Avertisment cumplit: Israelul trebuie sa loveasca Iranul acum

John Bolton

Singura acţiune care poate opri Iranul de la construirea de arme nucleare este un atac israelian asupra instalaţiilor nucleare ale Teheranului

, a afirmat John Bolton, fostul ambasador al SUA la ONU sub administraţia Bush. Vorbind într-un interviu la radio cu reporterul WND, Aaron Klein, care găzduieşte un program de anchetă în New York WABC 770 AM, Bolton a avertizat ca timpul pentru un atac israelian se scurge .

„Chiar acum ştim despre facilităţile lor. … Noi ştim unde sunt”, a spus el. „Stim exact care sunt dimensiunile lor şi cred că ele sunt predispuse la un atac israelian.”

Bolton a spus ca o opţiune militară israeliană  „nu este acolo pentru totdeauna. …In cazul în care Israelul va folosi forţa militară, este mai bine să o folosească mai devreme, mai degrabă decât mai târziu.”

Este deja pregatit Israelul pentru asta?

Bolton a postulat „Chiar acum, singurul scenariu practic pe care-l văd, altul decât cel cu Iranul avand arme nucleare, sunt  loviturile militare împotriva programului lor nuclear care ar duce la intreruperea  controlului Iranului asupra ciclului combustibilului nuclear.”

Bolton a continuat: „Din moment ce eu nu văd nici o posibilitate ca administraţia Obama sa foloseasca forţa militară, ma gandesc ce înseamnă asta – pe scurt – a ajunge la o decizie luata de către Israel, dacă va folosi sau nu forţa militară împotriva programului iranian. ”

Bolton a spus ca el crede ca nu există nici o îndoială, ca Israelul are capacitatea militară pentru a lovi site-urile nucleare ale Iranului, dar el a mai adaugat că statul evreu ar trebui să acţioneze în curând.

Cred că problema care se pune este că opţiunea militară este în declin zi de zi„, a spus el. „Fiecare zi care trece este o altă zi în cazul în care iranienii pot construi instalaţii alternative de conversie a uraniului, de îmbogăţire a uraniului pentru arme, care se află în locuri necunoscute care sunt profund îngropate sau întărite şi unde capacităţile Israelului nu pot ajunge.”

Bolton a spus  ca el nu vede „aproape nici o şansă” pentru ONU de a trece de sancţiunile de ingenunchiere pe care prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu le-a cerut.

Cred ca este doar o greşeală să se creadă ca Consiliul de Securitate – care a trecut deja trei rezoluţii de sancţiuni împotriva Iranului – va face ceva mult mai mult decât o creştere marginală a sancţiunilor care sunt deja în vigoare„, a spus el.

În acest moment există foarte puţine[alternative], care vor opri Iranul„, a adăugat Bolton. „Cel mai probabil rezultat, din păcate, este că Iranul isi va face arme nucleare, şi cred că, mai degrabă, o vor face mai devreme decât mai târziu.”

Interviul, in limba engleza, il puteti asculta aici: http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=127255

2 gânduri despre „Avertisment cumplit: Israelul trebuie sa loveasca Iranul acum”

  1. Musulmanii nigerieni au macelarit 500 de crestini
    Scris de vlad ⋅ Martie 9, 2010
    Duminica dimineata in zori musulmanii i-au atacat pe satenii creştini din Nigeria cu macete.
    Unele trupuri au fost carbonizate. Altele aveau taieturi pe fata. O victima tanara a fost scalpata, iar cativa erau cu mainile si picioarele retezate.
    Musulmanii au strigat “Allah Akhbar” (Dumnezeu este Mare) înainte de a navali in locuinte si de a-i ucide pe creştini.
    Exista supravieţuitorii care au relatat cum s-a produs hacuirea victimelor. Musulmanii furiosi nu au crutat nici macar copiii, dimpotriva i-au scalpat. Printre victimele feminine au fost gasite trupuri violate.
    In timp ce au fost detasate trupe pentru a preveni noi atacuri, fortele de securitate au retinut 95 de suspecti, dar se confrunta cu critici aspre pentru turbarea cu care criminalii au reusit sa actioneze.
    Mass-media a semnalat faptul ca vecinii musulmani au fost avertizati prin sms-uri cu doua zile inainte de atac, tocmai pentru a se putea refugia inainte de interventia trupelor……
    http://patrupedbun.net/musulmanii-nigerieni-au-macelarit-500-de-crestini/

    Apreciază

  2. Fuad Hussein, care a intervievat figuri de marcă ale reţelei al-Qaeda. Ziaristul a aflat că gruparea teroristă a pregătit un război de lungă durată la sfârşitul căruia, în viziunea fundamentaliştilor, fiecare cetăţean al planetei va avea două opţiuni: fie va trece la Islam, fie va deveni cetăţean de rangul doi. Războiul ar urma să dureze două decenii, fiind divizat în şapte faze operaţionale: “Deşteptarea” (2000-2003), menită să trezească conştiinţa musulmanilor din lumea întreagă în privinţa misiunii lor; “Deschiderea ochilor” (2003-2006), consacrată transformării militantismului islamic într-o mişcare de masă, “Renaşterea şi ridicarea” (2007-2010), marcată de atacuri împotriva Turciei seculare şi a Israelului; “Distrugerea” (2010-2013), concentrată asupra preluării controlului regimurilor din Golful Persic; “Naşterea Califatului” (2013-2016), în care va fi proclamat un guvern unic pentru toate naţiunile musulmane; “Război total” (2016-2018), dedicată conflictului mondial între “Frontul Credincioşilor” şi “frontul infidelilor” şi “Victoria definitivă” (2018-2025), perioadă care va marca sfârşitul Israelului şi instaurarea califatului pe toată planeta.
    http://proortodox.wordpress.com/2009/10/10/islamul-religia-jihadului/

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.