Avioanele umanitare pentru Ucraina sunt încărcate cu arme, susțin angajații aeroportului care protestează

Angajații aeroportului din Italia susțin că încărcătura „umanitară” de la Pisa a fost de fapt menită să alimenteze conflictul.

Unul dintre cele mai mari sindicate din Italia a convocat un protest în fața aeroportului din Pisa sâmbătă, după ce a primit un pont de la unii angajați, potrivit căruia zborurile de ajutorare a Ucrainei transportau arme și muniții, nu alimente și medicamente.

Mai mulți angajați de la aeroportul Galileo Galilei au refuzat să încarce unul dintre zborurile cargo anunțate ca transportând ajutoare umanitare către Ucraina. Lăzile nu conțineau alimente și medicamente, ci arme, muniții și explozibili, a declarat luni seară într-un comunicat Unione Sindacale di Base (USB).

„Denunțăm cu tărie această falsificare totală, care folosește în mod cinic ajutorul „umanitar” ca acoperire pentru a alimenta războiul din Ucraina”, a declarat USB.

Sindicatul a precizat că muncitorii au refuzat să încarce materialele militare, deoarece acest lucru ar duce la moartea colegilor lor din Ucraina – și anume, a celor care lucrează în bazele vizate de loviturile cu rachete rusești, unde sunt livrate armele care trec prin bazele americane și NATO din Polonia.

Francesca Donato, membră italiană a Parlamentului European, a comentat declarația sindicatului, cerând guvernului de la Roma să „clarifice” ceea ce se întâmplă.

Între timp, docherii din portul Livorno, aflat în apropiere, s-au alăturat marți protestului, lăudându-și colegii de la aeroport pentru că și-au apărat valorile.

„Suntem alături de popoarele ucrainene, de Donbass și de Rusia și nu vrem să fim complici în acest conflict”, a declarat într-un comunicat filiala USB din Porto Livorno.

USB cere conducerii traficului aerian de pe aeroportul din Pisa să „blocheze imediat aceste zboruri ale morții deghizate în ajutoare umanitare”. Un protest sub sloganul „Poduri de pace, nu zboruri de război” este programat în fața aeroportului pentru sâmbătă, 19 martie.

De asemenea, sindicatul a cerut tuturor lucrătorilor să refuze să încarce arme și explozibili și a solicitat încetarea imediată a focului și negocieri de pace pentru a pune capăt conflictului din Ucraina.

Rusia a trimis trupe în Ucraina la 23 februarie, afirmând că trebuie să demilitarizeze și să „denazifice” guvernul de la Kiev, care a urmărit aderarea la NATO și obținerea de arme nucleare. Guvernul ucrainean a acuzat Rusia de un atac neprovocat. NATO a promis ajutor militar și umanitar Kievului, în timp ce a decretat un amplu embargo împotriva Rusiei.

Sursa

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.