Iranul este in alerta de razboi

” Într-o mişcare rară, Iranul a declarat starea de război la frontiera sa de nord-vest, raporteaza stirile militare ale debka şi surse iraniene. Bărbaţi şi unităţi de echipament din Corpul Gărzilor Revoluţionare iraniene sunt comasaţi în regiunea Mării Caspice împotriva a ceea ce Teheranul susţine ca sunt forţele SUA si Israelului concentrate in baze ale armatei şi baze aeriene în Azerbaidjan,  gata să lovească instalaţiile nucleare ale Iranului. 
Anunţul a venit  Marţi 22-06 de la Gen-Brig. Mehdi Moini al Gărzilor Revoluţionare (IRGC)”

Acesta este un fragment din articolul aparut pe site-ul debka. Articolul integral il puteti citi aici. Din punctul meu de vedere debka nu este o sursa foarte credibila insa acest articol ar putea fi adevarat avand in vedere urmatorul articol aparut pe site-ul israelnationalnews. com din care citez:

” Israeli Air Force (IAF-fortele aeriene israeliene ) au descărcate recent echipament militar de la o bază din Arabia Saudită, o agenţie de ştiri semi-oficiala iraniana a afirmat miercuri, în timp ce o mare forţă americana s-a adunat în Azerbaidjan, care este pe graniţa de nord-vest a Iranului.

Ambele rapoarte urmeaza la mai puţin de o săptămână de la confirmare Pentagonului că o flota americana neobisnuit de mare a navigat prin Canalul Suez sâmbătă. Mai multe rapoarte au declarat că o navă israeliana s-a alăturat Armada.

Pentagonul a dezmintit ştirile, declarând că manevrele americane au fost de rutină. Cu toate acestea, un raport al Iranului, de miercuri, cum că a îmbogăţit zeci de kilograme de uraniu cu 17 la suta, serveşte ca un memento că timpul pentru a opri Iranul de la a fi capabil să producă o armă nucleară se scurge .

 Agentia iraniana Fars News a declarat că avioane militare israeliene au aterizat cu 10 zile în urmă, la o baza saudita din apropierea oraşului Tabuk, situat în nord-vestul Arabiei Saudite, una dintre cele mai apropiate zone din regatul petrolului de Iran.

Fars News a spus că baza Tabuk va fi gara centrală pentru un atac israelian asupra Iranului. A fost citat un site de ştiri islamice in care pasagerul unei companiii aeriene comerciale a declarat ca aeroportul din Tabuk a fost închis pentru orice alt trafic în timpul presupuselor debarcări israeliene. Pasagerul a spus că „nici o explicaţie rezonabilă” nu le-a fost acordata pentru închiderea aeroportului, iar el si ceilalti pasageri au fost compensati financiar şi cazati în hoteluri de patru stele.

„Relaţiile dintre Arabia Saudită şi Israel au devenit barfa oraşului”, a adaugat pasagerul. Seful autoritatii din Tabuk, Printul Fahd ben Sultan, se spune ca este coordonatorul cooperării cu Israelul.

Azerbaidjan
Press  Tv finanţata de guvernul Iranului a relatat că Gărzile Revoluţionare au început  patrularea îndeaproape  a graniţei de nord-vest a Republicii Islamice, după ce au observat forţele americane care, dupa cum pretinde Iranul, includ,de asemenea, si trupe israeliene. Site-ul independent de ştiri al Azerbaijanului, Trend, de asemenea a raportat miercuri că forţele armatei americane sunt în ţară, care in momentul de fata se afla într-un conflict armat cu rebelii.

Generalul de brigadă al Gărzilor Revoluţionare, Mehdi Moini, a declarat marţi că forţele sale sunt mobilizate ” datorită prezenţei forţelor americane şi israeliene la frontiera de vest”.  Gărzile au relatat ca au cerut tancuri şi unităţi anti-aeriene în zona, ceea ce se se numeste[ca sunt] in alertă de război. ”

Pe de alta parte ” Cu ochii pe Iran, Arabia Saudita isi mareste flota de avioane F-15″ iar Israelul a lansat marti noapte un satelit care sa spioneze Iranul. Aceste stiri noi, coroborate cu cele mai vechi, pe care le gasiti pe acest site, ne duc la o singura concluzie: razboiul este pregatit, lipseste doar data.

5 gânduri despre „Iranul este in alerta de razboi”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.