Folositi-va degetul pentru a va plati cumparaturile

Cumpărătorii din Franţa, s-ar putea afla în curând pusi in situatia de a isi folosi degetul pentru a plăti cumparaturile de zi cu zi, într-o mişcare care are ca scop combaterea fraudei şi reducerea rapida a cozilor din supermarket-uri. 

Bancii Accord i-a fost acordata permisiunea, de către autorităţile franceze de protecţie a datelor, sa faca un experiment timp de şase luni, în noul sistem de plată biometric. 

Ideea a fost respinsa de către Comisia Nationala pentru Informatica  si Libertate  în mai multe rânduri în trecut, din cauza temerilor că stocarea datelor dactiloscopice ar reprezenta un risc pentru intimitate şi securitate.

Cu toate acestea, noul sistem dezvoltat de Accord înregistreză modelul unic al venei de sub pielea degetului arătător al unei persoane – nu amprenta în sine.

Banca – care este deţinută de Auchan – va oferi servicii pentru o serie de clienţi de cont curent şi cititoarele biometrice vor fi instalate în cateva din hipermarket-urile sale. 

Clientii vor incepe prin înregistrarea datelor de siguranta ale degetului lor la sediul bancii. 

Atingerea scanerului digital la casă confirmă identitatea cumpărătorului şi suma este apoi debitată din contul lui. 

Sistemul se dovedeşte deja popular în Germania, unde lantul de supermarketuri Edeka il foloseste din 2007.
In concluzie, nu vreti card? Platiti cu degetul. Nu vreti sa va lasati amprentele digitale? Va lasati amprenta venei. Lasand gluma la o parte, acest tip de amprentare este mult mai diabolic decat celalalt. Amprentele digitale pot disparea datorita unei boli genetice numita sindromul Naegeli, datorita unor medicamente pentru tratarea cancerului sau prin arderea profunda a pielii. Vena insa nu dispare si nu-si schimba caracteristicile decat daca va taiati degetele sau mainile. Sub masca respectului fata de fobia oamenilor de a li se lua amprentele, sistemul a inventat un mod mult mai sigur de depistare a persoanei. Surubul se strange fara ca oamenii sa realizeze ce se intampla de fapt.

8 gânduri despre „Folositi-va degetul pentru a va plati cumparaturile”

  1. Cazuri de oameni retraşi în natură, cu provizii strânse pentru vremuri grele … şi muniţie pentru a se apăra de semeni de-ai lor care ar vrea să le „împuţineze” proviziile … am mai auzit, pe la americani.
    Frica de sfârşitul lumii …
    Să nu uităm, însă, de Credinţă. Şi să sperăm că vom primi ajutorul atât de necesar în acele vremuri .. chiar de la Cine aşteptăm mai mult.

    Apreciază

    1. @ danplux
      chiar parintii ortodocsi recomanda aceste lucruri. nu spune nimeni ca trebuie sa-ti ucizi semenii. ci doar sa te pregatesti cum poti mai bine. nu rade de frica pentru ca numai nebunilor nu le este frica. unii oameni au copii mici si familii carora trebuie sa le poarte de grija. daca esti singur este mult mai usor. si pana la momentul cand se va intampla nimeni n-are de unde sa stie exact cum va reactiona. de aceea, mai ales daca in viata n-am fost pusi in situatii extreme, e bine sa nu radem de altii, pentru ca nu se stie niciodata. Exista o vorba: ” Dumnezeu iti da dar nu-ti baga in gura”. Nu trebuie sa punem in carca lui Dumnezeu lipsa noastra de prevedere sau lipsa de chef de a ne organiza. Cu incredere si speranta in El trebuie sa ne pregatin, din toate punctele de vedere, pentru ce este mai rau. Ai drept exemplu pilda celor 10 fecioare si a celor 10 talanti.

      Apreciază

  2. Prin acest sistem de plata oameni isi pierd libertatea si devin sclavi ai sistemului si vom fi total controlati .APOCALIPSA se inpileste dar noi nu santem constienti semnul fiarei se gaseste peste tot si vom fi oblogati sa-l folosim .Singura solutie este sa ne retragem in sate si locuri unde nu se poate folosi acest sistem .Sa ne rugam la DUMNEZEU sa ne ajute sa invingem dusmani crestinilor .

    Apreciază

  3. Eu am ca principiu de baza: Sa nu ma fac slavul nici unei institutii.

    De aceea, eu mi-am anulat cardul, nu am cont, nu fac rate sau CAR.
    Salariul sa-l primesc in mana si la magazin sa platesc cu bani lichizi.

    Libertate si securitate mai presus de toate in aceasta societate in care tehnologia poate fi folosita impotriva crestinului de rand.

    Sa nea dea Domnul puterea sa biruim sistemul, si sa traim conform Ortodoxiei Sfinte!

    Orthodoxia i thanatos.

    Apreciază

    1. @ Colaps
      din pacate se urmareste eliminarea banilor lichizi si instaurarea totala a serviciilor electronice astfel ” Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. ” Apocalipsa 13.17

      Apreciază

      1. Sunt constient. Asta e, nu voi mai cumpara sau vinde. Facem cum a facut si un grup de oameni de prin apropierea Sankt Petersburg-ului:

        Si-au strans mancare, provizii, medicamente, truse de prim ajutor, arme, munitie, masti si filtre de gaze si s-au refugiat in natura, si-au facut cabane si s-au baricadat in asteptarea vremurilor in care asemenea oameni vor fi prigoniti de la oras.

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.