AL PATRULEA REICH: Germania îndeamnă UE să renunțe la dreptul de veto al statelor membre ca să nu mai fie „luată ostatică”

Ministrul german de externe Heiko Maas a îndemnat luni Uniunea Europeană să suprime posibilitatea dreptului de veto de care dispune fiecare stat membru, pentru ca Uniunea „să nu mai fie luată ostatică”, relatează AFP și Reuters, potrivit News.ro.

„Nu ne putem lăsa luaţi ostatici de către cei care paralizează politica externă europeană prin vetourile lor”, denunţă Maas. „Cei care fac acest lucru se joacă, pe termen mai mult sau mai puţin lung, cu coeziunea Europei”, avertizează el.

„O spun, aşadar, în mod deschis: vetoul trebuie să dispară, chiar dacă asta înseamnă că putem fi minoritari”, a declarat șeful diplomației germane într-o conferinţă de presă susținută la Berlin.

Potrivit reglementărilor europene, anumite decizii – în domeniul fiscal sau în probleme de politică externă – se iau cu o unanimitate a Celor 27. Prin acest sistem, un stat îşi poate folosi astfel dreptul de veto pentru a bloca, întârzia sau atenua luări de poziţie europene.

Citiți întreaga știre http://www.hotnews.ro/stiri-esential-24844753-a.htm

Pentru noi nu se schimbă nimic pentru că Werner-ul n-a avut și nu va avea  niciodată tupeul să muște mâna care îl mângâie pe creștet.

Un gând despre „AL PATRULEA REICH: Germania îndeamnă UE să renunțe la dreptul de veto al statelor membre ca să nu mai fie „luată ostatică””

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.