Sfârșitul dolarului: Tranzacții Rusia-China și depozite bancare rusești în yuani – „Taiwanul ne oferă controlul global al semiconductorilor”

Evoluția se desfășoară într-un ritm rapid, deoarece Rusia și China au convenit să facă schimburi comerciale în yuani, evitând complet dolarul. Acordul a venit ca un șoc pentru Casa Albă, care se pregătește probabil pentru sancțiuni împotriva Chinei.

În același timp, guvernul rus își sfătuiește și își îndeamnă cetățenii să deschidă depozite bancare în yuani, deoarece… Taiwanul va demara în curând noua „monedă de rezervă”, după cum relatează ei.

Sfârșitul dolarului pentru Rusia și China – În yuani petrolul și cărbunele

Casa Albă a fost informată că, de fapt, China cumpără acum totul de la Rusia, plătind direct în yuani, ocolind dolarul în general, evitând în același timp să asigure tranzacțiile în companiile occidentale.

Potrivit serviciilor secrete americane, care au ajuns în atenția administrației Biden, „China folosește yuani pentru a cumpăra cărbune și petrol rusesc.

Cărbunele și petrolul rusesc, plătite în yuani, vor începe să intre în China, în timp ce cele două țări încearcă să își mențină comerțul cu energie în fața furiei internaționale tot mai mari din cauza invaziei din Ucraina.

Mai multe companii chineze au folosit moneda locală pentru a cumpăra cărbune rusesc în martie, iar primele transporturi vor sosi în această lună, a declarat compania chineză de consultanță Fenwei Energy Information Service Co.

Acestea vor fi primele transporturi de bunuri plătite în yuani de când SUA și Europa au impus sancțiuni Rusiei și au izolat mai multe bănci ale acesteia de sistemul financiar internațional, potrivit traderilor.

Între timp, primele transporturi de petrol rusesc cumpărat în yuani vor ajunge la rafinăriile chineze independente în luna mai, au declarat sursele.

Astfel de oferte sunt de obicei exprimate în dolari. Însă sancțiunile occidentale impuse Rusiei după invazia acesteia în Ucraina au izolat în mare măsură Moscova de sistemul financiar global. Și, deși energia rusă nu a fost o țintă în valurile inițiale de sancțiuni, SUA și Europa atacă mai agresiv acest sector pe măsură ce războiul din Ucraina continuă.

Experții speculează că China va încerca să schimbe status quo-ul prin promovarea și mai agresivă a yuanului pe scena mondială.

„Deschideți depozite bancare în yuani”

În același timp, Rusia face apel la cetățenii ruși să deschidă depozite bancare în yuani.

Este vorba despre o publicație oficială a unui important organ de presă rusesc, comandată de Kremlin, care conține o „bombă” pentru Taiwan.

Să vedem ce scrie:

„Yuanul este cea mai profitabilă și promițătoare monedă pentru deschiderea de depozite bancare.

Cât de profitabil și promițător este acest lucru, a declarat Nikolay Pereslavsky, angajat al Departamentului de Cercetare Economică și Financiară de la Institutul CMS:

– Principalul avantaj al yuanului pe termen lung în raport cu dolarul și euro este întărirea sa continuă. În doi ani, a crescut față de dolar cu peste 15%. Iar acum nu este departe de maximele din 2018 (în jur de 6,35 yuani pentru un dolar), adică până la începerea fazei acute a conflictului cu Statele Unite.

„Moneda de rezervă, yuanul”

Această traiectorie va continua să se consolideze pe măsură ce tot mai multe țări nu doresc să fie dependente de dolar și încep să încheie acorduri între țări fără a utiliza dolarul și euro. În plus, yuanul va deveni treptat moneda de rezervă pentru tot mai multe țări.

SUA se prezintă ca fiind foarte slabă ca pilon al democrației. Există un protest global față de acțiunile întreprinse de conducerea SUA, în special față de cuvintele goale despre înlocuirea gazului în Europa. Așadar, pe termen mediu și lung, yuanul stă foarte bine.

În ceea ce privește dobânzile la depozite, în primul rând, acum sunt aproximativ aceleași pentru dolari, euro și yuani. Dar puteți obține aceste sume doar în ruble.

Prin urmare, yuanul ar trebui să fie perceput ca o poveste care va funcționa pe termen lung. Nu este doar o monedă prin care se poate scăpa pur și simplu de inflație.

„Securitate maximă pentru Yuan”

Siguranța yuanului pentru deponenții din Rusia este acum maximă – relațiile cu China sunt cele mai pozitive din întreaga existență a Rusiei până în prezent. China afirmă deschis că nu va participa la sancțiuni.

Și va continua să lucreze atât pentru a înlocui bunurile importate din Europa, cât și pentru a construi fabrici, infrastructură, pentru mult așteptata redresare tehnologică în Rusia.

Și „bomba” pentru Taiwan…

În plus, ponderea Rusiei și a Chinei în aprovizionarea cu o serie de metale rare pe piața mondială și cu unele tipuri de gaze, ajunge la 100 %.

Iar dacă problema Taiwanului se rezolvă pozitiv (sic invazia reușește) pentru chinezi, peste 75% din producția de semiconductori va fi concentrată în mâinile unei singure țări.

Așadar, în ceea ce privește perspectivele relațiilor noastre, China este acum o poveste foarte interesantă.

Acest lucru sugerează că, în viitorul apropiat, ne putem aștepta la un aflux de yuani în numerar în băncile din Federația Rusă. Iar problemele legate de achiziționarea lor vor fi din ce în ce mai puține.

Sursa

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.