Like, share, recrutează: Cum se folosește o miliție a supremației albilor de Facebook pentru a radicaliza și instrui noi membri (Video)

Acum un an erau albi suprematiști, acum sunt eroi. Acum un an BLM👨🏾‍🦱 erau eroi iar albii erau niște nesimțiți nerușinați💩 . Anul ăsta albii aerieni sunt din nou în trend. Ce ți-e și cu politica asta! Așa-i că unora dintre voi vi se par foarte îndepărtate acele scene cu îngenunchieri🧎 pe stadioane pentru a-i onora pe cei din BLM? Acele blamări 👎🏽 că unii n-au făcut-o par la 10 ani distanță! Anul ăsta e galben/albastru, cum spuneam păr blond și ochi albaștri, vedeți corespondența? 🇺🇦

În 2014 BBC prezenta acest material despre AZOV

Astăzi CNN le face publicitate

Comandantul regimentului Azov, maiorul Denis Prokopenok „Redis”, comentează pentru CNN situația din Mariupol

Regimentul Azov nu s-a depolitizat niciodată. Actualul comandant, Denys „Redis” Prokopenko, se află la Azov din 2014, a venit, după cum spune chiar „Redis”, din mediul huliganilor din fotbal de la Dinamo Kiev. Fotografiile sunt de la un miting din 2014. Coperta este din revista „The Black Sun”, realizată chiar de Azov.

Εικόνα

Și cireașa de pe tort

Εικόνα

La câteva luni după ce a recucerit orașul portuar strategic Mariupol de la separatiștii susținuți de Rusia, unitatea a fost integrată oficial în Garda Națională a Ucrainei la 12 noiembrie 2014 și a fost foarte lăudată de președintele de atunci, Petro Poroșenko.

„Aceștia sunt cei mai buni războinici ai noștri”, a declarat acesta la o ceremonie de premiere în 2014. „Cei mai buni voluntari ai noștri”.

Soldații Regimentului Azov au distrus numeroase vehicule blindate și personal rusesc.

În iunie 2015, atât Canada, cât și Statele Unite au anunțat că forțele proprii nu vor sprijini sau antrena regimentul Azov, invocând legăturile sale național-socialiste. În anul următor, însă, SUA au ridicat interdicția sub presiunea Pentagonului.

În 2016, Facebook a desemnat pentru prima dată regimentul Azov drept o „organizație periculoasă”. În conformitate cu politica companiei privind persoanele și organizațiile periculoase, Azov a fost interzis de pe platformele sale în 2019. Grupul a fost plasat în categoria de desemnare Tier 1 a Facebook, care include grupuri precum Ku Klux Klan și ISIL (ISIS). Utilizatorii care se angajează în elogierea, susținerea sau reprezentarea grupurilor de nivel 1 sunt, de asemenea, interzise.

Cu toate acestea, la 24 februarie 2022, ziua în care Rusia și-a lansat invazia, Facebook a revenit asupra interdicției, spunând că va permite laudele la adresa Azov.

„Deocamdată, facem o excepție restrânsă pentru laudele aduse regimentului Azov strict în contextul apărării Ucrainei sau în rolul lor ca parte a gărzii naționale ucrainene”, a declarat pentru Business Insider un purtător de cuvânt al companiei mamă a Facebook, Meta, pentru Business Insider.

„Dar continuăm să interzicem toate discursurile instigatoare la ură, simbolistica urii, elogierea violenței, elogierea generică, susținerea sau reprezentarea regimentului Azov și orice alt conținut care încalcă standardele noastre comunitare”, a adăugat acesta.

Azov s-a extins și a devenit parte a forțelor armate ucrainene, o miliție de stradă și un partid politic. Site-ul lor poate fi consultat aici: https://nationalcorps.org/

Sursa

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.