George Soros: China ar trebui sa conduca ” Noua Ordine Mondiala „

China ar trebui să bata placa ca lider al unei noi ordini economice mondiale, iar SUA nu ar trebui să se teama de crearea unei monede globale, deoarece aceasta ar ajuta economia,  spune investitorul miliardar George Soros . . Într-un interviu recent cu Financial Times, Soros a declarat că, China nu si-a folosit greutatea  în reorganizarea economiei mondiale după colapsul economic de anul trecut, şi posibilitatea de a convinge China sa conduca este de a-i permite acesteia să ” detina” reorganizarea sistemului financiar mondial, care este în curs de desfăşurare. „Chiar este nevoie de aducerea Chinei în crearea unei noi ordini mondiale, a unui ordin financiar mondial”, a spus Soros . „Ei sunt un fel de membri reticenti ai FMI. Aceasta joacă impreuna [ cu FMI], dar nu face mare caz de contribuţie pentru că nu este instituţia lor. … Ei [China] trebuie sa detina acesta [FMI] la fel cum, să spunem, Statele Unite ale Americii detin consensul de la Washington, ordinea curenta, şi cred că acest lucru ar fi unul mai stabil în cazul în care ar exista  politici coordonate. Cred că aceasta devenire este deja gata, deoarece G20, în acord cu comentariile pereche, este în mişcare, în mod eficient, în această direcţie „. Comentariile pereche sunt un mecanism prin care membrii clubului puterilor economice, G20, se poate  evalua  performanţa altor membri „economici ” şi  ii avertizează  pe acei membri de pericole care le vizeaza economiile. Soros, de asemenea, a pledat pentru crearea a cel puţin unei monede limitate la nivel mondial, care spune el, ar contribui la reducerea dezechilibrelor din structura economică globală şi  de care ar putea beneficia de fapt, Statele Unite, al cărui dolar în prezent acţionează ca o monedă de facto la nivel mondial.

 Soros a spus ca Drepturile Speciale de Tragere ( DST) ale FMI – un fel de monedă pe care ţările membre FMI  o pot utiliza pentru a transfera bani între ţări – ar putea fi coloana vertebrală a unei noi monede globale.

 „Cred că, în principal sistemul este rupt şi trebuie să fie reconstituit”, a declarat Soros. „Nu ne putem permite să avem un suport invechit  şi dezechilibrat în finanţele internaţionale. Deci, este nevoie de un nou sistem monetar şi de fapt, drepturile speciale de tragere ofera crearea unui sistem şi cred că este nepotrivit din partea Statelor Unite, sa se impotriveasca la utilizarea mai largă a drepturilor speciale de tragere. Acestea ar putea fi foarte, foarte utile atunci când aveţi ca acum un deficit la nivel mondial al cererii. De fapt, pe plan internaţional  s-ar putea crea moneda prin drepturile speciale de tragere, si am rezolvat-o. ”

Drepturi speciale de tragere, sau DST, au fost create în 1969 ca o modalitate de suplimentare a rezervelor valutare ale ţărilor. Valoarea lor este determinată de o formulă bazată pe valorile  dolarului american, lirei britanice, yen-ului japonez şi euro-ului.

 Recent, FMI s-a folosit de DST pentru a ajuta ţările care se confruntă sub greutatea recesiunii globale. Aşa cum Soros a remarcat, China însaşi a susţinut crearea unei monede de rezervă la nivel mondial dupa modelul drepturilor FMI-ului.  Liderii europeni, cum ar fi prim-ministrul britanic Gordon Brown si presedintele francez Nicolas Sarkozy, au solicitat, de asemenea, pentru un rol mai extins al FMI-ului în economia globala în curs de dezvoltare.

Soros a spus că, în timp, Statele Unite au primit „beneficii mari” pentru ca au avut dolarul american ca monedă implicita la nivel mondial,  si ca acel timp este acum trecut, deoarece SUA a „abuzat ” de puterea monedei sale pentru a crea un sistem comercial global dezechilibrat.

„Am abuzat de ea şi nu cred ca  mai putem continua sa abuzam de ea in nici un caz”, a declarat Soros. „Deci, nu este neapărat în interesul nostru, de a avea dolarul ca monedă unică globala, deoarece asa cum economia mondială creşte,  ea are nevoie de o monedă suplimentara şi, în cazul în care dolarul este moneda suplimentare, aceasta înseamnă că Statele Unite trebuie să aibă un teribil deficit de cont curent. Şi asta nu este adecvat. Cred că este în interesul nostru, precum şi pentru a reforma sistemul „.

Unii critici ai sistemului financiar mondial au susţinut că DST sunt sfârşitul subţire  al penei  pana la crearea unui guvern mondial, argumentând că instituţii precum FMI şi G20 subminează suveranitatea naţiunilor prin preluarea controlului politicii economice din mâinile liderilor de la nivel naţional. Comentariul lui Soros este puţin probabil ca va  linişti aceste preocupări.

http://rawstory.com/2009/10/soros-china-world-order/

Pentru ca nu sunt specialist in finante ma abtin de la comentarii pe acesta tema. dar vreau sa comentez fapul ca ne indreptam cu pasi mari si repezi spre un glorios final de repunere a comunismului in fruntea intregii lumi, de aceasta data. China este si a fost cel mai indracit sistem comunist din lume care a constituit exemplul demn de urmat pentru Ceausescu. Romanii care au trait anii de glorie ai comunismului stiu ce inseaman asta. Si vreau doar sa le reamintesc ca noi nu ajunsesesm inca la faza de a fi imbracati toti in uniforme. Ma intreb si va intreb: pentru asta au murit oamenii in decembrie ’89? Pentru a ne reintoarce la o dictatura comunista globala? Stiu ca exista  si nostalgici dupa sistemul comunist dar acestia, sper eu, sunt putini.  Asta va doriti pentru copiii si nepotii vostri?  Siruri nesfarsite de cozi, lipsa apei calde si a caldurii, intreruperea curentului electric, cateva ore de program tv impus? Caci asta ne asteapta pe toti iar pregatirile sunt in toi: contoare „inteligente” in casa voastra, retele tv inteligente prin care se poate spiona comportamentul celor din casa, telefoane ascultate permanent si nu lipsitul de importanta microcip, inserat in documente si ,de ce nu, chiar in corpul nostru, prin care vor sti in orice secunda unde va aflati si ce faceti. Acest lucru este valabil pentru toata lumea, indiferent de meleagurile in care traim.

Crearea unei monede globale (probabil va avea loc la intalnirea ministrilor de externe ai G20 cu bancherii bancilor centrale pe 6-7 noiembrie), a unui guvern mondial care sa supravegheze reducerea emisiilor de carbon( asta urmeaza in decembrie la Copenhaga), a unei religii mondiale, a unei armate mondiale impotriva terorii, etc. sunt doar pasii spre marele si unicul Nou Guvern Mondial.

Nu uitati ca Soros este mana cu care Rothschild isi face treburile. Ei l-au facut presedinte pe Obama. Ei sunt artizanii NWO.

Tocmai pe cand am terminat acest articol am citit o stire despre alegerea primului presedinte al UE. Daca sunteti interesati gasiti articolul aici:http://www.zf.ro/politica/politica-externa/uniunea-europeana-isi-alege-primul-presedinte-din-istoria-sa-5060879/

Ar fi bine sa fiti interesati, caci el ne va conduce destinele de acum incolo. Nu Basescu, nu Antonescu, nu Oprescu sau oricare altul.

13 gânduri despre „George Soros: China ar trebui sa conduca ” Noua Ordine Mondiala „”

  1. „Oficiali ruşi au organizat „întâlniri secrete” cu state arabe, China şi Franţa pentru a pune capăt folosirii dolarului american în comerţul internaţional cu ţiţei, scrie publicaţia britanică Independent.
    Aceste state ar dori să treacă de la dolar la un cumul de valute ce ar cuprine euro, yenul japonez, yuanul chinez, aur, şi o nouă valută unitară a principalelor state arabe producătoare de ţiţei.
    Întâlniri secrete au avut deja loc de miniştri de finanţe şi guvernatori ai băncilor naţionale din Rusia, China, Japonia şi Brazilia pentru a se stabili un plan pentru această iniţiativă, care va presupune că ţiţeiul nu va mai fi cotat în dolari.
    Independent scrie că întâlnirile au fost confirmate de surse bancare chineze şi din statele arabe.
    „Aceste planuri vor schimba faţa tranzacţiilor financiare internaţionale. America şi Marea Britanie sunt foarte îngrijorate. Veţi şti acest lucru după vuietul negărilor pe care această ştire le va genera”, declara un oficial chinez.
    The Independent” mai menţionează că, potrivit estimărilor actuale, trecerea la o altă monedă va fi completă în 2018.”
    SURSA Antena3.ro

    Apreciază

    1. @ danplux
      buna sursa ai gasit. daca tu crezi ca o sa fie in 2018 te inseli amarnic. Deja toate bancile din lume au avut saptamana trecuta, sambata, inchise toate liniile online, pentru ca au trecut toate pe acelasi soft tocmai ca sa prezinte aceeasi denominare simultan. Daca tu crezi ca s-au pregatit de acum pentru 2018, eu sincer nu cred. Cauta si vezi pe net despre ” vacanta bancilor ” sau „banks holiday „.

      Apreciază

      1. Estimarile erau ale englezilor de la „The Independent”. Normal sa fie pesimiste, din punctul lor de vedere. „Sursa” respectiva, pe langa altele din tara, reda, de fapt, ce spuneau britanicii.

        Apreciază

  2. Cred ca idealul spre care ne indreptam este acel mult laudat „comunism cu fata umana”. Sub impresia ca ramanem aceiasi ca identitate nationala si integritate a hotarelor, probabil ca vom fi obligati sa respectam decizii cu privire la aspecte ale vietii cotidiene, individuale, luate la nivel mondial „in folosul cetatenilor noii ordini mondiale”. Acestea vor fi mai usor de implementat si aplicat prin intermediul organismelor statului respectiv, fortate in final prin mecanismele economico-financiare globale.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.