Cercetatorii au descoperit o „busola morala” in creier, care poate fi controlata de magneti

Oamenii de stiinta au descoperit existenţa reala a „busolei morale” din creier, care controleaza modul in care putem judeca comportamentul altor oameni.

Regiunea, care se află chiar în spatele urechii drepte, devine mai activă atunci când ne gândim la alte persoane care au savarsit contraventii sau fapte bune.

Într-un experiment extraordinar, cercetatorii au reusit sa utilizeze magneţi puternici pentru a perturba aceasta zona a creierului si a-i face pe oameni, temporar, mai puţin morali.

Studiul evidenţiază ca sentimentul nostru de bine şi rău nu este bazat doar pe educaţie, religie sau filosofie, ci de biologia creierului nostru.

Dr. Liane Young, care a condus studiul, a declarat: „Crezi ca moralitate reprezinta într-adevăr un nivel înalt al tinutei[morale]. Posibilitatea aplicarii unui câmp magnetic într-o regiune specifică a creierului şi schimbarea hotărârilor morale ale oamenilor prin această actiune este cu adevarat uimitoare. ”

Busola morala se află într-o parte a creierului numita jonctiunea parieto-temporala dreapta. Aceasta se află aproape de suprafaţa creierului, chiar în spatele urechii drepte.

Cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology au folosit o tehnica non-invaziva numita stimulare magnetica transcraniana pentru a perturba zona respectiva a creierului.

Tehnica generează un câmp magnetic pe o portiune mică a craniului care creează curenţi electrici slabi la nivelul creierului. Aceşti curenţi interfereaza cu celulele din apropierea creierului şi le împiedica sa raspunda în mod normal.

În primul experiment, 12 voluntari au fost expuşi la câmpul magnetic timp de 25 de minute, înainte ca acestora sa li se dea o serie scenarii stil „labirint moral”.

Pentru fiecare dintre cele 192 de scenarii, li s-a cerut să ia o hotărâre cu privire la acţiunile personajului pe o scară de 1- „absolut interzis” la 7- „absolut acceptabil”. 

În al doilea experiment, câmpul magnetic a fost aplicat capetelor lor în momentul în care li s-a cerut să cântărească  comportamentul personajelor din scenariu.

În ambele experimente, câmpul magnetic i-a facut pe voluntari mai puţin morali.

Un scenariu descria un om care-si lasa prietena sa mearga pe jos pe un pod despre care el ştia ca era nesigur. Fata a supravieţuit nevătămata.

În condiţii normale, majoritatea oamenilor catalogheaza comportamentul omului ca fiind inacceptabil. Dar dupa ce li s-a aplicat impulsul magnetic, voluntarii au avut tendinţa să nu vadă nimic în neregulă in acţiunile sale – şi au judecat  comportamentul său exclusiv prin prisma faptului că prietena lui a supravieţuit.

Un alt scenariu descria două fete care vizitau un combinat chimic îsi una dintre fete ii cere prietenei sale să-i pună zahăr în cafea .

Prietena foloseste praful dintr-un borcan marcat „toxic”  dar datorita faptului ca pulberea se dovedeşte, ulterior, a fi zahăr, fata scapa nevătămata.

Voluntarii cu busola morală perturbata au avut tendinţa de a evalua comportamentul fetei ca fiind permis, deoarece prietena ei nu a fost rănita – chiar dacă a fusese averizată ca pulberea provenea dintr-un borcan etichetat ca toxic.

De-a lungul experimentului, acţiunile iresponsabile sau deliberate care ar fi putea avea ca rezultat daune au fost considerate ca puncte de vedere moral acceptabile în cazul în care povestea a avut un „final fericit”, au raportat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences [cercetatorii].

Nu e prima dată cand oamenii de ştiinţă descopera părţi ale creierului specializate în etica şi moralitatea. Anul trecut, oamenii de ştiinţă americani au susţinut că au găsit un loc al lui „Dumnezeu” – o regiune a creierului care controleaza credinta religioasa. 
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1262074/Scientists-discover-moral-compass-brain-controlled-magnets.html
 Numai asa NWO si noua religie ii va putea tine pe toti in frau, infatisandu-le lucrurile imorale ca fiind de cea mai inalta tinuta morala. Bravo stiintei puse in slujba oamenilor sau mai bine-zis a unui grup de indivizi pe care eu nu-i pot numi oameni.

9 gânduri despre „Cercetatorii au descoperit o „busola morala” in creier, care poate fi controlata de magneti”

  1. @mucenicul ,

    In primul rand , te rog sa ma lamuresti care este cauza pentru care blogul nu ma mai recunoaste si trebuie sa-mi scriu toate datele . Te-a suparat tonul cu care l-am repezit pe antiignorant ? Ai intrat pe blogul lui , ai fost curioasa sa vezi de ce am zis de ” extaz ” si la ce ma refeream ? Iti plac tentele Yogine ale unora care confunda crestinismul cu cine stie ce tehnica de meditatie ? Verifica ce bazaconii publica antiignorantu` pe oricare alt blog din cele pe care le citim si apoi da-mi teme de casa …

    Apreciază

    1. @ fane
      nu stiu de ce nu-ti recunoaste datele pentru ca eu n-am schimbat setarile. nu, n-am intrat pe blogul lui antiignorantul. eu ma refeream strict la ce spunea el despre isihasm. nu interpretati atunci cand nu e cazul. eu nu ti-am dat tema de casa. indicatia era pentru toata lumea pentru ca era un articol bun si merita citit pentru a se elimina confuziile. daca ai fi citit toate raspunsurile pe care le-am dat altora in legatura cu persoana mea ai fi vazut ca am practicat mai mult decat yoga, am practicat chiar si spalarea mintii. deci daca m-ar fi tentat astea as fi ramas acolo si nu as fi facut ce fac acum. nu lasa mania sa-ti intunece judecata. e pacat. Doamne ajuta!

      Apreciază

  2. legile FEMOSAN – in VIITOR se va practica medicina ISIHASTA – calugarii stiu ce inseamna aceasta … propun in scoli deja sa se studieze cel putin o ora pe saptamana asa ceva … NUMAI TRADATORII de NEAM se pot impotrivi acestui tip de MEDICINA !

    Apreciază

  3. Oricare ideologie având ca scop declarat creearea *omului nou*prin inginerie socială-adică de către cei aflaţi la conducerea acelei societăţi– se reclamă ca fiind *ştiinţifice*.
    Socialismul, comunismul(marxism-leninismul bolşevic), naţional-socialismul, fascismul, chiar şi directoratul post revoluţionar francez al sec. XVIII- toate s-au autoproclamat a fi ştiinţifice.
    S-a demonstrat astfel natura (cuno)ştiinţei pe care au pus-o în practică : DIAVOLEASCĂ ! ! !
    Controlul total al individului e scopul patronului acestor ideologii, de când a văzut -cu invidie- *coroana creaţiei lui Dumnezeu* chemată să conducă toată viaţa de pe Pământ !
    Lupta se dă pe două planuri-unul material-senzorial;binecunoscut nouă oamenilor; iar celălalt imaterial;care ne influenţează, deşi aparent e înafara razei de acţiune a *detectoarelor* noastre.
    Oamenii sunt obiectul disputei nevăzute între Creator şi vrăjmaşul nostru.
    Spunând asta, n-am descoperit iar apa caldă…..

    Apreciază

  4. vin vremuri grele ptr. unii …. Incercati si va Purificati prin a va hrani cat mai natural , prin asigurarea linistii in zona fata de vecini – nu dati muzica tare – prin plimbari PRUDENTE in zone LINISTITE dar nu cu masina prea DES – si nu va lasati influentati de oamenii INDRACITI si RAI care produc POLUARE Fonica Psihica Verbala – vorbe urate – ETC. Incearca sa intelegi ca multi nu stiu sa DEVINA FERICITI nici macar ptr. o ora – aceea trebuiesc EDUCATI prin DISCIPLINA CONSTIENTA si Automotivanta !

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.