Scufundare suspecta a unei nave turcesti in Marea Neagra

Vasul turcesc „Medy„, încărcat cu fier vechi, s-a scufundat miercuri la pranz, in Marea Neagra, în pofida încercărilor echipelor de intervenţie de a-l salva. Nava, in mod suspect, a inceput sa ia apa după ce s-a înclinat periculos către babord, inca de marti noaptea. Toţi cei 17 marinari aflaţi la bordul ambarcaţiunii au fost salvaţi. Nava s-a scufundat în jurul orei 12.50, la o distanţă de aproximativ şase mile marine de digul de larg al portului Constanţa.

„Nu am mai reuşit să salvăm nava deşi speram să o putem face. Chiar în momentele în care încercam să facem legăturile pentru a o putea tracta, a început să ia apă puternic. Se pare că uşile erau deschise la bordul navei şi după ce s-a înclinat, a luat apă şi în două – trei ore s-a scufundat”, a declarat Ion Voicu. directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM)

Acesta a precizat că la faţa locului vor rămâne două remorchere în cazul în care vor avea loc scurgeri de hidrocarburi din tancurile navei. Remorcherele vor rămâne în zonă aproximativ două-trei zile, a adăugat Voicu.

Nava de 6.000 de tone, încărcată cu fier vechi, a plecat marti noaptea din Portul Constanţa, cu destinaţia Turcia. Însă nu a ajuns prea departe. În jurul orei 4 şi jumătate ambarcaţiunea a ajuns în dreptul localităţii Tuzla. Nimeni nu îşi explică de ce, dar nava a început să se scufunde. 17 oameni erau la bord în acel moment.

Vizionati inregistrarea video aici.

Un gând despre „Scufundare suspecta a unei nave turcesti in Marea Neagra”

  1. Inca o epava in muzeul subacvatic al marii negre, partea buna e ca a fost salvat echipajul de pe nava scufundata fara victime, in privinta poluarii sa speram ca se intervine la timp prin evacuarea controlata a carburantilor din rezervoare…se mai intampla deci si in secolul nostru !

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.