O ALTĂ COINCIDENȚĂ, NU?: Știați că un raport din 2021 a prezis epidemia de variolă a maimuței pe 15 mai 2022 ?

Întărirea sistemelor globale pentru a preveni și a răspunde la amenințări biologice cu consecințe grave
Concluziile exercițiului simulat din 2021 desfășurat în
parteneriat cu Conferința pentru securitate de la München

Dă clic pentru a accesa NTI_Paper_BIO-TTX_Final.pdf

REZUMAT
În martie 2021, NTI a încheiat un parteneriat cu Conferința pentru Securitate de la Munchen pentru a desfășura un exercițiu simulat la masă privind reducerea amenințărilor biologice cu consecințe ridicate.
Exercițiul a examinat lacunele în materie de biosecuritate la nivel național și internațional și arhitecturi de pregătire în caz de pandemie – explorând oportunitățile de îmbunătățire a capacităților de prevenire și de răspuns la amenințările biologice cu consecințe ridicate de mare importanță. Acest raport rezumă scenariul exercițiului, principalele constatări ale discuțiilor, precum și recomandări care pot fi luate în considerare de către comunitatea internațională.

Document NTI

Sinteza proiectului
În martie 2021, Inițiativa privind amenințarea nucleară (NTI) a încheiat un parteneriat cu Conferința pentru Securitate de la Munchen (MSC) pentru a desfășura un exercițiu de masă privind reducerea amenințărilor biologice cu consecințe ridicate. Desfășurat în mod virtual, exercițiul a examinat lacunele din structurile naționale și internaționale de biosecuritate și de pregătire în caz de pandemie. și a explorat oportunitățile de îmbunătățire a capacităților de prevenire și de răspuns la amenințările biologice cu consecințe ridicate. Printre participanți s-au numărat 19 lideri și experți de rang înalt din Africa, cele două Americi, Asia și Europa, cu zeci de ani de experiență combinată în domeniul sănătății publice, industriei biotehnologiei, securității internaționale și filantropiei.
Scenariul exercițiului a prezentat o pandemie globală mortală care implică o tulpină neobișnuită de virus de variolă a maimuței (monkeypox), care a apărut în națiunea fictivă Brinia și s-a răspândit la nivel mondial în decurs de 18 luni. În cele din urmă, scenariul exercițiului a arătat că epidemia inițială a fost cauzată de un atac terorist care a folosit un agent patogen creat experimental într-un laborator cu măsuri inadecvate de biosiguranță și biosecuritate și cu o supraveghere slabă. Până la sfârșitul exercițiului, pandemia fictivă s-a soldat cu peste trei miliarde de cazuri și 270 de milioane de decese la nivel mondial.

Discuțiile dintre participanții la exercițiu au condus la următoarele constatări cheie:
– Detectarea, evaluarea și avertizarea la nivel mondial a riscurilor de pandemie sunt slabe. Comunitatea internațională are nevoie de un sistem de detectare, evaluare și avertizare timpurie mai robust și mai transparent care să poată comunica rapid informații viabile despre riscurile pandemice.
– Lacune în ceea ce privește pregătirea la nivel național. Guvernele naționale ar trebui să îmbunătățească gradul de pregătire prin elaborarea unor planuri de răspuns la nivel național în caz de pandemie bazate pe un sistem coerent de „declanșatori” care să determine o acțiune anticipativă, în ciuda incertitudinii și a costurilor pe termen scurt – cu alte cuvinte, un sistem bazat pe principiul „fără regrete”.
– Lacune în guvernanța cercetării biologice. Sistemul internațional de guvernare a tehnologiilor biologice cu dublă utilizare nu este pregătit nici pentru a satisface cerințele actuale de securitate, nici pentru a face față la provocărilor semnificativ extinse din viitor. Există cerințe de reducere a riscurilor în întregul ciclul al cercetării și dezvoltării în domeniul bioștiinței.
– Finanțarea insuficientă a pregătirii internaționale pentru pandemii. Multe țări din întreaga lume nu dispun de finanțare pentru a face investiții naționale esențiale în pregătirea pentru pandemii.

Pentru a răspunde acestor constatări, autorii au elaborat următoarele recomandări:

1 Consolidarea sistemelor internaționale de evaluare a riscurilor de pandemie, de avertizare și de investigare a originilor focarelor
- OMS ar trebui să instituie un sistem internațional de alertă de sănătate publică, gradat și transparent.

- Sistemul Organizației Națiunilor Unite (ONU) ar trebui să instituie un nou mecanism de investigare a evenimentelor biologice de origine necunoscută cu consecințe grave, pe care îl numim " Evaluare comună".
(Mai multe informații despre Mecanismul de evaluare comună se găsesc la pagina 22.)

2 Elaborarea și instituirea unor mecanisme de declanșare la nivel național pentru o reacție timpurie și proactivă la pandemie
- Guvernele naționale trebuie să adopte o abordare "fără regrete" în ceea ce privește răspunsul la pandemie, luând măsuri anticipative - spre deosebire de reacția la numărul tot mai mare de cazuri și decese, care sunt indicatori întârziați.
- Pentru a facilita acțiunea anticipativă pe baza principiului "fără regrete", guvernele naționale ar trebui să elaboreze planuri la nivel național care să definească și să încorporeze "declanșatori" pentru a reacționa în caz de consecințe grave. evenimente biologice de mare importanță. (Mai multe informații despre "declanșatori" se găsesc la pagina 17.)

3 Înființarea unei entități internaționale dedicate reducerii riscurilor biologice emergente asociate cu progresele tehnologice rapide
- Comunitatea internațională ar trebui să înființeze o entitate dedicată reducerii riscului de evenimentelor catastrofale datorate accidentelor sau abuzurilor deliberate ale bioștiinței și biotehnologiei.
- Pentru a reduce în mod semnificativ riscurile, entitatea ar trebui să sprijine intervențiile în toate sectoarele bioștiinței și ale biotehnologiei- de la finanțare, la execuție și în continuare până la publicare sau comercializare.

4 Crearea unui fond catalitic de securitate sanitară globală pentru a accelera capacitatea de pregătire în caz de pandemie în țările din întreaga lume
- Liderii naționali, băncile de dezvoltare, donatorii filantropici și sectorul privat ar trebui să să stabilească și să aloce resurse unui nou mecanism de finanțare pentru a consolida securitatea sanitară globală și pregătirea pentru pandemii.
- Concepția și operațiunile fondului ar trebui să fie catalizatoare - stimulând guvernele naționale să să investească în propria lor pregătire pe termen lung.

5 Instituirea unui proces internațional solid pentru a aborda provocarea reprezentată de fragilitatea lanțului de aprovizionare
- Secretarul General al ONU ar trebui să convoace un grup la nivel înalt pentru a elabora recomandări pentru
măsuri critice pentru a consolida rezistența lanțului de aprovizionare la nivel mondial pentru produsele medicale și de sănătate publică.

Nota mucenicul (n.m.): Ceea ce este deosebit de interesant la aceste recomandări este rolul pe care ONU, OMS și băncile vor trebui să îl joace (toate sunt menționate în raport). Acest lucru pare a fi o aluzie directă la tratatul OMS privind pandemia, care este discutat în cadrul Adunării Mondiale a Sănătății din 22-28 mai.

De asemenea la punctul 3 se vorbește despre „Înființarea unei entități internaționale dedicate reducerii riscurilor biologice emergente asociate cu progresele tehnologice rapide”care, culmea, a și fost anunțată la începutul lunii mai de către Bill Gates și care se va numi GERM.

Nu-i așa că este interesant și faptul că în perioada 22-26 mai are loc și reuniunea Forumului Economic Mondial 2022._______________

Prezentul raport este structurat în trei părți: prima este o descriere a concepției și a scenariului exercițiului; a doua este un rezumat al discuțiilor din cadrul exercițiului și al constatărilor aferente; și a treia este un set de recomandări elaborate de autori pentru a aborda lacunele și cerințele identificate. NTI a elaborat aceste recomandări după încheierea evenimentului; participanții nu au fost implicați în elaborarea acestora și nu li s-a cerut să le aprobe. Anexele oferă o listă a experților care au susținut
procesul de dezvoltare a exercițiului (Anexa A), precum și detalii tehnice despre modelul epidemiologic (apendicele B) utilizat pentru a fundamenta acest scenariu fictiv de pandemie de variolă a maimuței.

N.m. : Am menționat mai devreme despre participanții la exercițiul de masă, dar cine sunt aceștia. Nu va fi o surpriză faptul că au fost alergătorii și călăreții obișnuiți care, din întâmplare, au fost implicați în Evenimentul 201. Iată doar câțiva de la pagina 9…

Românca Dr. Ruxandra Draghia-Akli, Director global Johnson & Johnson Global Public Health R&D Janssen Research & Development. Dr. Ruxandra Draghia-Akli deține și o serie de brevete foarte interesante.

Dr. Chris Elias Președinte, Divizia de dezvoltare globală Fundația Bill & Melinda Gates, cel care a participat și la Evenimentul 201

Dr. Michael Ryan, director executiv, Programul OMS pentru situații de urgență în domeniul sănătății. Dr. Ryan a deținut funcții de conducere și a lucrat în diverse echipe de răspuns la epidemii pe teren pentru a eradica răspândirea unor boli precum dizenteria bacilară, holera, febra hemoragică Crimeea-Congo, Ebola, virusul Marburg, rujeola, meningita, febra recurentă, febra Rift Valley, SARS și Shigellosis.

Sir Jeremy Farrar, Director Wellcome Trust

Dr. Petra Wicklandt, șefa departamentului de afaceri corporative Merck KGaA

Cea mai fascinantă dintre toate a fost însă data prezisă în document pentru epidemia de variolă (pagina 10). Este amuzant cât de precisă este acuratețea predicțiilor lor. Doar o coincidență, desigur.

Raportul vorbește, de asemenea, despre viitorii factori declanșatori. Pagina 17

„În planurile naționale de răspuns la pandemie, măsurile specifice de pregătire ar fi „declanșate” pe baza unor factori legați de gravitatea potențială a epidemiei, de întârzierile preconizate în ceea ce privește cunoașterea situației și de timpul necesar pentru a pune în aplicare măsurile de răspuns și pentru a vedea rezultatele.”

Așa cum a fost evident în cazul Covid încă o dată se vorbește despre aplatizarea curbei, obligativitatea utilizării măștilor și încetarea reuniunilor în masă, precum și măsuri de screening sanitar pentru călătorii  (pașapoartele de vaccinare).

„Deși acțiunile declanșate ar varia în funcție de nevoile specifice ale țării, în majoritatea cazurilor, obiectivele sunt aceleași: încetinirea răspândirii bolii pentru a câștiga timp și pentru a aplatiza curba epidemiologică, folosindu-se în paralel acest timp pentru a extinde sistemele de sănătate publică și medicale pentru a ține pasul cu numărul tot mai mare de cazuri și pentru a salva vieți. NPI (National Pandemic Issues-deciziile naționale privind pandemia-n.m.), cum ar fi obligativitatea de a purta măști și de a înceta adunările în masă, au fost considerate esențiale pentru a bloca lanțurile de transmitere a bolilor. În general, participanții nu au susținut restricțiile de călătorie, cum ar fi închiderea frontierelor, dar măsurile de control al sănătății în timpul călătoriei au fost considerate valoroase.”

Acum avem încă un exercițiu pe care îl putem adăuga la listă, intitulat „Consolidarea sistemelor globale de prevenire și răspuns la amenințările biologice cu consecințe grave”. Raportul a fost finanțat de Open Philanthropy. Unul dintre principalii săi finanțatori este Dustin Moscovitz, care a fondat Facebook împreună cu Mark Zuckerberg

Raportul a fost realizat în cadrul unui parteneriat între Inițiativa privind amenințarea nucleară (NTI) și Conferința pentru Securitate de la München. Conferința pentru Securitate de la München a primit o finanțare de 1,2 milioane de dolari de la Fundația Bill și Melinda Gates.

Inițiativa privind amenințarea nucleară (NTI) a primit, de asemenea, 3,5 milioane de dolari de la Fundația Bill și Melinda Gates în numele dezvoltării de vaccinuri.

https://www.openphilanthropy.org/giving/grants

La 20 septembrie 2017, Inițiativa privind amenințarea nucleară (NTI) și Forumul Economic Mondial (WEF) au găzduit o masă rotundă privind peisajul actual al riscurilor biologice generate de progresul tehnologic în contextul celei de-a Patra Revoluții Industriale.

Trei ani mai târziu, în ianuarie 2020, NTI și Forumul Economic Mondial au publicat un raport intitulat „Biosecurity Innovation and Risk Reduction: Un cadru global pentru o sinteză a ADN-ului accesibilă, sigură și securizată

În comunicatul de presă al Forumului Economic Mondial se vorbește despre

„Progresele rapide în tehnologiile de sinteză a ADN-ului disponibile în comerț – utilizate, de exemplu, pentru a crea în mod artificial secvențe de gene pentru diagnostic și tratament clinic – prezintă riscuri tot mai mari, având potențialul de a provoca o amenințare catastrofală la adresa securității biologice în cazul unei utilizări greșite accidentale sau deliberate”

NTI and World Economic Forum Release New Report on DNA Synthesis Technologies

Acum că am stabilit cine finanțează aceste rapoarte, eu zic să aruncați o privire mai atentă la raportul din 2021 care a prezis epidemia de Monkeypox (și da, data exactă este prezisă în document).

O altă coincidență pe care am observat-o în document este adresa Nuclear Threat Initiative (NTI) din Washington. 1776 Eye Street. Nu în 1776 a fost dată Declarația de Independență americană? Documentul are, de asemenea, 33 de pagini, dar poate că aceasta este o altă coincidență și o discuție pentru o altă zi. Trageți ce concluzii vreți.

Dacă cineva crede că aceste exerciții de pregătire pentru o pandemie sunt o coincidență, ar trebui să se caute la cap. Acest lucru este departe de a se fi terminat.

Și nu uitați că în lumea LOR nu există coincidențe!

 

 

4 gânduri despre „O ALTĂ COINCIDENȚĂ, NU?: Știați că un raport din 2021 a prezis epidemia de variolă a maimuței pe 15 mai 2022 ?”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.