Îngrijorare în Occident în legătură cu o mare vărsare de sânge – Consilier al lui Putin: „Zelensky este ultimul președinte ucrainean – Statul este în curs de desființare”

Teoreticianul operațiunii rusești de „denazificare” a Ucrainei și unul dintre confidenții lui Putin, Timofei Sergheevici, a rupt tăcerea prin prezentarea unei analize șocante pentru un important canal tv rusesc de stat.

Analiza este deosebit de dură, aproape înfricoșătoare am putea spune, și a provocat un cutremur în Occident. Temerile legate de o vărsare de sânge foarte mare sunt exprimate în mod deschis.

În centrele geopolitice, există o preocupare intensă cu privire la „ce se pregătește în Ucraina” și „cât va dura acest război”.

Consilierul lui Putin explică de ce „se desființează Ucraina ca stat, ce se va întâmpla, cum se va muta armata rusă, câți ani vor fi necesari”.

El vorbește despre un nou stat federal care nici măcar nu se va numi Ucraina. Acest lucru înseamnă că este vorba despre o luptă rusească până la capăt și că orice alt rezultat pentru Rusia va fi o înfrângere.

Nu este o coincidență faptul că următorul dialog șocant despre evoluția operațiunii se aude clar la televiziunea de stat rusă:

„V. Zelensky va fi ultimul președinte al Ucrainei, pentru că după el nu va mai exista Ucraina”.

„Nu se face nicio distincție între Batalioanele Naționale-Defensiva Teritorială și Armata Ucraineană”

„În aprilie anul trecut am scris despre inevitabilitatea denazificării Ucrainei. Naziștii, Bandera, Ucraina ca inamic al Rusiei și instrument al Occidentului pentru distrugerea noastră. Astăzi, problema denazificării a trecut la un nivel practic.

Denazificarea este necesară atunci când o parte semnificativă a poporului – probabil majoritatea – a fost cucerită și sedusă de regimul nazist prin politicile sale. Adică atunci când „poporul este bun – guvernul este rău”. Recunoașterea acestui fapt stă la baza politicii de denazificare și a tuturor măsurilor ulterioare.

Naziștii care au luat armele trebuie să fie distruși pe câmpul de luptă. Nu trebuie făcută o distincție importantă între Armata ucraineană (APU) și așa-numitele batalioane naționale, precum și apărarea teritorială care a unit aceste două tipuri de formațiuni militare.

Toți sunt la fel de implicați în cruzimea extremă împotriva populației civile, la fel de vinovați de genocidul poporului rus, nerespectând legile și obiceiurile de război. Criminalii de război și naziștii ar trebui pedepsiți exemplar și exponențial. În afară de administrație, este vinovată și o parte semnificativă a maselor, care sunt naziști pasivi, complici ai nazismului.

„Reeducarea populației”

Aceștia au sprijinit și au cedat în fața puterii naziste. Este posibilă pedepsirea corectă a acestei părți a populației. Continuarea denazificării acestei mase de populație constă în reeducare, care se realizează prin suprimarea ideologică a atitudinilor naziste și cenzura strictă:

Nu numai în sfera politică, ci și în mod necesar în sfera culturii și a educației. Prin cultură și educație a fost pregătit și pus în practică un nazism de masă profund al populației, asigurat de promisiunea de dividende din victoria regimului nazist asupra Rusiei, de propaganda nazistă, de violența și teroarea internă și de un război de opt ani cu populația din Donbass care s-a revoltat împotriva nazismului ucrainean.

Denazificarea poate fi efectuată numai de către învingător, ceea ce implică (1) controlul absolut asupra procesului de denazificare și (2) puterea de a asigura acest control.

Din acest punct de vedere, o țară denazificată nu poate fi suverană. Rusia nu poate porni de la o abordare liberală a denazificării.

„Este nevoie de o generație”

Condițiile de denazificare nu pot fi în niciun caz mai reduse decât o generație, care trebuie să se nască, să crească și să se maturizeze în condițiile de denazificare.

Nazismul ucrainean a continuat timp de peste 30 de ani, începând cel puțin din 1989, când naționalismul ucrainean a luat forme legitime de exprimare politică și a condus mișcarea pentru „independență” spre nazism.

Particularitatea Ucrainei naziste moderne constă în ignoranța și ambivalența sa, care fac posibilă deghizarea nazismului în dorința de „independență” și de „dezvoltare” pe o cale „europeană” (occidentală, pro-americană) (de fapt – spre degradare) , pentru a putea afirma că în Ucraina „nu există nazism, ci doar excese private”.

La urma urmei, nu există un partid nazist principal, nu există un Führer, nu există o lege rasială completă (doar versiunea lor trunchiată sub forma represiunii împotriva limbii ruse). Ca urmare, nu există opoziție și rezistență la regim.

„Numele Ucraina nu va fi păstrat”

Este evident că numele „Ucraina” nu poate fi păstrat ca denumire a unei entități statale complet denazificate într-o regiune eliberată de regimul nazist.

Democrațiile populare recent create în spațiul eliberat de nazism trebuie să se dezvolte și se vor dezvolta la nivelul economiei, al autoguvernării și al securității sociale, prin refacerea și modernizarea sistemelor de susținere a vieții populației.

De fapt, ambițiile lor politice nu pot fi neutre – răscumpărarea vinovăției în fața Rusiei pentru că a tratat-o ca pe un inamic nu poate fi realizată decât prin sprijinirea Rusiei în procesele de reabilitare, renaștere și dezvoltare.

„Sprijin militar rusesc imediat pentru noile republici”

Nu poate exista o „neutralitate” în sens ideologic și practic, compatibilă cu denazificarea. Cadrele și organizațiile care sunt instrumentul denazificării în noile democrații denazificate nu se pot baza decât pe sprijinul militar și organizațional direct al Rusiei.

Denazificarea va fi, inevitabil, și o dez-unificare – o respingere a componentei etnice artificiale a autodeterminării populației din teritoriile istorice „Mica Rusie” și „Noua Rusie”, inițiată de autoritățile sovietice.

Spre deosebire de Georgia și de țările baltice, Ucraina, după cum a arătat istoria, este imposibilă ca stat-națiune, iar încercările de a o „construi” au dus la nazism.

Ucrainismul este o construcție artificială antirusească, care nu are un conținut cultural propriu.

Cei care nu au sprijinit regimul nazist, care au avut de suferit de pe urma acestuia și a războiului pe care l-a declanșat în Donbass, trebuie să se consolideze și să se organizeze, trebuie să devină pilonul noului guvern, vertical și orizontal.

„Statul nou democrat – Instituții organizatorice în noile regiuni”

Denazificarea ca scop al unei operațiuni militare speciale în acest context este înțeleasă ca o victorie militară asupra regimului de la Kiev, eliberarea teritoriilor de susținătorii înarmați ai naziștilor, eliminarea naziștilor necruțători, arestarea criminalilor de război și crearea condițiilor sistemice pentru denazificarea ulterioară pe timp de pace.

Acesta din urmă, la rândul său, ar trebui să înceapă cu organizarea administrației locale, a instituțiilor precum poliția și apărarea, care vor fi curățate de elementele naziste, începând cu procesele de înființare a unui nou stat democratic.

Încorporarea în acest stat, în strânsă cooperare cu Rusia, a legislației privind denazificarea, definirea limitelor și a cadrului pentru aplicarea directă a legislației ruse și a jurisdicției ruse în zona eliberată, înființarea unui tribunal pentru crime împotriva umanității în fosta Ucraină.

În acest sens, Rusia ar trebui să acționeze ca un gardian al procesului de la Nürnberg.

„Fără neutralitate”

Garanția menținerii Ucrainei într-o stare de neutralitate ar trebui să fie amenințarea cu continuarea imediată a operațiunii militare în caz de nerespectare a cerințelor. Poate că acest lucru va necesita o prezență militară rusă permanentă pe teritoriul său.

În acest caz, etapele inițiale necesare denazificării pot fi definite după cum urmează:

– lichidarea formațiunilor armate naziste (adică a oricăror formațiuni armate din Ucraina, inclusiv a Forțelor Armate ale Ucrainei), precum și a infrastructurii militare, de informare și de instruire.

– formarea de instituții publice de autoguvernare și de miliție (apărare și aplicare a legii) în zonele eliberate, pentru a proteja populația de teroarea grupurilor naziste clandestine.

-înființarea unui spațiu informațional rusesc.

-retragerea materialelor educaționale și interzicerea programelor care conțin orientări ideologice naziste la toate nivelurile.

-Acțiuni de investigație masive pentru a stabili responsabilitatea personală pentru crime de război, crime împotriva umanității, diseminarea ideologiei naziste și susținerea regimului nazist;

– lichidare, publicarea numelor complicilor regimului nazist, implicarea în muncă forțată pentru refacerea infrastructurii distruse ca pedeapsă pentru activitățile naziste (printre cei care nu sunt pasibili de pedeapsa cu moartea sau de închisoare).

– adoptarea la nivel local, sub supravegherea Rusiei, a unor acte normative primare de denazificare, care să interzică toate tipurile și formele de renaștere a ideologiei naziste.

-înființarea de plăci memoriale, monumente pentru victimele nazismului ucrainean, perpetuarea memoriei eroilor luptei împotriva acestuia.

– includerea unui set de reguli antifasciste și de denazificare în constituțiile noilor democrații populare.

-crearea de organisme de denazificare permanente pentru o perioadă de 25 de ani.

Rusia nu va avea aliați în denazificarea Ucrainei. Din moment ce aceasta este o operațiune pur rusească.

Și, de asemenea, pentru că nu doar versiunea Bandera a Ucrainei naziste va fi eliminată, ci, mai ales, totalitarismul occidental, programele impuse de degradare și decădere a civilizației, mecanismele de subordonare față de superputerea Occidentului și a Statelor Unite.

Cine este autorul articolului

Sergheev este un susținător al partidului conservator rusesc Platforma Urbană, fiind văzut la congresul acestuia de la Moscova în 2017. Fondatorul acestui partid este oligarhul rus Mihail Prokhorov, unul dintre cei mai bogați oameni din țară, care se află pe o listă americană a confidenților lui Putin.

Sergheev este prezentat în rapoartele rusești atât ca scriitor și producător de film, cât și ca filosof și cofondator al Arhivei Fundației Clubului Metodologic din Moscova. Este, de asemenea, membru al Clubului Zinoviev al Rossiya Segodnya, dar și consultant la Centrul Internațional Zinoviev pentru Cercetare și Educație din cadrul Departamentului de Procese Globale al Universității de Stat din Moscova.

Sursa+Video

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.