Un preot polonez verifica amprentele pentru a confirma prezenta la liturghie

Varşovia (Reuters Life!) – Un preot polonez a instalat un cititor electronic în biserica sa, pentru ca elevii să-si lase amprentele lor digitale, în scopul de a monitoriza prezenţa lor la liturghie, gazeta zilnica Wyborcza a declarat vineri.  Elevii vor fi amprentati digital, de fiecare dată când se duc la biserica pe durata a trei ani şi în cazul în care participa  la 200 de liturghii, vor fi eliberati de obligaţia de a trece un examen înainte de confirmarea lor, a spus ziarul.

Elevii din oraşul de sud Gryfów Śląski au declarat gazetei ca le-a plăcut ideea şi, de asemenea, preotul, Grzegorz Sowa, care a inventat-o.

„Acest lucru este convenabil. Noi nu trebuie să stam la rand pentru a obţine semnătura preotului (care confirmă prezenţa noastră la  liturghie) in carnetelele noastre de confirmare „, a declarat o eleva, care a spus ca o cheama Karolina.

Polonia este, probabil, cea mai cucernica ţară romano-catolică din Europa de astăzi şi bisericile sunt arhipline în mod regulat duminica.  http://michaelbaumann.wordpress.com/2010/02/01/polish-priest-checks-fingerprints-for-mass-attendance/

Ce parere aveti? Amprentele sunt unice pentru fiecare persoana si se stie ca se urmareste, in lume, crearea unei banci cu amprente. Ce mod mai bun de a amprenta copiii ai putea gasi, fara a scandaliza parintii si opinia publica? Biserica.

3 gânduri despre „Un preot polonez verifica amprentele pentru a confirma prezenta la liturghie”

  1. EXTRAORDINAR , la ce s-a putut ajunge ! La prima vedere ai fi tentat sa spui : iata o metoda , care , chiar daca fortata , aduce tineretul la biserica . Le face prezenta fizica , adica o noua preocupare pentru planul material . Maine , poimaine o sa spunem ” ma duc , ma pontez si apoi vad eu cum o tulesc ” .
    Fereste-ma , Doamne , sa fiu prezent doar fizic in Sfanta Biserica Ta !

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.