Tupeu fără margini: Autorităţile române somate de Consiliul Maghiarilor să schimbe data Zilei naţionale

Adunarea delegaţilor Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) a votat,  cu 213 voturi pentru, zece împotrivă şi şapte abţineri, o hotărâre prin care somează autorităţile române să schimbe data Zilei naţionale a României.

Adunarea delegaţilor Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), a votat, sâmbătă, la Odorheiu Secuiesc, o hotărâre prin care somează autorităţile române să schimbe data Zilei naţionale a României.

Propunerea a fost făcută de preşedintele CNMT Mureş, Jakab Istvan, care a declarat, de la tribuna adunării, că „somează” autorităţile româneşti să mute Ziua naţională a României la o dată în care şi maghiarii să se regăsească. „Având în vedere că maghiarii din România, adică 1,5 milioane de persoane, nu vor avea niciodată motive de sărbătoare pe 1 Decembrie, somăm autorităţile româneşti să mute Ziua naţională a României la o dată în care atât românii, cât şi maghiarii să se regăsească reciproc”, a afirmat Jakab Istvan, potrivit Agerpres.

Hotărârea a fost votată cu 213 voturi pentru, zece împotrivă şi şapte abţineri.

Comentariu: N-am nimic impotriva maghiarilor din Transilvania pentru ca am trait o viata printre ei dar de data asta cred ca au intrecut masura. Chiar daca sunt cea mai mare minoritate din Romania asta nu le da dreptul sa dicteze majoritatii covarsitoare, cu atat mai mult cu cat traiesc pe teritoriul romanesc. Cui nu-i place sa plece in Ungaria ca e libera trecerea. Din pacate pentru ei insa ungurii nu-i vor, asa ca ar face bine sa-si vada de treaba si sa stea in banca lor. Nicaieri nu le va fi mai bine ca in Romania si ei o stiu prea bine. Am insa o vaga senzatie ca acest Consiliu National al Maghiarilor din Transilvania nu-i reprezinta pe maghiarii de rand ci doar „crema” maghiarilor, care se afla prin UDMR si care simpatizeaza cu popa Tokes, care face niste jocuri straine de interesele maghiarilor din Romania. Atat romanii cat si maghiarii nu trebuie sa se lase dusi de val si sa faca jocul acestor vanduti, care nu mai au nici o nationalitate si pentru care conteaza doar banul pe care-l primesc de la cei care vor sa destabilizeze tara. Atentie sporita si nu va lasati indusi in eroare de acesti mari maestri ai loviturilor din umbra.

2 gânduri despre „Tupeu fără margini: Autorităţile române somate de Consiliul Maghiarilor să schimbe data Zilei naţionale”

  1. si ce legatura are sarbatoarea NOASTRA NATIONALA cu „regasirea reciproca a maghiarilor si a romanilor”? de ce tre sa se regaseasca si ei? Sunt romani, pentru ca traiesc in Romania, iar daca nu le convine, sa se mute in Ungaria, desi nu cred ca au s`o faca. Maghiarii din Ungaria ii vad pe ungurii de la noi cum ii vedem noi pe tigani… Daca indrazneste cineva sa se atinga de sarbatoarea mea nationala, sunt in stare sa ies in strada.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.