La Davos, UE a hotărât pentru noi: mai mult globalism post-pandemic, schimbarea felului în care trăim și muncim deoarece modelul capitalist promovează inegalitatea

La summit-ul virtual al Agendei Davos al Forumului Economic Mondial (WEF), marți, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că, în urma coronavirusului chinez, capitalismul modern „nu mai poate funcționa”.

Apărând în fața unei sesiuni de întrebări și răspunsuri desfășurate cu arhitectul „Great Reset” și fondator-președinte al WEF, Klaus Schwab, domnul Macron a spus că, deși capitalismul a scăzut sărăcia la nivel global, totuși, a susținut el,  a venit cu costul promovării inegalității.

„Vom ieși din această pandemie doar cu o economie care se gândește mai mult la combaterea inegalităților”, a spus Macron .

„Modelul capitalist împreună cu această economie deschisă nu mai pot funcționa în acest mediu”, a adăugat el.

Președintele francez a declarat că capitalismul a dus la o „profundă criză morală și economică” în care „sute și mii de oameni din întreaga lume au avut sentimentul că își pierd utilitatea”.

Apelurile pentru remodelarea ordinii economice în urma coronavirusului chinez au fost secundate de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a spus : „Trebuie să învățăm din această criză. Trebuie să schimbăm felul în care trăim și facem afaceri pentru a putea păstra ceea ce prețuim și ce avem drag. ”

Cancelarul german Angela Merkel a profitat de ocazie pentru a cere mai mult globalism post-pandemic, spunând că coronavirusul arată „cât de mult suntem interconectați, cât de interdependentă la nivel global” este lumea și că „încercarea de a te izola eșuează”.

În timp ce domnul Macron nu a prezentat nicio propunere de politică fermă pentru remodelarea capitalismului, el a aprobat modelul „ capitalismului părților interesate ”, promovat de Klaus Schwab, care solicită „prosperitate comună și o creștere echitabilă, bazată pe producție și consum durabile”.

Sursa articolului https://www.breitbart.com/europe/2021/01/28/davos-great-reset-french-prez-macron-declares-modern-capitalism-can-no-longer-work/?utm_source=facebook&utm_medium=social&fbclid=IwAR0tq6EHrcboOyQqE0jF8WDYdjoP1xOBzE686qWkRazF5J5OO13IGQF1vlE

Comentariu mucenicul

Vom fi egal unii cu alții dar unii mai mult sau mai puțin egali cu alții.

2 gânduri despre „La Davos, UE a hotărât pentru noi: mai mult globalism post-pandemic, schimbarea felului în care trăim și muncim deoarece modelul capitalist promovează inegalitatea”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.