Grec din Mariupol: „Ucrainenii fasciști m-ar ucide, nu ne lasă să părăsim orașul” (VIDEO)

Azov Battalion Mariupol

În timp ce forțele rusești asediază Mariupol, în care trăiesc peste 120.000 de etnici greci, SKAI news a vorbit cu un domn Kiouranas care locuiește în oraș și care a dezvăluit că „fasciștii” ucraineni ucid oamenii care încearcă să părăsească orașul.

Ikonomou strigă la #skai_xeftiles despre propaganda mediatică rusă și deodată iată că și-a înghițit limba….. !!!!!

Întrebat de SKAI news dacă intenționează să părăsească orașul, Kiouranas a răspuns:

„Cum să plec? Când încerci să pleci, riști să dai peste o patrulă a fasciștilor ucraineni, Batalionul Azov”.

„Ei m-ar ucide și sunt responsabili pentru tot”, a adăugat el.

Ce reprezintă Batalionul Azov?

Detașamentul de operațiuni speciale Azov (în ucraineană: Окремий загін спеціального призначення „Азов”), sau Batalionul Azov, este o unitate de extremă dreapta și neonazistă a Gărzii Naționale a Ucrainei, cu sediul în Mariupol, în regiunea de coastă a Mării Azov.

În 2014, regimentul a căpătat notorietate după ce au apărut acuzații de tortură și crime de război, precum și de simpatii neonaziste și de utilizarea simbolurilor asociate, de către același regiment, așa cum se vede în logo-ul lor care prezintă Wolfsangel, unul dintre simbolurile originale folosite de Divizia a 2-a SS Panzer Das Reich.

Reprezentanții Batalionului Azov spun că simbolul este o abreviere a sloganului Ідея Нації (în ucraineană, „Ideea națională”) și neagă legătura cu nazismul.

În 2014, un purtător de cuvânt al regimentului a declarat că în jur de 10-20% din unitate erau neonaziști.

În 2018, o dispoziție dintr-o lege de alocare a creditelor adoptată de Congresul SUA a blocat ajutorul militar pentru Azov, pe motiv că are o ideologie de supremație albă; în 2015, o interdicție similară privind ajutorul acordat grupului a fost anulată de Congres.

Membrii regimentului provin din 22 de țări și au origini diverse.

It's his personal ideology': USA Today finds Nazis among Kiev's volunteer brigade — RT World News

Mai mult de jumătate dintre membrii regimentului vorbesc limba rusă și provin din estul Ucrainei, inclusiv din orașele Donețk și Luhansk.

Primul comandant al unității a fost naționalistul de extremă dreapta Andriy Biletsky, care a condus neo-Nazista Adunare Social-Națională și [organizația] Patriot al Ucrainei.
La începuturile sale, Azov a fost o companie specială de poliție a Ministerului Afacerilor Interne, condusă de Volodymyr Shpara, liderul filialei din Vasylkiv, Kiev, a organizației Patriotul Ucrainei și a Sectorului de Dreapta.

În 2018, Camera Reprezentanților din SUA a adoptat, de asemenea, o dispoziție care blochează orice pregătire a membrilor Azov de către forțele americane, invocând legăturile neonaziste ale acesteia.

Camera a adoptat anterior amendamente care interziceau susținerea Azov între 2014 și 2017, dar, din cauza presiunii Pentagonului, amendamentele au fost ridicate în liniște.

Acest lucru a fost contestat de Centrul Simon Wiesenthal, care a declarat că ridicarea interdicției a evidențiat pericolul denaturării Holocaustului în Ucraina.

„Bineînțeles că nu, totul este inventat, sunt doar mulți oameni care sunt interesați de mitologia nordică”, a declarat un luptător când a fost întrebat de The Guardian în 2014 dacă în batalion există neonaziști.

Totuși, când a fost întrebat care sunt propriile sale opinii politice, acesta a răspuns „național-socialist”. În ceea ce privește tatuajele cu svastica de pe cel puțin un bărbat văzut la baza Azov, „svastica nu are nimic de-a face cu naziștii, era un simbol solar străvechi”, a susținut el.

Batalionul a atras voluntari de extremă-dreapta din străinătate, cum ar fi Mikael Skillt, un suedez de 37 de ani, antrenat ca lunetist în armata suedeză, care s-a descris ca fiind un „naționalist etnic” și care luptă în prima linie cu batalionul.

A Ukrainian Neo-Nazi Group Is Organizing Violence On Facebook

Un alt interlocutor al The Guardian, Dmitri, a declarat: „Nu am nimic împotriva naționaliștilor ruși sau a unei Rusii mari. Dar Putin nici măcar nu este rus. Putin este un evreu”.

Dmitry a afirmat că nu este nazist, dar a vorbit cu lux de amănunte despre Adolf Hitler ca lider militar și crede că Holocaustul nu a avut loc niciodată.

Nu toată lumea din batalionul Azov gândește ca Dmitri, dar după ce a vorbit cu zeci de luptători ai acestuia și după ce a fost încorporat în mai multe misiuni în cursul săptămânii trecute în orașul port strategic Mariupol și în jurul acestuia, The Guardian a constatat că mulți dintre ei au opinii politice tulburătoare și aproape toți sunt hotărâți să „ducă lupta la Kiev” atunci când războiul din est se va încheia.

Această postare a fost modificată ultima dată la 1 martie, 2022 6:59 am

Sursa https://greekcitytimes.com/2022/03/01/greek-in-mariupol-fascist-ukrainian/?amp

Despre Azov mai puteți citi și aici  https://mucenicul.wordpress.com/2015/09/09/instruire-militara-pentru-copii-tineri-la-tabara-de-vara-neo-nazista-din-ucraina-recrutarea-copiilor-soldati-ucrainieni-finantata-de-ajutorul-militar-neletal-al-sua/

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.