AICI ESTE: ACORDUL DE PROLIFERARE A ARMELOR din UCRAINA dintre Departamentul Apărării al SUA și Ministerul Sănătății din Ucraina

Programul Pentagonului în biolaboratoarele ucrainene este o „informație sensibilă”. Guvernului #Ucrainei îi este interzisă dezvăluirea publică a acestor informații sensibile, iar Ucraina este obligată să transfere Departamentului american al Apărării agenți patogeni periculoși pentru cercetarea biologică.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

TRATATE ȘI ALTE ACTE INTERNAȚIONALE SERIA 05-829

PROLIFERAREA ARMELOR

Acord între STATELE UNITE ALE AMERICII și UCRAINA Semnat la Kiev la 29 august 2005

NOTĂ DE LA DEPARTAMENTUL DE STAT În temeiul Legii publice 89-497, aprobată la 8 iulie 1966 (80 Stat. 271; 1 U.S.C. 113)-„. …seria Tratate și alte acte internaționale emise sub autoritatea secretarului de stat va constitui o dovadă competentă… a tratatelor, a acordurilor internaționale, altele decât tratatele, și a proclamațiilor președintelui cu privire la aceste tratate și acorduri internaționale, altele decât tratatele, după caz, conținute în acestea, în toate instanțele de drept și de echitate și de jurisdicție maritimă, precum și în toate tribunalele și oficiile publice ale Statelor Unite și ale celor mai multe state, fără nicio altă dovadă sau autentificare a acestora.”

UCRAINA Arme: Acordul privind proliferarea armelor semnat la Kiev la 29 august 2005; intrat în vigoare la 29 august 2005.

ACORD între Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii și Ministerul Sănătății din Ucraina privind cooperarea în domeniul prevenirii proliferării tehnologiei, agenților patogeni și expertizei care ar putea fi utilizate în dezvoltarea de arme biologice Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii („Departamentul Apărării al SUA”) și Ministerul Sănătății din Ucraina, denumite în continuare în comun „părțile”, doresc să pună în aplicare Acordul dintre Statele Unite ale Americii și Ucraina privind asistența acordată Ucrainei în vederea eliminării armelor strategice 1:. nucleare strategice și prevenirea proliferării armelor de distrugere în masă, semnat la 25 octombrie 1993, astfel cum a fost prelungit și modificat (denumit în continuare Acordul-cadru l), în ceea ce privește prevenirea proliferării tehnologiei, – ~~~~;;~: ,s și expertiză care ar putea fi utilizate în dezvoltarea de arme biologice recunoscând cooperarea existentă între Centrul de Știință și Tehnologie Ulaaine și Institutul de Cercetare Științifică de Epidemiologie și Igienă din Lviv și luând act de faptul că, în conformitate cu articolul II din Acordul-cadru, Ministerul Sănătății al Ucrainei a fost desemnat de către Guvernul Ucrainei (Cabinetul de ~ ; 1 Miniștri) ca agent executiv pentru punerea în aplicare a prezentului acord, I 9 I I 1 AU CONVENIT CEEA CE URMEAZĂ:

Articolul I

1. Pentru a ajuta Ucraina în prevenirea proliferării tehnologiei, a agenților patogeni și a expertizei care se află la Institutul de Cercetare Științifică de , Epidemiologie și Igienă (Lviv), Institutul ucrainean de Cercetare Științifică Antipestă ) (Odessa), la Stația sanitară epidemiologică centrală (Kiev) și în alte 1 unități din Ucraina identificate de Ministerul Sănătății din Ucraina și care ar putea fi folosite pentru dezvoltarea de arme biologice, Departamentul de Apărare al SUA oferă asistență Ministerului Sănătății din Ucraina, fără costuri, sub rezerva –. ~. –-.-. -disponibilitatea fondurilor alocate în acest scop, în conformitate cu termenii prezentului acord. j -;3 2. Ministerul Sănătății din Ucraina va utiliza toate materialele (inclusiv ‘ echipamente, instrumente și alte bunuri), formarea personalului și serviciile furnizate în conformitate cu prezentul acord exclusiv în scopul prevenirii proliferării tehnologiei, agenților patogeni și expertizei care se află în instalații din Ucraina și care ar putea fi utilizate pentru dezvoltarea de arme biologice. 3. 3. Prezentul acord și toate activitățile întreprinse în conformitate cu prezentul acord fac obiectul dispozițiilor acordului-cadru. În cazul în care există discrepanțe între prezentul acord și acordul-cadru, prevalează dispozițiile acordului-cadru. 4. Ministerul Sănătății din Ucraina furnizează Departamentului de Apărare al SUA o listă a unităților din Ucraina care pot primi asistență în temeiul prezentului acord, stabilind ordinea de prioritate a Ministerului Sănătății din Ucraina pentru această asistență.

15 pagini în format PDF DISPONIBILE AICI, în engleză și ucrainiană:

Dă clic pentru a accesa 05-829-Ukraine-Weapons.pdf

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.