Video: Un documentar din 2018 expune laboratoarele americane de arme biologice din Ucraina

Un documentar bombă din 2018, realizat de Al Mayadeen Documentaries, expune finanțarea secretă de către SUA a armelor biologice care folosesc agenți patogeni periculoși în Europa de Est, inclusiv în Ucraina.

În ciuda încercărilor disperate ale mass-mediei principale și ale guvernului american de a nega aceste operațiuni clandestine, acest documentar confirmă acuzațiile Rusiei privind existența unor complexe de biolaboratoare susținute de Pentagon la granițele sale.

Infowars.com relatează: Jurnalista bulgară Dilyana Gaytandzhieva, care a primit documente secretizate detaliate în documentar, descrie filmul după cum urmează:

Ambasada SUA la Tbilisi [Georgia] este implicată în traficul de sânge uman congelat și agenți patogeni ca încărcătură diplomatică pentru un program militar secret.

Documente interne, divulgate jurnalistei bulgare Dilyana Gaytandzhieva de către persoane din interiorul Georgiei, indică faptul că oamenii de știință americani sunt implicați în transportul și experimentarea de agenți patogeni sub acoperire diplomatică.

Potrivit acestor documente, oamenii de știință de la Pentagon au fost detașați în Republica Georgia și au primit imunitate diplomatică pentru a cerceta boli mortale și insecte care mușcă la Centrul Lugar – biolaboratorul Pentagonului din capitala Georgiei, Tbilisi.

În special, documentele guvernului SUA confirmă că printre agenții patogeni studiați la unele dintre aceste biolaboratoare din Georgia, începând din 2017, s-au numărat și coronavirusuri similare cu SARS-CoV-2.

În ciuda faptului că subsecretarul Departamentului de Stat al SUA, Victoria Nuland, a confirmat la începutul acestei luni existența unor biolaboratoare secrete susținute de SUA în Ucraina, Pentagonul și administrația Biden continuă să susțină afirmația demitizată că SUA nu sunt implicate în cercetarea în domeniul armelor biologice în regiune.

De fapt, dovezile sunt atât de copleșitoare că SUA au finanțat aceste instalații clandestine de cercetare biologică, încât Rusia a convocat săptămâna trecută o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, unde numeroase țări și-au exprimat îngrijorarea cu privire la implicarea SUA în aceste biolaboratoare.

Sursa

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.