă rog să vă faceți vouă  și mie o favoare, nu terminați de citit acest articol. Scopul meu este de a găsi persoanele care doresc aceste informații sau care au fost îndreptate către ele printr-o corectă alegere. A rămâne în viață ar putea fi una bună. Faptul că citiți acest lucru înseamnă că, probabil, instinctul vă spune ceva nu este destul în regulă cu lumea, precum și faptul că explicațiile care le-ați auzit/citit despre acest subiect până în prezent au fost mai puțin adecvate.

Nu e ” Sfărșitul Lumii” când ți se aduce la cunoștință faptul că locuiești pe șine de cale ferată, trenul se apropie și ora când el va ajunge, astfel încât să poți să-ți iei casa din drum. Este ignoranța cea care vă va pune pe căi greșite în timpul cataclismelor ce vor veni. Vor fi multe locuri în care există o șansă bună de a vă afla în siguranță. Voi încerca acum să picteze un portret din cuvinte, folosind uneori cuvintele mele, alteori pe ale altora. Pentru a vizualiza mozaicul, uitați-vă la el ca la un tot.Concentrându-vă prea mult pe o parte sau alta s-ar putea să ratați imaginea de ansamblu.

În 1980 astronomii erau în căutarea celei de a X-a planete în sistemul nostru solar, cea care ar fi explicat perturbările planetelor noastre exterioare, Uranus și Neptun. Planeta a fost descoperită, dar de atunci nu am mai auzit nimic despre Planeta X. De ce nu a fost făcută publică descoperirea de atunci?

Zecharia Sitchin spunea că vechile legende sumeriene vorbesc despre o planetă cu o orbită asemănătoare unei comete care intră în zona sistemului nostru solar la fiecare 3600 de ani. Locuitorii de pe această planetă au fost ca niște zei pentru nativii de pe pământ. Ei au venit de pe planeta lor pe pământ cu rachete și au extras aur pentru a-l lua înapoi pe planeta lor de origine, Nibiru. El susține că aceștia au fost nefilimii, și giganții, la care se referă Biblia, în Geneză. Ar putea fi această Planeta X sau Planeta a 12-a (Sitchin) sursa  numeroaselor mituri și legende care descriu cometele ca aducătoare de osândă și vorbesc de lupta între planete? Ar putea fi ea cauza distrugerillor periodice ale marilor civilizații ale trecutului de către cutremure, erupții vulcanice, valuri produse de flux, așa cum sunt descrise în numeroase texte antice, inclusiv Biblia, și de Velikovsky? Planeta X  produce o schimbare a polilor (magnetici) pe pământ atunci când trece pe lângă el?

Geologii, ne recunoscând natura periodică cataclismică a planetei noastre, s-au uitat la fosilele vechi și au calculat că ele sunt de milioane de ani. Asta doar pentru că ei au calculat că evenimentele cataclismice au nevoie de milioane de ani ca să se întâmple. Atunci când ei vor recunoaște faptul că aceste evenimente ar fi putut avea loc brusc, o chestiune de zile, cronologiile lor istorice vor fi drastic modificate.

După ce au văzut impactul cometei Shoemaker-Levy cu planeta Jupiter, cu câțiva ani în urmă (16-22 iulie 1994), astronomii și-au dat abia atunci seama de posibilitatea asteroizilor și cometelor de a afecta în mod similar Pământul. Descoperirile lor cele mai recente: planete rotindu-se în jurul altor stele, planete cu orbite eliptice, orbitând ” doua stele”, planete „vagaboande”, planete ” pitice-maro” din metan, sunt toate dovezi că, indiferent de cât de sigură este știința azi că ceva este o prostie și imposibilitate, ziua de mâine ne poate dovedi că este exact invers. Cei mai buni oameni de știință sunt, prin urmare, nu scepticii înrăiți, ci cei care își păstrează în permanență mintea deschisă.

În ianuarie 1981 mai multe cotidiene declarau că orbita lui Pluto indică faptul că există Planeta X. Articolele anunțau că un astronom de la Observatorul Naval SUA, a declarat la o reuniune a American Astronomical Society, că neregulile din orbita lui Pluto indică faptul că sistemul solar conține o a 10-a planetă. El a menționat de asemenea că această veste nu va constitui nici o surpriză însă pentru Zecharia Sitchin, a cărui carte despre ea apăruse cu trei ani înainte.

În 1982 NASA a recunoscut oficial posibilitatea existenței Planetei X, printr-un anunț care spunea că un obiect este cu adevărat acolo, departe, dincolo de planetele îndepărtate. Un an mai târziu, în 1983 nou lansatul IRAS (Satelitul Astronomic Infrarosu) a găsit repede Planeta X (10). Washington Post a rezumat doar interviul cu cercetătorul șef IRAS de la JPL California, iar acesta ar fi spus că un corp ceresc la fel de mare ca Jupiter (dimensiunea fiind în concordanță perfectă cu cunoștințele anticilor) și parte a acestui sistem solar a fost găsit în direcția constelației Orion de un telescop orbital.

Va urma……

15 gânduri despre „Locația planetei Nibiru”

  1. Articol bun,numai ca eu raman la ce scrie in Biblie(sunt crestin)…daca eram evreu credeam ce sune Tora.:))dar sa revenim la subiect;Cartea lui Stikin am citito si o apreciez pana la un punct,21-12-2012 a trecut,si totusi suntem aici.Eu astept Venirea Domnului…pe norii cerului,asa cum a plecat.Semnele venirii Lui(vizibile nu presupuneri)le-am gasit in Biblie,dar se naste o intrebare;Suntem noi generatia care vom intampina Venirea Lui?eu am CREDINTA ca da!!!…sola scriptura;”’Cât priveşte venirea Domnului nostru Isus Hristos şi strângerea noastră laolaltă cu El, vă rugăm, fraţilor,
    1Cat priveste venirea Domnului nostru Isus Hristos si strangerea noastra laolalta cu El,va rugam fratilor
    2 să nu vă lăsaţi clătinaţi aşa de repede în mintea voastră şi să nu vă tulburaţi de vreun duh, nici de vreo vorbă, nici de vreo epistolă, ca venind de la noi, ca şi cum ziua Domnului ar fi şi venit chiar.
    3 Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip; căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă şi de a se descoperi omul fărădelegii, fiul pierzării,
    4 potrivnicul care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte „Dumnezeu” sau de ce este vrednic de închinare. Aşa că se va aşeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu.””2Tesa2/vs1-4…..Cand veti vedea TEMPLUL construit(al 3-lea)…jerfele de animale,ritualurile din VT infaptuinduse in Templu ,care vor dura3,5ani..si vor fi oprite de ANTICRHIST,iar el se va intala in Templu ca ”dumnezeu”..3,5ani…finalul lumii va venii”’„Du-te, Daniele! Căci cuvintele acestea vor fi ascunse şi pecetluite până la vremea sfârşitului.
    10 Mulţi vor fi curăţaţi, albiţi şi lămuriţi; cei răi vor face răul şi niciunul din cei răi nu va înţelege, dar cei pricepuţi vor înţelege.
    11 De la vremea când va înceta jertfa necurmată şi de când se va aşeza urâciunea pustiitorului, vor mai fi o mie două sute nouăzeci de zile.
    12 Ferice de cine va aştepta şi va ajunge până la o mie trei sute treizeci şi cinci de zile!”’Daniel12/vs9-12….Sunteti pregatiti???..

    Apreciază

  2. Parintele Paisie Aghioratul a spus:

    „Să pătrundem în duhul Scripturii

    În vara anului 1987 l-am întrebat pe Stareţ despre viitorul război mondial numit “Armaghedon”, despre care vorbesc Scripturile. Cu ardoare părintească mi-a comunicat diverse informaţi. Şi chiar a dorit să-mi descopere nişte semne anumite care ne vor convinge că într-adevăr facem parte din generaţia Armaghedonului.

    Aşadar, el a spus:

    “Când veţi auzi că apele Eufratului sunt îngrădite de turci în susul lor cu un baraj şi sunt folosite pentru irigare, să ştiţi atunci că deja suntem în proces de pregătire a acelui mare război şi astfel se deschide drumul pentru armata de două sute milioane de oameni a răsăritului, precum spune Apocalipsa. Printre pregătiri va şi aceasta: va trebui să sece râul Eufrat ca să poată trece o armată numeroasă. La o adică, zâmbi Stareţul, dacă două sute de milioane de chinezi, ajungând aici, vor bea câte o cană de apă, îl vor usca pe loc! Mi s-a spus că armata Chinei numără acum două sute de milioane de ostaşi, aică acel număr concret despre care scrie Sfântul Ioan în Apocalipă. Chinezii pregătesc chiar şi un drum pe care îl numesc “miracolul epocii”, cu lăţimea unui rând de o mie de ostaşi aliniaţi. Acest drum deja e construit până la hotarele Indiei. E nevoie, de fapt, de multă atenţie şi luciditate ca să deosebim semnele vremurilor, căci într-un fel sau altul, se întâmplă că cei care nu se îngrijesc de curăţenia inimilor lor să nu le deosebească şi să greşească. Să presupunem că cineva ştie că, pentru venirea unei armate multimilionare, trebuie să se usuce râul Eufrat. Dacă însă va aştepta o minune: de exemplu, să apară o crăpătura care să înghită toată apa, va greşi, pentru că nu s-a îngrijit ca, prin curăţenia inimii sale, să “pătrundă în spiritul” Scripturii. Cam aşa a fost şi în cazul Cenobâlului. Sfântul Ioan Teologul, în Apocalipă, spune că a văzut o stea (Absintos) care cade din cer otrăvind apele şi oamenii. Cei care mai aşteaptă să cadă din cer o stea se află în rătăcire şi nu-şi dau seama că aceasta deja s-a întâmplat. În Rusia cuvântul Cernobâl are semnificaţia de pelin şi noi observăm că s-a produs o mare pagubă cu timpul se va amplifica şi mai mult”.
    Absintos se talcuieste amar.
    (din cartea “Stareţii despre vremurile din urmă”)”

    Apreciază

    1. @ady
      fiecare e liber sa creada ce vrea.asa cum unii cred ca Bin-Laden a murit abia anul trecut cand si-a suflecat Obama manecile si s-a luat la tranta cu el, la fel pot crede ca Cernobalul este echivalentul spuselor din Apocalipsa. Si pentru stiinta tuturor: parintele Paisie nu a fost un om scolit dar a lasat in urma sa o singura lucrare scrisa, cu scris scolaresc de clasa primara, tocmai pentru a nu i se atribui lucruri pe care nu le-ar fi spus. caietul contine doar cateva pagini. restul de profetii puse pe seama sfintiei sale, care au aparut ca ciupercile dupa ploaie, sunt scrise dupa spusele unora si altora, care cica l-au vizitat. verba volant, scripta manet. in alta ordine de idei: crestinismul a aparut abia dupa Iisussi totusi noi folosim si ne bazam pe cunostintele acelor ”pagani” antici.daca-i credem ca 2+2 fac patru, de ce nu-i credem cand ne spun si alte lucruri? pentru ca nu e convenabil pentru unii. Iisus a spus fiti blanzi ca porumbeii si intelepti ca serpii. n-a pomenit nimic de gaste.am spus de la inceput sa va faceti si voua si mie un serviciu si sa nu cititi acest articol daca aveti alte convingeri. n-am inteles niciodata de ce marea majoritate a lumii crede ca a fi crestin inseamna a fi idiot.

      Apreciază

      1. Esti prea patimasa. Si tu ai postat una din profetiile Parintelui Paisie. Sa fie oare din, citez din cele spuse de tine mai sus, „restul de profetii puse pe seama sfintiei sale, care au aparut ca ciupercile dupa ploaie”? Sau iti plac doar acelea care corespund ideilor tale?

        Apreciază

      2. @ ady
        nu sunt patimasa.traiesc in tara de origine a parintelui Paisie si am lucrarea sa. chiar si profetia cu spanacul este tot dupa spusele unora. Generalul Grapsas n-a confirmat-o niciodata desi a fost intrebat. dar, iertat sa-mi fie nu sun fan saccsiv sau alte bloguri de gen si nici nu ma isterizez cand cineva nu e de acord cu mine. si cum am mai spus si in alte dati pentru mine Biblia primeaza si apoi mai vedem cu spusele celorlalti sfinti parinti. nu cred ca Dumnezeu se va supara pe mine ca am dat crezare Cuvantului Sau inaintea cuvintelor celorlalti. am senzatia ca voi sunteti prea patimasi pentru ca puneti mai mult crez in spusele unor oameni, fie ei chiar sfinti, decat in Cuvantul Domnului, pe care ei au incercat sa-l talmacesca dupa puterile lor. oricum n-are rost sa transformam discutia in una religioasa pentru ca nu despre asta e vorba aici.

        Apreciază

  3. namaste ! interesant articol! in adevar cine nu gaseste o explicatie la nivelul sau de intelegere ! foarte simplu pune in fata ceva de genul ; cutare fenomen sau lucru nu exista ‘ sa nu uitam faptul ca pentru ignoranti orice lucru e simplu ! fizica actuala , asa cum o cunoastem nu poate oferi mai mult! se incearca doar sugerarea ,de unele persoane, a unei anumite directii, pentru care acestea au interes. dupa cum se stie motorul cu abur, alchimia ( sa nu zic reactii nucleare ),electricitatea si alte tehnologii avansate au existat in antichitate, dar de ce nu au fost ele perfectionate si folosite in continuare ! nu s-a vrut!? sau din alte motive,independente de vointa si putinta umana nu au mai putut fi folosite, si care ar fi acestea !? oare istoria nu se repeta cumva !? si apropo’s de OZN-uri si alte dracii zburatoare si fenomene inexplicabile !!! pai fratilor la cate drone si dronulite de toate tipurile, fel de fel de sateliti si masini zburatoare teleghidate, de le pot manevra si copiii, la cata tehnica fotografica, cinematografica, holografica si audio-video exista !, mai stam sa ne miram ca vedem lumini , luminite si auzim fel de fel zgomote si jocuri de lumini pe cer la care ne uitam mai ceva ca la un panou publicitar cu o blonda golasa ce face reclama la nu stiu ce spray pentru carcalaci !!! sau la bau! bau-l ! extraterestru care-i la moda ! sa fim seriosi ! lucruri din astea au mai fost si vor mai fi ! scamatorii menite sa distraga atentia publicului de la adevaratele probleme ! dar cum se spune; se fereste cine stie si scapa cine poate !

    Apreciază

  4. Oleg….ai facut oua greseli…prima : tu vb numai de substante cunoscute…si..a doua…cauta si tu densitate unei ‘neutron star” si vei vedea ca,densitatile de care vb tu…sunt o nimica toata in comparatie cu densitatea unei stele ce se afla in „colaps” !

    Apreciază

    1. în primul rînd nu ești atent, pentru că tocmai am făcut precizarea: „ar trebui să fie formată din substanțe necunoscute”.

      În al doilea rînd greșești.
      Eu m-am referit la datele de la început: “Pentru că Absintos este raportată a fi de patru ori mai mare și de douăzeci și trei de ori mai densă decât Pământul.”
      Ceea ce am menționat chiar de la început. Din acestea rezultă că această planetă ar trebui să aibă o masă de 23*4=92 de ori mai mare decît masa Pământului – ceea ce înseamnă că nicidecum nu poate fi stea (cea mai mică stea cunoscută este de 20 de ori mai mică decît Soarele, deci de 150 mii ori mai mare decît Pămîntul).

      Apreciază

  5. Ce nu inteleg eu acum e invizibilitea ei, la asa o masa si densitate??? …cu toate Huble-urile si Arecibo indreptate aiurea, cum de nu se vede ?!!!!
    Si apoi, cu ce viteza se apropie, daca i-a fost determnata traiectoria de apropiere? Ca doar n-o fi o musca sa treaca neobservata….
    Legatura facuta de tine cu nefilimii mi se pare mai mult decat fortata. Aceia erau mai degraba rod al unei combinatii genetice extraordinare,in adevaratul sens -adica neobisnuite.
    Chestia cu aurul exploatat pe Terra si dus pe alta planeta e de pura sorginte *perciunata*, astia au o adevarata obsesie pentru metalul ala nefolositor-il aduna cu sarg ca sa-l detina tot pe cand vor introna pe imparatul lor-ala din neamul luidan.
    La comentul tau cum ca planeta asta Nibiru e invizibila ca si Dumnezeu care nu se vede dar exista, iarasi zic ca ai exagerat.
    Astept cu interes urmarea articoului…

    Apreciază

  6. „Pentru că Absintos este raportată a fi de patru ori mai mare și de douăzeci și trei de ori mai densă decât Pământul.”
    Ar însemna o densitate de 126,5g/cm3, deci de 5,5 ori mai mult decît cea mai densă substanță cunoscută pînă acum (Osmiu – 22,8g/cm3).
    Dată fiind masa mică a acestei Planete, ea nicidecum nu poate fi o gaură neagră.

    Din aceste două considerente rezultă că:
    1. Dacă ar exista așa cum percepem noi acum materia – ar trebui să fie formată din substanțe necunoscute (ceea ce este puțin probabil, căci nu pot exista forțe naturale care ar permite unor asemenea atomi cu o densitate, deci și un număr atomic foarte mare, să nu se descompună);
    2. Această planetă ar trebui să aibă origine nematerială.

    Apreciază

    1. @ Oleg
      tine mintea deschisa si gandeste-te ca noi nu stim aproape nimic. avem impresia ca stim si ne tinem foarte tari pe pozitie dar natura si Universul ne-au demonstrat ca suntem atat de mici…..Nu inseamna ca daca noi nu stim ceva acel ceva nu exista. Este exact ceea ce spun si ateii. Faptul ca nu L-au vazut pe Dumnezeu nu inseamna ca El nu exista!

      Apreciază

      1. nu am afirmat şi nici nu am infirmat nimic din cele relatate în articol, am făcut doar o precizare, care decurge din materialul expus.
        Nu sînt ateu şi nici altă urîtanie.

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.