ACORD UE-OMS: Green Pass sau Certificat Digital Covid în întreaga lume

Comisia Europeană și Organizația Mondială a Sănătății au semnat un Parteneriat pentru sănătate digitală, care are ca scop transformarea Green Pass-ului sau a Certificatului Digital Covid al UE în standard internațional pentru facilitarea mobilității la nivel mondial. De exemplu, acesta ar putea înlocui actualul certificat internațional de vaccinare pe suport de hârtie. Certificatul digital Covid a fost creat de UE pentru a depăși Babelul certificatelor naționale Covid-19 și pentru a facilita astfel mobilitatea în interiorul Uniunii, care a fost grav compromisă în anii pandemiei; unele guverne, de exemplu cel italian, l-au folosit și în scopuri interne, dar instrumentul a fost creat în primul rând pentru a depăși problema lipsei de recunoaștere transfrontalieră a testelor, care făcea foarte dificilă călătoria în interiorul Uniunii în perioadele de pandemie.

În luna iunie a acestui an, spune Comisia, OMS va adopta sistemul de certificare digitală Covid-19 al UE pentru a stabili un sistem care

„va contribui la facilitarea mobilității globale și la protejarea cetățenilor din întreaga lume împotriva amenințărilor actuale și viitoare la adresa sănătății”.

Acesta este, precizează Comisia, primul element constitutiv al Rețelei globale de certificare digitală în domeniul sănătății a OMS, care va dezvolta o gamă largă de produse digitale. Parteneriatul va include o colaborare strânsă în ceea ce privește dezvoltarea, gestionarea și punerea în aplicare a sistemului OMS, beneficiind de expertiza tehnică acumulată de Comisia Europeană în acest domeniu.

Un prim pas este acela de a se asigura că certificatele digitale existente în UE continuă să funcționeze în mod eficient. Certificatul digital Covid, sau Green Pass, bazat pe tehnologii și standarde open-source, a permis, de asemenea, conectarea țărilor din afara UE care emit certificate în conformitate cu specificațiile UE: în prezent, este deja cea mai utilizată soluție din lume. Încă de la începutul pandemiei, OMS a lucrat la definirea unor orientări generale pentru aceste certificate. Pentrua consolida pregătirea în domeniul sănătății la nivel mondial în fața amenințărilor tot mai mari la adresa sănătății”, OMS creează o rețea internațională de certificare digitală în domeniul sănătății, bazată pe cadrul UE și pe tehnologii deschise.

Prin această colaborare, OMS va facilita acest proces la nivel global, cu scopul de a permite lumii să beneficieze de convergența certificatelor digitale, care include stabilirea de standarde și validarea semnăturilor digitale pentru a preveni frauda. OMS nu va avea acces la niciun fel de date personale subiacente: acestea vor continua să fie de domeniul exclusiv al guvernelor. Primul element constitutiv al sistemului global al OMS devine operațional în această lună și ar trebui să fie dezvoltat progresiv în lunile următoare. Parteneriatul UE-OMS va depune eforturi pentru a dezvolta tehnic sistemul într-o abordare etapizată pentru a acoperi și alte cazuri de utilizare, care pot include, de exemplu, digitalizarea certificatului internațional de vaccinare sau de profilaxie.

ADNKRONOS

4 gânduri despre „ACORD UE-OMS: Green Pass sau Certificat Digital Covid în întreaga lume”

  1. Nu știu dacă voi trăi ziua în care toate aceste organizații dictatoriale și parazitare, ale societății actuale, acești viruși bipezi, care au început a se crede dumnezei, vor deveni doar o tristă amintire.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Nu au nicio relevanță aceste acorduri de tip mafiot, nu trebuiesc recunoscute și nu trebuiesc respectate niciodată de niciunul dintre noi ! Clar! Acești criminali trebuiesc arestați, judecați și condamnați la muncă silnică pe viață în Siberia – într-un oraș special destinat pentru ei ! Punct.

    Apreciază

    1. Au relevanță pentru că vor deveni legi care se vor aplica peste tot în lume. Pentru cei care nu le respectă sau nu vor să le respecte măsura este excluderea din societate. Pandalia Covid a fost un exemplu foarte bun cu privire la cum reacționează societatea într-o situație dată. Atâta timp cât ei sunt la putere știm ce urmează. Vor fi foarte puțini cei care nu se vor conforma. Mult mai puțini decât la varianta Covid.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.